• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: novosti.rs/informer.rs

02.10.2017

10:53

SLUČAJ 'ZAKINTOS' Za pet dana stiže obdukcioni nalaz Bakarija Hendersona, DVOJICA SRBA DO SUĐENJA IDU U ŠKOLU!

Vesti

SLUČAJ 'ZAKINTOS' Za pet dana stiže obdukcioni nalaz Bakarija Hendersona, DVOJICA SRBA DO SUĐENJA IDU U ŠKOLU!

Podeli vest

Obdukcioni nalaz posle smrti američkog državljanina Bakarija Hendersona na Zakintosu, trebalo da bi da stigne za pet dana

Prema rečima advokata Zore Dobričanin Nikodinović, advokatskom timu koji priprema odbranu naših osumnjičenih momaka, rečeno je da nalaz treba da bude gotov u roku od tri meseca, od događaja, tako da ga očekuju najkasnije do 7. oktobra.

SRBIMA ZABRANJEN ULAZ U NEKE KLUBOVE NA ZAKINTOSU, iako je tuča u kojoj je stradao Amerikanac SKORO ZABORAVLJENA!

Kako Dobričanin Nikodinović kaže, planirano je da naši mladići, osumnjičeni za učešće u ovom slučaju, daju dopunu odbrane u istrazi.

- Za sve to moramo da sačekamo obdukcioni nalaz, jer zasada postoje samo spoljašnji pregled povrede. Trenutno prevodimo spise i zakonske odredbe na srpski jezik. Ništa ne možemo da uradimo dok ne stigne obdukcioni nalaz - kaže Dobričanin.

            

Srbi u pritvoru

printscreen

Petorica srpskih državljana osumnjičenih za saučesništvo u ubistvu na ostrvu Zakintos, izlazak pred sudiju čekaju iz pritvora u Grčkoj. Dvojica osamnaestogodišnjaka među njima, Miloš Ilić iz Bačke Palanke i Nemanja Petrović iz Beograda, kao i Stefan Stojanović (21) iz Novog Sada, nalaze se u zatvoru Avlon, nedaleko od Atine, gde borave mlađi punoletnici. Druga dvojica osumnjičenih Srba u slučaju Zakintos - Dušan Ranković i Miloš Senić suđenje čekaju iz drugih zatvora u Grčkoj.

 

 

Mladićima se na teret stavlja krivično delo saučesništvo u ubistvu izvršeno u noći između 7. i 8. jula kada je u tuči u klubu "Bar kod" u mestu Laganas nasmrt pretučen američki student Bakari Henderson (23). Sankcija koja je zaprećena za krivično delo saučesništvo u ubistvu, koje im je stavljeno na teret je kazna od deset godina zatvora do doživotne robije. Do početka suđenja, može doći i do prekvalifikacije dela, jer istraga treba da utvrdi pojedinačni stepen krivice.

NE OPTUŽUJU SRBE ZA UBISTVO SINA: Prvi intervju roditelja Amerikanca ubijenog na Zakintosu!

print

Kako je najavljeno, suđenje za ovo delo onima koji budu optuženi odvijaće se u grčkom gradu Partasu. Pritvor do početka suđenja, po grčkim zakonima, može da traje do 18 meseci.

U ceo slučaj uključen je i poznati grčki krivičar, Aleksios Kougijas, uz još dva advokata iz Beograda i Lufterisa sa Zakintosa.

Najmlađa trojica Srba osumnjičenih za učešće u prebijanju američkog turiste, tokom pritvorskih dana idu u školu, a zaposleni se prema njima, po rečima advokata Zore Dobričanin Nikodinović, odnose korektno.

- Sa kolegama iz Grčke sa kojima zajedno branim naše mladiće slažem se po svim pitanjima i imamo sjajan odnos, ali nam je potrebno da dobijemo obdukcioni nalaz kako bismo mogli dalje da radimo. Momci koji su mlađa punoletna lica idu u školu, svi se dobro osećaju, i odnos zatvorskog osoblja prema njima je sasvim korektan - kaže Zora Dobričanin Nikodinović.

OSUMNJIČENI

Za umešanost u ovaj slučaj ukupno se tereti devet osoba, od toga ukupno sedam srpskih državljana. Petorica su u pritvoru, dvojica se brane sa slobode, a ostala dvojica osumnjičenih su Grk Jorgos Skijadopulos (34), koji je pritvoren u zatvoru u Patri, i Britanac bosanskog porekla Amir Omerdžić (32), u atinskom zatvoru Koridalos.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17