• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. Š.

09.10.2017

19:00

SUD USVAJA MOLBU MILORADA ULEMEKA! Legija u sredu ujutro na majčinom grobu?!

Vesti

SUD USVAJA MOLBU MILORADA ULEMEKA! Legija u sredu ujutro na majčinom grobu?!

Podeli vest

Milorad Ulemek Legija (49), komandant bivše JSO, osuđen na 40 godina robije zbog ubistva Zorana Đinđića i drugih zločina, najverovatnije će u sredu u cik zore pod jakim policijskim obezbeđenjem posetiti grob svoje nedavno preminule majke Natalije (82). Ona će sutra biti sahranjena na Bežanijskom groblju

Prema nezvaničnim saznanjima Informera, Legiji će Viši sud delimično odobriti molbu da prisustvuje majčinoj sahrani.

- Ulemek je podneo zahtev da prisustvuje sahrani, ali kako je rizik preveliki, najverovatnije će mu biti dozvoljeno da nakratko poseti njen grob, i to dan nakon pogreba. Međutim, to još ostaje da se vidi jer policija mora da da svoju saglasnost u kojoj bi trebalo da navede da li može potpuno da obezbedi Bežanijsko groblje... - kaže naš izvor iz Višeg suda.

Natalija Ulemek biće sahranjena sutra na Novom bežanijskom groblju u 13.30 sati. Ona je preminula u noći između srede i četvrtka u svom stanu u Beogradu pošto je sedam dana pre toga bila priključena na aparate za održavanje u životu.

Legijina majka je u jednom intervjuu pre nekoliko godina kazala da njen sin nevin tavori u ćeliji.

- Moj sin je nepravedno osuđen, a vreme će pokazati ko stvarno stoji iza atentata na Zorana Đinđića. Milorad je žrtveno jagnje i neka se vesele njegovi neprijatelji, neka im to bude najveća radost u životu. Da je nekog ubio, ne bi se predavao. On ne bi mogao da živi s tim da njegovi ratni drugovi trunu u zatvoru, a on da bude slobodan... - kazala je tada Natalija.

Natalija je, osim Milorada, iza sebe ostavila još jednog sina, Sašu.

Legija je, podsetimo, osuđen na čak četiri maksimalne kazne, i to zbog ubistva premijera Zorana Đinđića 2003, zločina "zemunskog klana", četvorostrukog ubistva na Ibarskoj magistrali 1999. godine i ubistva Ivana Stambolića 2000. godine.

On je u zatvoru od 2004. godine, kada se posle više od godinu dana bekstva predao. U zatvoru je u posebnom režimu, nema pravo na neposredan kontakt sa suprugom i decom, već može da ih viđa jednom mesečno, i to kroz zaštitno staklo. Takođe, nema pravo ni na takozvanu "ljubavnu sobu" sa suprugom.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragijlo

pre 6 godina

Ptice na grani znaju da za to Ulemek nije kriv!!

rade sto

pre 6 godina

Sada da su nase vlasti pametne i puste Legiju na slobodu, da ovi koljaci Srba i ove ne vladine organizacije, se useru u gace!

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17