• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: MUP/Informer.rs

09.10.2017

17:22

(VIDEO) MUNJEVITA AKCIJA POLICIJE! Evo kako je UHAPŠENO 13 CARINSKIH SLUŽBENIKA zbog sumnja da su falsifikovali dokumentaciju!

Vesti

(VIDEO) MUNJEVITA AKCIJA POLICIJE! Evo kako je UHAPŠENO 13 CARINSKIH SLUŽBENIKA zbog sumnja da su falsifikovali dokumentaciju!

Podeli vest

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa Upravom carina, a po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva, uhapsili su 13 carinskih službenika i još jednu osobu zbog postojanja osnova sumnje da su na osnovu falsifikovane dokumentacije oslobodili od plaćanja carinskih dažbina i PDV za akciznu robu jedno privredno društvo i na taj način oštetili budžet Republike Srbije za više od 2.240.000 evra

U nastavku akcije usmerene na borbu protiv sive ekonomije i ilegalnog prometa duvana, duvanskih proizvoda, akcizne i druge robe, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela nesavestan rad u službi i poreska utaja, u Beogradu su uhapšeni carinski službenici Z. S. (1970), M. Z. (1985) , V. S. (1970), Lj. A. (1954), N. A. (1973), D. P. (1974), M. S. (1969), K. S. (1964), V. M. (1975), V. N. (1963), T. O. (1969), M. R. (1977) i S. Đ. (1971). 

Uhapšeno je i odgovorno lice privrednog društva „CD Real Diplomatique“ A. M. (1984). 

Postoje osnovi sumnje da su osumnjičeni carinski službenici u periodu od jula 2015. do marta 2016. godine nesavesnim postupanjem, primili u rad nekompletnu, nepravilno popunjenu i falsifikovanu dokumentaciju, kojom je privredno društvo „CD Real Diplomatique“ prikazalo razduženje 156.108 boksova cigareta, 687 boca raznovrsnog alkoholnog pića i 8.455 komada raznih parfema. 

printscreen video

Kako se sumnja, u dokumentaciji je lažno predstavljeno da su navedni akcizni proizvodi bili namenjeni nekim stranim ambasadama u Beogradu i jednoj međunarodnoj organizaciji. 

Na osnovu tako falsifikovane i nepotpune dokumentacije i lažnog predstavljanja činjenica, carinski službenici oslobađali su od plaćanja carinskih dažbina, PDV-a, akciza i drugih posebnih dažbina navedeno preduzeće, čime su oštetili budžet Republike Srbije za više od 2.240.000 evra, a za koliko su utajila porez odgovorna lica privrednog društva „CD Real Diplomatique“.

Policija intenzivno traga za još jednom osobom. 

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Pogledajte video:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
bubasvaba

pre 6 godina

Po zakonu pa kom opanci kom obojci kad seljak treba da plati mora sad i ovi KRIMOSI DA SE PROCESUIRAJU PO ZAKONUNAJSTROZIJE!!!!.

Slobo

pre 6 godina

: Ma ja ovo nemogu da verujem , zar i takvih ima u nasem naprednom i postenom drustvu ? .

zora

pre 6 godina

Nadam se da je medu njima i carinik koji me je reketirao na Horgosu pre dve godine.

milo

pre 6 godina

bravo za policiju i nadlezne !!!Ali da ne bude samo kao ido sada frka po novinama i nikom nista!!

milovan

pre 6 godina

Pa tosu sve lopovi.Dosta je da se samo pogleda njihovo imovinsko stanje. Meni su oduzeli kombi,i onda ga vozili tri godine iako je bio u zici i vodio se sud.Napokon su morali da mi vrate kombi.Ali kada su videli da ga moraju vratiti onda su ga otalno demolirali pokidali sav interijer.Napravili 20000 km.I nikom nista.Ope bih morao tuziti 10 godina da traje sud,itd Sve lopov do lopova.Nema tu leka nego svi otkaz i onda praviti novu sluzbu.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija