• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. M. - E. I.

28.09.2017

12:12

RADENKO JE MRTAV, A DOKTOR SE IZVUKAO! Godinu dana od tragične smrti dečaka iz Loznice ISTRAGA TAPKA U MESTU!

Vesti

RADENKO JE MRTAV, A DOKTOR SE IZVUKAO! Godinu dana od tragične smrti dečaka iz Loznice ISTRAGA TAPKA U MESTU!

Podeli vest

Istraga protiv ortopeda Dobrivoja Bojanića, koji je osumnjičen da je kriv za smrt dečaka Radenka Nikodinovića (8) iz Kozjaka kod Loznice, tapka u mestu još od juna. Mog Radenka su svi zaboravili, a Bojanić i dalje radi bez posledica, kao da se ništa nije desilo, kaže dečakov otac Milan

Kakva-takva uteha
Ništa meni neće vratiti mog Radenka, ali bi mi bila uteha da bar pravda bude zadovoljena
Milan Nikodinović

Osmogodišnji Radenko Nikodinović (8) iz Kozjaka kod Loznice pre skoro godinu dana umro je od posledica gasne gangrene zbog nestručnog lečenja preloma ruke, a niko od lekara iz Opšte bolnice u ovom gradu još nije odgovarao za to!

Ortoped Dobrivoje Bojanić, protiv kog je Ministarstvo zdravlja podnelo krivičnu prijavu zbog utvrđenih nepravilnosti u lečenju malog Radenka, i dalje nesmetano radi sa pacijentima na odeljenju u Banji Koviljači. Istraga koja se vodi protiv njega tapka u mestu još od juna, a Radenkov otac Milan Nikodinović uveren je da krivci za smrt njegovog sina nikada neće odgovarati.

Lekarska komora: Čekamo presudu

Predsednik Lekarske komore Srbije (LKS) Milan Dinić apeluje na sudske organe da ubrzaju proces kako bi se donela konačna presuda i odlučilo da li je dr Dobrivoje Bojanić kriv ili nije.
- Svima je u interesu da se ovaj proces što pre okonča. Najveći problem je što se čeka dodatno veštačenje i dopis koji je tražila odbrana. Dok to ne dobijemo, nama su ruke vezane - objasnio je Dinić.

Vršilac funkcije osnovnog javnog tužioca u Loznici Zoran Nestorović potvrdio je za Informer da istraga protiv doktora Dobrivoja Bojanića ne mrda već četiri meseca jer se toliko čekaju nalazi sudskomedicinskog veštaka iz Novog Sada.

- Još u junu na zahtev odbrane zatražena su dodatna veštačenja sudskomedicinskog odbora Medicinskog fakulteta u Novom Sadu o ovom slučaju. Međutim, ona nam još nisu stigla, iako je rok od 15 dana odavno istekao. Juče smo im poslali dopis i zatražili od njih da se izjasne zašto kasne. Dok ne dobijemo odgovor, ne možemo da nastavimo istragu - rekao je Nestorović za Informer.

U Opštoj bolnici u Loznici kazali su nam da doktor Dobrivoje Bojanić i dalje svakodnevno uredno dolazi na posao i radi sa pacijentima.

Hronologija slučaja

2. oktobar 2016:
Radenko Nikodinović polomio levu podlakticu igrajući se u komšijskom dvorištu. Ortoped Dobrivoje Bojanić stavio mu je ruku u gips, ali je prethodno nije očistio.
5. oktobar 2016:
Dečaku se rana inficirala, dobio je visoku temperaturu, zbog čega je hitno prebačen na Institut za majku i dete u Beograd. Lekari ga tamo primaju u veoma teškom stanju.
8. oktobar 2016:
Uprkos trudu lekara na Institutu, dečak umire. Obdukcijom je utvrđeno da je uzrok smrti gasna gangrena izazvana infekcijom čak tri bakterije.
7. novembar 2016:
Ministarstvo zdravlja utvrđuje propuste u lečenju i podnosi krivičnu prijavu protiv dr Dobrivoja Bojanića. Tužilaštvo u Loznici pokreće istragu, koja još traje.

- On je od decembra prošle godine premešten na odeljenje za produženu negu i lečenje u Banji Koviljači i tamo prima pacijente. Nije suspendovan, normalno radi, samo više ne obavlja funkciju načelnika ortopedije u Opštoj bolnici i nije član Upravnog odbora ove ustanove - rekla nam je Dragana Vasiljević, portparolka ove bolnice.

Otac pokojnog Radenka Milan Nikodinović očajan je zbog odlaganja sudskog spora, uveren je da lekari koji su lečili njegovo dete neće ni biti kažnjeni!

- Verovao sam da će se slučaj rešiti i da će svi odgovorni za smrt mog sina snositi posledice, a pre svih doktor Bojanić! Lekari koji ugroze nečije zdravlje i dovedu ga do smrti ne smeju ni da prođu blizu bolnice, a kamoli da u njoj rade. Ali i dalje ceo slučaj stoji kao da ga je neko stavio u fioku i neće time da se bavi. Konačna odluka je trebalo da bude doneta još pre nekoliko meseci, ali se stalno odlaže. Kad god pitam nadležne, dobijem isti odgovor: "Uskoro će biti gotovo" - objašnjava Nikodinović.

Očajni otac kaže da bi dobio kakvu-takvu utehu ako bi krivci za smrt njegovog sina bili kažnjeni. 

- Da se razumemo, ništa meni mog Radenka neće vratiti, ali će mi bar duša biti mirna kada se agonija završi i pravda bude zadovoljena. Ako ništa drugo, tako će se zaštititi druga deca i neće se ponavljati ovakve kobne greške - naglašava Radenkov otac. 

 


 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Dačić direktan: Osmani je želela da na sednici SB UN prestavi Srbe kao zločinački narod
Politika

Dačić direktan: Osmani je želela da na sednici SB UN prestavi Srbe kao zločinački narod

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je danas da je jučerašnja sednica SB UN kasnila, zbog toga što je predsednica privremenih prištinskih inistucija Vjosa Osmani uvela na sednicu ljude koji nisu prethodno najavljeni i da je namera tog postupka bila da se Srbi pred međunarodom zajednicom predstave kao zločinački narod i da su odgovorni za navodnih 20.000 silovanja.

23.04.2024

11:56

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija