• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. M.

14.10.2017

11:18

KAKO TO DA NIKO NIJE KRIV ZA SMRT MALOG RADENKA?! Svi dokazi protiv lekara, a on i dalje radi KAO DA SE NIŠTA NIJE DESILO!

Vesti

KAKO TO DA NIKO NIJE KRIV ZA SMRT MALOG RADENKA?! Svi dokazi protiv lekara, a on i dalje radi KAO DA SE NIŠTA NIJE DESILO!

Podeli vest

Sva veštačenja dokazala da je Radenko Nikodinović (8) iz Kozjaka kod Loznice umro jer ga je pogrešno lečio ortoped Dobrivoje Bojanić. Međutim, Bojanić i dalje radi kao da se ništa nije dogodilo. Ne znam šta još treba da se utvrdi pa da sud kaže ko je kriv što mi je sin mrtav, pita Radenkov otac Milan

Potvrda greške
Urađeno je i dodatno veštačenje i ono jasno kaže da su mi sina ubile lekarske greške
Milan Nikodinović

Sva veštačenja nepobitno su dokazala da je mali Radenko Nikodinović (8) iz Kozjaka kod Loznice pre tačno godinu dana preminuo jer ga je pogrešno lečio ortoped Dobrivoje Bojanić, saznaje Informer! Međutim, uprkos tome, doktor Bojanić ne samo da do sada nije odgovarao za smrt dečaka već i dalje nesmetano radi i prima pacijente na odeljenju u Banji Koviljači.

Ko su odgovorni lekari iz Loznice

* Ortoped Dobrivoje Bojanić - stavio longetu na Radenkovu ranu posle povrede, ali rana nije dobro očišćena
* Pedijatri iz Doma zdravlja - prilikom tri pregleda, 2, 3. i 4. oktobra, nisu primetili da se Radenkova rana inficirala
* Dežurni pedijatar Doma zdravlja Milena Filipović - u sredu, 5. oktobra, i pored činjenice da je Radenko imao visoku temperaturu, rekla njegovim roditeljima da je dete zdravo

Hronologija slučaja

2. oktobar 2016:
Radenko Nikodinović polomio levu podlakticu igrajući se u komšijskom dvorištu. Ortoped Dobrivoje Bojanić stavio mu je ruku u gips, ali je prethodno nije očistio.
5. oktobar 2016:
Dečaku se rana inficirala, dobio je visoku temperaturu, zbog čega je hitno prebačen na Institut za majku i dete u Beograd. Lekari ga tamo primaju u veoma teškom stanju.
8. oktobar 2016:
Uprkos trudu lekara na Institutu, dečak umire. Obdukcijom je utvrđeno da je uzrok smrti gasna gangrena izazvana infekcijom čak tri bakterije.
7. novembar 2016:
Ministarstvo zdravlja utvrđuje propuste u lečenju i podnosi krivičnu prijavu protiv dr Dobrivoja Bojanića. Tužilaštvo u Loznici pokreće istragu, koja još traje.

Čak su i poslednja, naknadna veštačenja Institutu za sudsku medicinu u Novom Sadu pokazala da se Radenkova rana, nastala nakon otvorenog preloma leve podlaktice, inficirala zbog nestručnog lečenja. Zbog te infekcije, dečak je dobio sepsu i umro 8. oktobra.

Radenkov otac Milan kaže da ne zna šta još treba da se utvrdi da bi sud okončao ovaj slučaj i presudio ko je kriv za smrt njegovog sina.

- Izveštaj iz Novog Sada, koji je inače tražio Bojanićev advokat, konačno je stigao posle nekoliko meseci čekanja. Nisam imao uvid u njega, ali jesu moji advokati, koji su mi preneli da tamo piše ono što je i prethodno konstatovano - da je moj Radenko umro lekarskom greškom. Primera radi, na tvrdnje dr Bojanića i njegove odbrane da je rana na Radenkovoj ruci bila mala i plitka i bez teške infekcije, dodatna veštačenja su dokazala potpuno suprotno i nepobitno utvrdila da je za infekciju kriva lekarska greška. Eto, Bojanićevi advokati tražili su još jedno veštačenje, nadajući se da će ono pokazati da doktor nije kriv, a rezultati koji su stigli su ih skroz pokopali - ističe Nikodinović i dodaje:

Pada odluka?
Sledeće nedelje znaćemo da li nastavljamo suđenje ili će biti doneta presuda
Zoran Nestorović, tužilac u Loznici

- Ovaj dodatni dopis je samo "kupovanje" vremena i odlaganje konačne presude. Ne znam šta još treba da se uradi i analizira da bi se dokazalo da je moj sin umro greškom lekara jer nije adekvatno lečen. Svi dokazi, veštačenja, inspekcijski nadzor, sve ukazuje da su krivi lekari u lozničkoj Opštoj bolnici na čelu sa dr Bojanićem. Nadam se da će se ova agonija završiti i da će pravda uskoro biti zadovoljena - očajan je Radenkov otac.

Vršilac funkcije tužioca u Loznici Zoran Nestorović potvrdio je za Informer da su stigli rezultati dodatnog veštačenja iz Novog Sada. On kaže da će se za sedam dana znati da li će biti doneti konačna presuda ili će tužena strana uložiti žalbu, tražiti dodatne analize i podneti nove dokaze.

- Ništa se nije drastično promenilo novim veštačenjem, niti je došlo do preokreta. Ne mogu da otkrivam detalje jer je sudski proces u toku. Svakako obe strane imaju pravo na žalbu i prigovor. Tako da ćemo negde krajem sledeće nedelje znati da li se suđenje nastavlja ili će biti doneta konačna presuda - poručio je Nestorović.

Dr Bojanić: Obratite se mom advokatu

Informer

Ortoped dr Dobrivoje Bojanić, koji je osumnjičen da je kriv za smrt dečaka Radenka Nikodinovića, juče nije hteo mnogo da komentariše tvrdnje dečakovog oca, kao ni konačne rezultate veštačenja.
- Zaista je bilo dosta medija. Stvarno ne mogu ništa da vam kažem niti želim. Sve što imate, pitajte mog advokata, jer me on zastupa - kratak je bio dr Bojanić.
Ekipa Informera juče je kontaktirala i Bojanićevog pravnog zastupnika Cvetka Marića, ali on nije želeo da daje bilo kakve izjave.

 

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ana

pre 6 godina

Mozes ti da budes na papiru Dr. koliko hoces u sustini si nistavilo od coveka.Lako je usmrtiti neciji zivot tesko je odreci se svog, sram te bilo imas obraz kao dzon.Nadam se da ces zavrsiti iza resetaka radi pravde i zastite onih kojim je potrebna pomoc savesnog i strucnog lekara a ne nekog kao sto si ti.

Izbori 2024

Vesti

TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija