Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. M.

31.10.2017

20:30

ZATAŠKAVAJU SLUČAJ SMRTI MALOG RADENKA! Tužilaštvo odugovlači istragu o nastradalom dečaku iz Loznice?!

Vesti

ZATAŠKAVAJU SLUČAJ SMRTI MALOG RADENKA! Tužilaštvo odugovlači istragu o nastradalom dečaku iz Loznice?!

Podeli vest

Tužilaštvo u Loznici, posle 12 meseci rada na slučaju tragično preminulog dečaka Radenka Nikodinovića, odjednom odlučilo da istragu proširi i na lekare Instituta za majku i dete.Radenkov otac Milan uveren da neko oteže istragu da bi se krivci izvukli

Istraga o tragičnoj smrti malog Radenka Nikodinovića (8) iz Kozjaka kod Loznice, koji je preminuo prošlog oktobra lekarskom greškom, posle čitavih 13 meseci iznenada je proširena i na doktore iz beogradskog Instituta za majku i dete, saznaje Informer! Razlog za to je navodno mišljenje veštaka da bi mali Radenko možda preživeo da su mu lekari u Beogradu odmah amputirali ruku.

Međutim, Radenkov otac Milan tvrdi da Tužilaštvo u Loznici sve to radi isključivo s ciljem da zataška slučaj i da se krivci za tragičnu smrt njegovog sina izvuku.

Odugovlačenje istrage

Otac pokojnog Radenka, Milan Nikodinović otkrio nam je da će saslušanje lekara sa Instituta za majku i dete biti obavljeno 22. novembra.

Četiri puta operisan

Prema podacima iz otpusne liste, Radenko Nikodinović je na Institutu za majku i dete četiri puta operisan. Najpre mu je 6. oktobra presečen mišić kako bi se prišlo mestu infekcije. Dan kasnije obavljene su još tri operacije: čišćenje inficiranog tkiva, uklanjanje tkiva zahvaćenog gasnom gangrenom i prespajanje krvnih sudova kako bi se omogućio normalan krvotok. U izveštaju jasno piše i da se konzilijum lekara 7. oktobra, dan pre dečakove smrti, odlučio za lečenje u hiperbaričnoj komori i otklanjanje inficiranog tkiva. Amputacija ruke, kao mogućnost, nigde se ne pominje.

- Taman kada sam pomislio da će se konačno završiti istraga, Tužilaštvo je rešilo da proširi istragu. Za 22. novembar zakazano je saslušanje lekara sa beogradskog Instituta za majku i dete. Biće saslušani doktori, članovi konzilijuma koji su odlučivali o lečenju Radenka kada je u teškom stanju primljen u bolnicu. Ova odluka je naknadno doneta jer je u nalazu i mišljenju sudskih veštaka potvrđeno da su izvršeni propusti, kako u Opštoj bolnici u Loznici, tako i na Institutu za majku i dete, zbog čega je proširenje istrage neizbežno. Ne znam zašto im je za to trebalo skoro godinu dana, jer se od prvog dana istrage priča o istim stvarima. Sada, navodno, deo krivice snose i lekari u Beogradu koji bi možda spasli mog Radenka da su doneli odluku o amputaciji ruke, umesto što su pokušali da je sačuvaju - naglašava Nikodinović, i ističe:

Šta bi bilo...
Istraga se proširuje jer se smatra da bi Radenko možda preživeo da su mu lekari na Institutu amputirali ruku
Milan Nikodinović, Radenkov otac

- Nakon svega ovoga, ja više ne znam ni šta da mislim. Vrtimo se ukrug, presipa se iz šupljeg u prazno i stalno se dodaje nešto novo. Po meni, najveći zastoj u istrazi je napravljen kada je odbrana tražila dodatna veštačenja na koja smo čekali više od mesec dana. Još tada sam rekao da je to klasično kupovanje vremena, jer sam znao da se ništa novo neće otkriti. Dopunska veštačenja, koja su obavili stručnjaci Sudskomedicinskog odbora Medicinskog fakulteta u Novom Sadu samo su potvrdili sve ono što je i u prethodnom napisano - da je u pitanju lekarska greška i da je uzrok smrti gasna gangrena koju je uslovila neadekvatno lečena teška infekcija ruke. Tu pre svega mislim na greške doktora Dobrivoja Bojanića i njegovih kolega iz Loznice - dodaje Radenkov otac.

Krivi i drugi lekari?

Vršilac funkcije tužioca u Loznici Zoran Nestorović potvrdio je za Informer da je donesena odluka o proširenju istrage i novom saslušanju lekara koji su učestvovali u lečenju Radenka Nikodinovića.
- Sve dok traje sudski proces ja ne mogu da iznosim informacije niti otkrivam detalje iz istrage. Mogu samo da potvrdim informaciju o proširenju istrage na lekare Instituta, koju je već izneo dečakov otac. Nakon što budu saslušani lekari iz Beograda, situacija će biti mnogo jasnija, a detalji slučaja rasvetljeni. Tek tada ćemo moći da pričamo o roku i datumu za podizanje optužnice odgovornih lica - poručio je Nestorović.

KAKO TO DA NIKO NIJE KRIV ZA SMRT MALOG RADENKA?! Svi dokazi protiv lekara, a on i dalje radi KAO DA SE NIŠTA NIJE DESILO!

Hronologija slučaja

2. oktobar 2016.
Radenko Nikodinović polomio levu podlakticu igrajući se u komšijskom dvorištu. Ortoped Dobrivoje Bojanić stavio mu je ruku u gips, ali je prethodno nije očistio.
5. oktobar 2016.
Dečaku se rana inficirala, dobio je visoku temperaturu, zbog čega je hitno prebačen na Institut za majku i dete u Beograd. Lekari ga tamo primaju u veoma teškom stanju.
8. oktobar 2016.
Uprkos trudu lekara na Institutu, dečak umire. Obdukcijom je utvrđeno da je uzrok smrti gasna gangrena izazvana infekcijom čak tri bakterije.
7. novembar 2016.
Ministarstvo zdravlja utvrđuje propuste u lečenju i podnosi krivičnu prijavu protiv dr Dobrivoja Bojanića. Tužilaštvo u Loznici pokreće istragu, koja još traje.

 


 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!
Društvo

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!

U ataru između Crepaje i Padine u sredu popodne uočena je pojava za koju su mnogi pomislili da je tornado ili tromba, a u mnoštvu komentara povodom snimka objavljenog na društvenim mrežama, našle su se i pretpostavke da je Srbijom protutnjao “pustinjski đavo”, međutim, autorka snimka je navela da je u pitanju gustnado (gastnado).

18.04.2024

21:47 >> 21:50

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija