• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: republika.rs/informer.rs

18.10.2017

22:07

ZORANU MARJANOVIĆU ODUZELI ĆERKU! Centar sa socijalni rad odredio privremenog staratelja maloj Jani!

Vesti

ZORANU MARJANOVIĆU ODUZELI ĆERKU! Centar sa socijalni rad odredio privremenog staratelja maloj Jani!

Podeli vest

Centar za socijalni rad oduzeo je 10. oktobra Zoranu Marjanoviću (39) starateljstvo nad njegovom šestogodišnjom ćerkom!

Janin staratelj sada je psiholog Gradskog centra za socijalni rad, a ona je privremeno smeštena kod njenog strica Miloša Marjanovića!

Brigu o detetu Jelene Marjanović preuzeo Centar za socijalni rad, Janin staratelj od 10. oktobra je psiholog iz socijalnog, dok će ona privremeno boraviti kod strica Miloša.

- O ćerki ubijene Jelene Marjanović i njenog muža Zorana, koji se sumnjiči da ju je ubio, do daljeg će brinuti radnici Centra za socijalni rad. Ona će zasad živeti sa Milošem, ali ako se desi da i on završi iza rešetaka, mala Jana će automatski biti odvedena iz kuće Marjanovića. U tom slučaju, ona više ne bi mogla da živi u kući s babom Zoricom i dedom Vladimirom - kaže izvor Srpskog telegrafa iz istrage.

Prema njegovim rečima, odluka o sudbini devojčice doneta je početkom prošle nedelje.

ADVOKAT JELENINE SESTRE: Teodora će tražiti starateljstvo nad Janom!

Ukoliko Miloš eventualno bude priveden, Jana će biti odvedena iz kuće Marjanovića.

- Mala Jana je pre godinu i po dana ostala bez majke, a otac joj je uhapšen sredinom septembra. Dete je ostalo bez roditeljskog staranja, pa su radnici Centra za socijalni rad po službenoj dužnosti pokrenuli postupak starateljske zaštite. Zaposleni su posetili Janu u kući u Borči, u kojoj živi sa stricem, njegovom suprugom, babom i dedom. Utvrđeno je da devojčica ni na koji način nije ugrožena i da je tamo bezbedna. To su potvrdili i izveštaji iz vrtića, razgovori sa rođacima, kao i pregledi male Jane. Razvoj devojčice nije ugrožen, pa joj nije bila potrebna pomoć specijalizovanih stručnjaka - priča naš sagovornik.

TRI KLJUČNE STVARI KOJE OPTUŽUJU ZORANA! Sve Marjanoviće hvata panika od svedočenja SNAJKE MILICE!

Informer

Advokat Irena Knežević povodom odluke o starateljstvu nad Janom kaže da je u ovakvim slučajevima najvažniji interes deteta.

- Prilikom odabira staratelja uvek se razmatraju sposobnosti koje su neophodne za obavljanje te dužnosti, što procenjuje Centar za socijalni rad. Nadležni organi mogu razrešiti staratelja ukoliko prestane da obavlja dužnost, zloupotrebljava prava ili grubo zanemaruje dužnosti staratelja - priča Kneževićeva.

Ko hoće starateljstvo

Informer

Miloš Marjanović, Zoranov brat i stric male Jane

Branislav Krsmanović, stric ubijene pevačice

Gorica Krsmanović, strina Jelene Marjanović

Ljubica Marković, tetka ubijene Jelene

Ona dodaje da u određenim slučajevima organ starateljstva može da postavi privremenog staratelja ako proceni da je to neophodno radi privremene zaštite ličnosti, prava ili interesa deteta.

JELENIN PAKAO OD ŽIVOTA! Evo kako su sve MARJANOVIĆI MALTRETIRALI NESREĆNU PEVAČICU!

U borbu za starateljstvo nad Janom su se, osim Miloša Marjanovića, uključili Jelenin stric Branislav Krsmanović iz Beograda, pevačicina strina Gorica Krsmanović iz Kraljeva i njena tetka Ljubica Marković iz Kruševca.

- Za starateljstvo nad detetom bilo je zainteresovano više najbližih srodnika. Pojedini srodnici žive u Kruševcu i Kraljevu, što zahteva da se i centri iz tih gradova angažuju u procenu i odabir privremenog staratelja. Za to bi trebalo dosta vremena, pa je briga briga o detetu do nekog konačnog rešenja privremeno dodeljena Gradskom centru za socijalni rad - kaže izvor.

DETEKTIVKA VODILA ISTRAGU O UBISTVU JELENE MARJANOVIĆ: Neću više da ćutim, pred TV kamerama RASKRINKAĆU ZORANA I ZORICU!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija