• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. Đ.

06.10.2017

10:24

ZAKLAO TINEDŽERKU IZ SUBOTICE NASRED ULICE, A 7 GODINA NEMA MU TRAGA! Policija ima DNK ubice, ali se još NE ZNA ČIJI JE!

Vesti

ZAKLAO TINEDŽERKU IZ SUBOTICE NASRED ULICE, A 7 GODINA NEMA MU TRAGA! Policija ima DNK ubice, ali se još NE ZNA ČIJI JE!

Podeli vest

Biološki trag krvnika koji je 7. oktobra 2010. zaklao Milicu Barašin ne podudara se ni sa jednom osobom koja se nalazi u bazi podataka MUP. Ubica će biti otkriven jedino ako ponovi zločin

 

Užas
Milici je prerezan vrat, a odsečen joj je i deo kažiprsta i srednjeg prsta. Verovatno se dete branilo od noža i ubice
Miličina majka Svetlana

Sedam godina prošlo je od stravičnog ubistva Milice Barašin, koju je krvnik 7. oktobra zaklao na sred ulice u Subotici, na samo 50 metara od njene kuće!

Kako smo saznali, policija ima DNK ubice, ali se taj uzorak ne podudara ni sa jednom osobom iz baze podataka u MUP! Ostaje jedino mogućnost da krvnik ponovi krivično delo, pa će se na osnovu poklapanja DNK tada otkriti i ko je zaklao nesrećnu Milicu!

Izvor iz istrage objašnjava da se u bazi podataka MUP od pre nekoliko godina arhiviraju svi DNK tragovi onih koji su počinili krivična dela.

- Međutim, DNK trag Miličinog ubice ne poklapa se ni sa jednim od njih. To znači ili da ubica u poslednjih nekoliko godina, od kada se ažurira ta arhiva, nije počinio nijedno krivično delo, ili je zločinac neko sa strane, pa je odmah posle zločina 2010. napustio Srbiju. Na drugoj strani, ako bude uhapšen zbog bilo kog drugog dela, njegov DNK će se poklopiti s onim koji se sad nalazi u bazi i odmah će biti okrivljen i za Miličino ubistvo - navodi naš sagovornik.

Miličina majka Svetlana Simendić kaže da joj je novo rukovodstvo subotičke policije obećalo da će istraga krenuti iz početka.

- Ubica je presudio mojoj ćerki 7. oktobra, oko 21.15 u naselju Zorka. Muškarac sa kapuljačom ju je napao s leđa i nožem joj prerezao vrat. Zločinac do danas nije poznat, možda slobodno šeta gradom - priča očajna Svetlana.

Ona se i posle sedam godina i dalje nada da će krvnik biti priveden pravdi, iako je prošle godine, u trenutku očaja, izjavila da je izgubila tu nadu.

- U jednom periodu prošle godine prestala sam da odlazim u policiju, jer sam imala utisak da moje dete više niko i ne traži. Prvi inspektor koji je radio na tom slučaju rekao mi je da su presudni prvi dani istrage, u njega sam imala baš poverenja. Onda je smenjen načelnik policije, ali sam i dalje imala velika očekivanja. Pre mesec dana, posle dužeg vremena, bila sam u policiji, gde sam se prvi put srela s novim rukovodstvom, od kada je imenovan novi načelnik Nenad Sekulić - priča Svetlana.

Primio ju je, kaže, nadležni inspektor koji vodi slučaj i rekao da istragu pokreću iz početka.

Deda umro od tuge za unukom

Miličina majka Svetlana nam je ispričala da je njen otac umro od tuge za unukom.
- Nakon što je ubijena Milica, deda Radivoj je svakog dana išao na njen grob i plakao. Iz dana u dan je propadao, plakao, i posle godinu i po dana, 7. jula 2012, na Ivanjdan, otišao je na Miličin grob, vratio se kući i umro. Moja majka Stojanka i ja često sanjamo Milicu, a pre nekoliko dana na groblju sam se okrenula za jednom devojčicom. Podsetila me s leđa na moje dete - priča Svetlana.

- Rekla sam i policajcima da smatram da je u prethodnoj istrazi bilo propusta. Rečeno mi je da tada čak nisu ni proveravane bazne stanice za mobilne telefone, da se vidi ko je bio u blizini mesta zločina. Međutim, kad je u leto 2014. u Bajmoku ubijena Tijana Jurić (15), istragu je mnogo stručnije radila policija iz Beograda. Kada je taj monstrum Dragan Đurić uhapšen, pomislila sam da je on možda ubio i moju Milicu - kazala je Svetlana.

Milica, prema njenim rečima, nije poznavala ubicu, nego se kobne večeri prosto našla na pogrešnom mestu u pogrešno vreme, a ubica je najverovatnije pratio pogrešnu osobu.

- Kad god se desi neka tragedija nekoj mladoj devojci, ja sanjam moju Milicu. Godinama sam imala strahove, plašila sam se noću. Kada je ubijena Jelena Marjanović u Borči, pričalo se o njenoj svekrvi, da ima neke paranormalne moći. I baš u to vreme, igrom slučaja, došla sam u kontakt sa jednom osobom koja je tvrdila da je vidovita. Rekla mi je: "Miličin ubica je ubio pogrešnu osobu, nije imao veze s njom, a imao je naredbu da je ubije" - priča Svetlana, i dodaje da ni sama ne zna šta da misli o tim rečima.

- Svašta je moguće, ima i sekti svuda, ali samo mogu da nagađam, jer su mi u policiji rekli da ništa u slučaju Miličinog ubistva ne ukazuje na motiv - ističe Svetlana.

Ona kaže i da nikad neće zaboraviti veče kad je ostala bez ćerke.

- Čekala sam je na kapiji, u bademantilu, posle druge smene na poslu, jer sam se zabrinula što mi se ne javlja na telefon, pa sam pozvala policiju. Kad je policija stigla ispred kuće, prvo su ćutali, a onda mi rekli da je Milica stradala. Nisam verovala, vikala sam da je neka greška. Onda sam pomislila da je možda u saobraćaju stradala. Nisam očekivala tako surovu istinu, da je moja Milica zaklana. Deda se onesvestio od šoka. Posle obdukcije su nam rekli da je Milici odsečen i deo kažiprsta i srednjeg prsta. Verovatno se dete branilo od noža i ubice - kaže uplakana Svetlana. 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Draza

pre 6 godina

Ma daj menjaj te taj zakon!Ne mogu vise da slusam o ubicama,pedofilima,siloviteljima...itd.Sve sto je bilo 5 godina nek bude 20 godina,sve sto je bilo 10 godina nek bude 30,35 godina,a za monstrume kao sto je onaj silovao dete od tri godine pa je ubio,za njih dozivotna robija i kraj price.

u magnovenju

pre 6 godina

Pa zar ne uzimaju otisak svakome prilikom pravljenja ili produženja lične karte?

ana

pre 6 godina

zato je dnk podatak neophodno uzeti pri rodjenu pa prvo utvrditi roditeljstvo a posle sve po potrebi. Ali nazalost ne mozeda se sprovede u celom sveti u tako da kad nisu svi špod istim arsinom nije u redu da se vrsi samo nad delom populacije. Bez dnk ne treba da se daju vize, posao i finmnasijska sredstva.

zoran

pre 6 godina

Ako je zena uvidela nanjkavosti u procesu istrage onda je to kompletna katastrofa. Sistematicna istraga je morala dati rezultate.

Lucky

pre 6 godina

Страхота,на жалост још једно свирепо убиство - дјевојчице у Брчком, и тој још прије 15 година,још увијек није откривено: http://www.infobrcko.com/vijesti/item/8548-ni-nakon-15-godina-od-stravicnog-ubistva-suzane-simikic-iz-brckog-ubica-nije-pronaden.html

Nenad79

pre 6 godina

Ja ako ne skrenem od ovih silnih objava po fejsu od ovih ubistva i traganja niko drugi nece

Nemanja

pre 5 godina

Ovo je toliko strašan zločin koji je trebalo bolje ispitati. Medjutim policija nije mogla to da reši, I prošlo je dosta vremena. Zaista, šteta za mladi život.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija