• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

14.10.2017

19:32

ŠOKANTNI rezultati rekonstrukcije ubistva PEVAČICE GRANDA! Forenzičari: Jelena je mrtva DONETA NA NASIP!

Vesti

ŠOKANTNI rezultati rekonstrukcije ubistva PEVAČICE GRANDA! Forenzičari: Jelena je mrtva DONETA NA NASIP!

Podeli vest

Dokaz da nije ubijena tamo gde je nađena: čarape i trenerka joj bili čisti, na okovratniku majice nije bilo mnogo krvi. Jelena je, posle ubistva, najverovatnije presvlačena

Jelena Marjanović (33) definitivno nije ubijena u kanalu na nasipu u Borči 2. aprila prošle godine, već je njeno mrtvo telo tamo doneto i bačeno, pokazuje najnovija forenzička rekonstrukcija ubistva koje Srbiji ne da mira više od godinu i po dana.

Ovu rekonstrukciju izvela je grupa najboljih srpskih forenzičara, a Informer je imao uvid u rezultate. Očekuje se, kako nam je rečeno, da rezultati ove rekonstrukcije uskoro budu objavljeni.

Produžen mu pritvor
Zoranu je u petak za još 30 dana produžen pritvor u kom se nalazi od 15. septembra

Nema krvi

Na zaključak da Jelena nije ubijena tamo gde je nađena mrtva upućuje činjenica da su joj obe čarape i donji deo trenerke bili skoro potpuno čisti, što bi u slučaju da je ubijena na nasipu bilo potpuno nemoguće s obzirom na izrazito blatnjav i muljevit teren gde je njeno telo nađeno. Takođe, na okovratniku majice koju je mrtva Jelena imala na sebi nije bilo većih tragova krvi i pored toga što je zadobila brojne udarce u glavu.

Iako je patolog dr Zoran Stanković u svom veštačenju izneo mišljenje da je pevačica ubijena upravo u blizini kanala u naselju Crvenka, forenzičari koji od početka rade na ovom slučaju tu verziju odlučno odbacuju. Oni tvrde da je pevačica "Granda" nasmrt pretučena na drugom mestu, a zatim je i sasvim verovatno presvlačena posle smrti!

ZORANOVA LJUBAVNICA ZOKA POBEGLA IZ SRBIJE! Zorica Mitrović sa sinom otišla u BiH da IZBEGNE SASLUŠANJE?!

- Na nasipu pored kanala pronađena je jedna Jelenina patika, što je opštepoznata stvar. Ako se ona, dakle, borila sa napadačem u neposrednoj blizini, onda je sigurno morala da zagazi čarapom u blato jer se radi o muljevitom terenu. Međutim, kada je njeno telo izvučeno iz kanala, upadljivo je bilo to da su joj obe čarape bile čiste. Blato nikako nije moglo da se spere u stajaćoj i blatnjavoj vodi u koju je bačena - otkriva naš sagovornik i dodaje:

PROVALJENE TAJNE PORUKE ZORANA MARJANOVIĆA IZ ZATVORA! Držite se, nemojte da puknete, JA ĆU IZDRŽATI!

- I donji deo trenerke je takođe bio čist, bez ikakvih većih tragova blata. Osim toga, na okovratniku njene majice uočena je tek poneka kap krvi, a glava joj je bila potpuno smrskana od udaraca! Kako je to moguće? Jedino objašnjenje je da ju je neko posle ubistva presvukao i doneo u horizontalnom položaju, umotanu u neku prostirku, i tu bacio. Najverovatnije uz pomoć još dve osobe!

Izvor Informera utvrdio je i da je Jelena i mrtva krvarila, pa je njena majica prilikom transporta sa mesta zločina do Instituta za sudsku medicinu bila potpuno natopljena krvlju.

pink.rs

- Ako je toliko iskrvarila mrtva, koliko je tek onda krvarila dok je bila živa, a zna se da joj je majica pre transporta bila maltene bez tragova krvi? To definitivno znači da je ubijena u ležećem položaju i u istom položaju bačena u vodu. Čim je izvučena iz kanala, krv je nastavila da lije. I još jedan detalj je vrlo bitan. Naime, na njenom licu pronađeni su tragovi sasušene krvi koji takođe nikako nisu mogli nastati u vodi - zaključuje izvor iz istrage.

Za sada je zvanično za ubistvo pevačice "Granda" osumnjičen samo njen suprug Zoran Marjanović (39), koji se u pritvoru nalazi od 15. septembra i koji mu je u petak produžen do daljeg. Međutim, prema našim saznanjima, na mestu zločina su, pored njegovog, pronađeni i DNK tragovi još dvojice muškaraca. Jednom od njih se uskoro sprema hapšenje, pošto je identifikovan, dok je drugi još nepoznat.

Počinju prva svedočenja

U svakom slučaju, u Višem tužilaštvu u Beogradu od ponedeljka kreću prva saslušanja svedoka u istrazi protiv Marjanovića, pa je za očekivati da će mu pritvor biti produžen. Tog dana trebalo bi da svedoče Zoranovi otac i brat, Vladimir i Miloš, kao i Teodora Krsmanović, Jelenina sestra od strica. Iz njihovih iskaza, kao i još petoro svedoka, očekuje se možda neki novi detalj koji bi mogao da opredeli dalji tok istrage.

Šipka: Detaljno planiran zločin

Veštak Nenad Šipka iz Centra za forenzička istraživanja, koji je angažovala porodica ubijene pevačice radi efikasnije istrage, ranije je izneo podatak da su Jelenini nokti tretirani varikinom posle ubistva, što takođe ide u prilog verziji da je ubijena na drugom mestu.
- Teško je poverovati da bi neko nosio varikinu na nasip i da bi tamo uništavao eventualne tragove koji bi nastali od borbe prilikom usmrćivanja Jelene. Zato smo mišljenja da je ona ubijena negde drugde i da je u pitanju duže vreme planiran zločin - istakao je Šipka.
Kako je Informer već pisao, policijski istražitelji su sa svoje strane utvrdili da je kupatilo u porodičnoj kući Marjanovića bilo temeljno izribano varikinom. Zbog toga su od početka sumnjali da je Jelena ubijena upravo tu, posle svađe sa suprugom, a potom tokom noći preneta i bačena u obližnji kanal.

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ana

pre 6 godina

Vestak Sipka se uhvatio varikine, majce i carape kao pijan plota. Zar Jelena nije mogla da koristi varikinu za pranje vesa i ciscenje kuce pre nego je posla na trcanje.Ako je Jelena pala od udarca na nasipu glavom na dole majca moze da bude bez krvi.Zadnje udarce je mogla da primi u vodi pre nego sto je izdahnula i progutala to malo vode sa grancicom.Vise primljenih udaraca ne znace silovitost zbog strasti i ljubomore nego moze biti cin amatera koji su zeleli da budu sigurni da je ona mrtva i da ih nece moci identifikovati.Svako ima pravo za glasno razmisljanje kao i sto ga vi imate, druze Sipka.

AS

pre 6 godina

OVO POSTAJE MNOGO NAPORNO ZA ČITATI. TE UBIJENA NA NASIPU TE NIJE, TE IMA 9 UDARACA TE 34 ITD. ITD. NEKO SAMO ZAVLAČI I NAGAĐA BEZ PROVERENIH INFORMACIJA.

Đuka

pre 6 godina

Ko je ovde lud prvo je pisalo da je u pevačicinim plućima nađena voda iz kanala, a onda sad piše da je mrtva doneta, ili i mrtvaci dišu? Pa je još malo disala da bi uvukla vodu? Pregledajte malo te obdukcijske nalaze pre nego što pišete članak da se bar teoretski uklapa u mogućnost događajan

Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!
Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!

Šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Milenko Jovanov obrazložio je danas predlog izmena Zakona o lokalnim izborima koje su, kako je rekao, podržale poslaničke grupe većine, ali i deo opozicije, i kojima se omogućuje da se beogradski i lokalni izbori, koji nisu održani u decembru, održe istog dana - 2. juna.

22.04.2024

11:58

Vesti

Rezolucija o Srebrenici otvara Pandorinu kutiju! Ruski ambasador izneo jasan stav
Politika

Rezolucija o Srebrenici otvara Pandorinu kutiju! Ruski ambasador izneo jasan stav

Ambasador Ruske federacije pri Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja izjavio je večeras da bi Rezolucija o Srebrenici mogla da otvori "Pandorinu kutiju", ali i da je veoma važno što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić bio prisutan danas na sednici Saveta bezbednosti UN na kojoj se raspravljalo o šestomesečnom izveštaju Unmika o situaciji na Kosovu i Metohiji.

22.04.2024

23:44

TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)
Live TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)

Na sednici Saveta bezbednosti UN Vjosa Osmani dala je repliku na reči predsednika Aleksandra Vučića. Gosti "Info dana" bili su analitičar Dejan Miletić, advokat Pavle Staničić, politikolog Marko Šćepanović i pukovnik Veselin Šljivančanin komentarisali su govor Vjose Osmani u Njujorku. Uživo u studio javio se i Lazar Stević, dopisnik Informera sa Kosova i Metohije.

22.04.2024

18:09

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku
Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku

Kada se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

22.04.2024

07:20