• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Agencije

19.10.2017

21:30

DIKIĆ NAKON OPERACIJE VRAĆEN U ZATVOR: Crnogorci ne daju bivšem generalu Žandarmerije da se leči u Srbiji!

Vesti

DIKIĆ NAKON OPERACIJE VRAĆEN U ZATVOR: Crnogorci ne daju bivšem generalu Žandarmerije da se leči u Srbiji!

Podeli vest

Advokat Milan Petrović potvrdio je za "Dan" da je bivši komandant srpske žandarmerije Bratislav Dikić, nakon uspešno obavljene operacije u Kliničkom centru Crne Gore, prebačen u pritvorsku jedinicu

Prema njegovim rečima, sasvim je neizvesno kako će u zatvorskim uslovima teći njegov postoperativni tok i da li će mu na adekvatan način biti pružen medicinski tretman.

Dikiću će se, rešenjem sudije Suzane Mugoše, suditi u posebnom postupku zbog optužbe za pokušaj terorističkog napada na dan izbora u Crnoj Gori 16. oktobra prošle godine. Operaciju Dikiću, koji boluje od karcinoma, izveli su lekari Kliničkog centra Crne Gore uz asistenciju lekara sa VMA iz Beograda.

Neposredno nakon obavljene operacije njegov drugi branilac, beogradski advokat Goran Petronijević, podsetio je da su inicijalni nalazi pokazali promene sa velikim stepenom sumnje da je reč o recidivu karcinoma, zbog čega je Dikić već operisan pre godinu i po dana.

Neko je po nečijoj naredbi krio ove rezultate od suda i odbrane, i na taj način doveo u ozbiljnu opasnost život generala Dikića, istakao je Petronijević.

AMFILOHIJE: Da sam Mila krstio u Ostrogu drugačije bi se on bavio politikom i mnoge stvari ne bi učinio!

Dikić je ranije tražio da mu se ukaže zdravstvena pomoć u Srbiji, na VMA, što je sudsko veće Suzane Mugoša odbilo, uputivši ga na lečenje u podgorički Klinički centar.

Duže vreme nakon hapšenja u oktobru prošle godine Dikić je u znak protesta za optužbe tužilaštva štrajkovao glađu, zbog čega je svakodnevno išao kod lekara, a sredinom novembra prošle godine pokušao je da izvrši samoubistvo.

Viši sud u Podgorici razdvojio je postupak protiv Bratislava Dikića zbog njegovog upućivanja na lečenje i hitnu operaciju.

NIT ČOJSTVA, NIT PAMETI! Crnogorci iz istorije IZBRISALI NEMANJIĆE?!

Osim Dikića, za pokušaj terorističkog napada na dan parlamentarnih izbora 16. oktobra prošle godine optužnicom Specijalnog tužilaštva obuhvaćeni su dvojica ruskih državljana Eduard Šišmakov i Vladimir Popov, državljani Srbije Miloš Jovanović, Nemanja Ristić, Predrag Bogićević, Kristina Hristić, Branka Milić, Milan Dušić, Dragan Maksić i Srboljub Đorđević.

CRNA GORA DALA OGROMAN DOPRINOS POBEDI NAD ISIS: Nije šala, ovu tajnu otkrio je šef MIP CG Srđan Darmanović!

Optužena su i tri crnogorska državljanina lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević, kao i službeni vozač DF-a Mihailo Čađenović, dok se postupak protiv prevodioca DF-a Ananija Nikića vodi posebno.

Suđenje optuženim pred većem sudije Suzane Mugoše stiglo je u fazu dokaznog postupka.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17