• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

12.10.2017

15:48

SIN BLISKOG SLOBINOG SARADNIKA OJADIO SRBIJU ZA 62 MILIONA, a sud ga pustio na slobodu!

Vesti

SIN BLISKOG SLOBINOG SARADNIKA OJADIO SRBIJU ZA 62 MILIONA, a sud ga pustio na slobodu!

Podeli vest

Carinik Vasilije Marković, osumnjičen da je oštetio budžet Srbije za čak 62 miliona dinara na švercu parfema, cigareta i pića, pušten je prekjuče da se brani sa slobode?!

Vasilije je, inače, sin čuvenog profesora Pravnog fakulteta Ratka Markovića, bliskog saradnika nekadašnjeg predsednika Slobodana Miloševića.

Kako smo saznali, sudija Trećeg osnovnog suda u Beogradu pustila je Markovića uprkos zahtevu tužilaštva da mu se odredi pritvor od 30 dana.

- Sudija mu je samo izrekla zabranu komuniciranja sa određenim osobama. Pritom, ista sudija je drugoj osumnjičenoj osobi u ovom slučaju, koja je uhapšena zbog sumnje da je oštetila državu za "samo" 800.000 dinara, odredila jednomesečni pritvor - saznajemo od izvora iz istrage.

Podsetimo, beogradska policija je pre tri dana uhapsila 13 carinika i A. M. (33), vlasnicu firme "CD ril diplomatik", zbog sumnje da su na osnovu falsifikovane dokumentacije nezakonito oslobodili to preduzeće plaćanja carinskih dažbina i PDV za parfeme, cigarete i alkoholna pića. Na taj način oštetili su budžet Republike Srbije za više od 2.240.000 evra!

- Oni su primili u rad nekompletnu i falsifikovanu dokumentaciju, kojom je "CD ril doplomatik" prikazao razduženje 156.108 boksova cigareta, 687 boca raznovrsnog alkoholnog pića i 8.455 komada raznih parfema. U dokumentaciji je lažno predstavljeno da je sve to bilo namenjeno stranim ambasadama u Beogradu, koje ne plaćaju carinske dažbine ni PDV - objasnio je izvor iz policije.

Vasilije Marković je bio zadužen za kontrolu dokumenata, pri čemu je firmi "CD ril diplomatik" omogućio utaju poreza i dažbina u ukupnoj vrednosti od oko 62 miliona dinara.

- Treće tužilaštvo je sa pojedinim osumnjičenima postiglo sporazum o priznanju krivice. Za ostale okrivljene je traženo od suda da im se odredi pritvor, a među njima je bio i Marković. Međutim, on je ipak pušten da se brani sa slobode - ispričao je naš izvor.

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija