• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

07.10.2017

18:43

OSUĐEN BIVŠI VATERPOLISTA: Čoloviću pravosnažno 3 godine zatvora za silovanje!

Vesti

OSUĐEN BIVŠI VATERPOLISTA: Čoloviću pravosnažno 3 godine zatvora za silovanje!

Podeli vest

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na tri godine zatvora bivšeg vaterpolistu Crvene zvezde Miljana Čolovića (34) zbog silovanja kućne pomoćnice u njegovom stanu u Belvilu u novembru 2014, dok ga je oslobodio optužbe za pokušaj silovanja žene u Banjičkoj šumi u decembru iste godine

Tom odlukom odbijene su sve žalbe i potvrđena presuda Višeg suda u Beogradu iz maja ove godine, objavljeno je na sajtu Apelacionog suda. 

Čolović je od oktobra 2016. u kućnom pritvoru, dok je pre toga u pritvoru Okružnog zatvora bio 22 meseca.

Apelacioni sud je u obrazloženju odluke naveo da je prvostepeni sud odlučujući o vrsti i visini krivične sankcije, pravilno cenio sve okolnosti koje su od značaja za visinu kazne.
 

OSUĐENI VATERPOLISTA, SEKSUALNI PREDATOR! Evo kako je bivši reprezentativac napadao žene u Beogradu!

Od olakšavajućih okolnosti cenio je da se radi o relativno mladoj osobi, a takođe je imao u vidu zdravstveno stanje okrivljenog, kao i njegov raniji život u vreme izvršenja krivičnog dela, "pa je pravilno postupio kada je okrivljenog osudio na kaznu zatvora od tri godine nalazeći da je srazmerna težini krivičnog dela i stepenu krivice okrivljenog, te da je nužna, ali i dovoljna za postizanje svrhe kažnjavanja".

U odnosu na oslobađajući deo prvostepene presude, Apelacioni sud je zaključio da je pravilan zaključak prvostepenog suda da nije dokazano da je Čolović u vreme, na mestu i na način kako mu je to optužnicom stavljeno na teret izvršio krivično delo.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
dragana

pre 6 godina

Zbog takvih sudija i kazni zato i siluju, sram vas bilo. Ajde da vas neko siluje pa da vidimo koliku kaznu bi im odrezali. Sta je sa zrtvom , upropastio joj zivot.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija