• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

07.10.2017

22:40

BANKAR ŠTEDIŠAMA DELIO LAŽNE EVRE: Policija u Boru uhapsila opasnog prevaranta, EVO KAKO JE VARAO NAROD!

Vesti

BANKAR ŠTEDIŠAMA DELIO LAŽNE EVRE: Policija u Boru uhapsila opasnog prevaranta, EVO KAKO JE VARAO NAROD!

Podeli vest

Službenik Poštanske štedionice u Boru D. J. (51) klijentima izdavao falsifikovane evre, dok je sebi iz kase uzimao pravi novac * Samo u jednom danu na taj način "obrnuo" više od 10.000 evra. Dolijao pošto su njegove prevarene klijente počeli da hvataju širom Srbije sa lažnim evrima

Službenik Poštanske štedionice u Boru D. J. (51) uhapšen je prekjuče jer je klijentima svoje banke izdavao falsifikovane novčanice, dok je za sebe prisvajao pravi novac iz kase! Utvrđeno je da je samo u jednom danu na taj način obrnuo više od 10.000 evra, a sumnja se da je prevaru ponovio više desetina puta u poslednjih godinu dana.

Falsifikati su bili odlično urađeni, ali su imali veliki manu - svima je serijski broj bio isti

On je falsifikovani novac nabavljao preko jednog svog poznanika, za kojim se i dalje traga, a otkriven je pošto su njegove prevarene klijente počeli da hvataju širom Srbije sa lažnim novcem. Zanimljivo je da su sve falsifikovane novčanice bile vrhunskog kvaliteta, ali su imale samo jednu manu - serijski broj im je bio isti! 

Velike nevolje

Prema rečima sagovornika Informera, D. J. je na ovaj način oštetio više stotina građana Bora, koji su upali u velike nevolje kada su ni krivi ni dužni počeli da kupuju lažnim evrima.

Preti mu do 12 godina robije

D. J. je uhapšen i određen mu je pritvor od 30 dana. Teretiće se za krivično delo pronevere i falsifikovanja novca. Za ova krivična dela mogao bi da dobije i do 12 godina zatvora ako se utvrdi da je građane prevario za veliku sumu novca.

- Ovaj opasni prevarant je samo u jednom danu izdao 105 lažnih novčanica od 100 evra, dakle ukupno 10.500 evra, a sumnja se da je ovu "operaciju" pre toga obavio u više desetina navrata. Lažni novac je nabavljao preko jednog svog poznanika, koji mu je za to tražio 2.500 evra. Te novčanice bi odnosio na svoje radno mesto, na šalter u Poštanskoj štedionici, i davao ih klijentima koji su dolazili da podignu evre sa računa. Kako bi njima dao lažni novac, tako bi momentalno iz kase banke u svoj džep stavljao prave pare - navodi naš izvor.

Informer

Prevara je otkrivena kada su klijenti Poštanske štedionice počeli da kupuju širom Srbije lažnim evrima.

Čim je policija počela da sprovodi istragu u Poštanskoj štedionici, D. J. se javio i rekao: "Ja sam kriv, ne dirajte moje kolege"

- Jedan čovek je upao u velike nevolje na letovanju u Grčkoj kada je pokušao da kupuje u prodavnici novčanicama koje je dobio u Poštanskoj štedionici. Jedna žena je podigla 4.000 lažnih evra na šalteru kod D. J. i krenula da ih oroči u drugoj banci, gde je u ostala u šoku kada su joj rekli da su pare lažne. Potom su počeli da se policiji javljaju vlasnici borskih menjačnica da prijave kako sve više građana dolazi da razmeni falsifikovane evre. I svi građani koji su uhvaćeni sa lažnim novcem pravdali su se na isti način - da su evre podigli u Poštanskoj štedionici u Boru. Uz to, postojala je i još jedna neverovatna podudarnost - sve lažne novčanice bile su vrhunskog kvaliteta, ali su imale jedan te isti serijski broj, dodaje naš sagovornik i napominje da pravi krivac možda ne bi ni bio otkriven da se nije sam javio:

- Čim je policija došla u Poštansku štedionicu da ispita slučaj i kazala zaposlenima o čemu se radi, D. J. je ustao i rekao: "Ja sam to uradio, ne dirajte moje kolege, oni nemaju ništa s tim."

Štiti saradnike

Bankar prevarant se policiji pravdao da je upao u velike dugove i da je zbog toga smislio prevaru.

- Kukao je da nije imao izbora, da mu je mnogo žao i da će vratiti sve što je uzeo. Utvrđeno je da nije radio sam, ali nije hteo da oda nijednog saradnika, posebno ne onog koji mu je nabavljao lažni novac - dodaje naš sagovornik blizak istrazi.
 


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija