• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. Š.

01.11.2017

22:49

LUDI UMIŠLJENI NOVINAR TUKAO DIREKTORA BOLNICE! Psihički bolesnik mesecima uznemiravao, A ONDA NAPAO LEKARE!

Vesti

LUDI UMIŠLJENI NOVINAR TUKAO DIREKTORA BOLNICE! Psihički bolesnik mesecima uznemiravao, A ONDA NAPAO LEKARE!

Podeli vest

Psihički bolesnik Marko D. (25) iz čista mira napao direktora Petra Svorcana ispred bolnice. Marko se lažno predstavljao kao novinar, pre napada mesecima uznemiravao i snimao lekare

Psihijatrijski bolesnik Marko D. (25) u petak je iz čista mira napao i pretukao direktora beogradskog Kliničko-bolničkog centra "Zvezdara" dr Petra Svorcana ispred kruga bolnice! Marko se na društvenim mrežama lažno predstavljao kao novinar, a pre napada je mesecima snimao i uznemiravao zaposlene u KBC "Zvezdara", koji su ga zbog toga u više navrata prijavljivali policiji!

Kako smo saznali, Marko je u petak na ulici ispred bolnice prišao doktoru Svorcanu i iznenada počeo da ga udara rukama i nogama.

Podmeće

Ode u podrum i slika prljave i zapuštene zidove, pa objavi na društvenim mrežama da je to operaciona sala

U saopštenju KBC Zvezdara navodi se da je doktor Svorcan zadobio lakše telesne povrede, o kojima postoji uredna medicinska dokumentacija.
- Napad je prijavljen policiji. Imamo poverenje u institucije sistema i verujemo da će rešiti ovaj slučaj. Ustanova i direktor se neće više oglašavati povodom ovog događaja - piše u kratkom saopštenju.

Inače, lekar iz KBC Zvezdara ispričao nam je da Marko D. mesecima proganja sve zaposlene u ovoj bolnici, tajno ih snimajući i fotografišući na radnom mestu.
- On se lažno predstavlja kao novinar lista "Danas" i agencije "Beta". Šunja se po bolničkom krugu i po bolnici i slika tobož katastrofalne uslove u kojima radimo. Dešavalo se da ode u podrum, pa slika prašnjave i zapuštene zidove, a onda objavi na društvenim mrežama da je to operaciona sala! Nas zaposlene fotografiše svaki dan. Plašimo se da može napraviti neki problem jer znamo da je reč o psihičkom bolesniku - navodi naš sagovornik.

Informer

Hvali se da je drug sa Sašom Jankovićem

Marko D. se na društvenim mrežama hvali da je prijatelj sa liderom Pokreta slobodnih građana Sašom Jankovićem. Na svom Fejsbuk profilu "okačio" je njihovu zajedničku fotografiju, koja je verovatno nastala na nekom protestnom skupu opozicije.

Prema njegovim rečima, nije sporno da je kompleks KBC Zvezdara, koji je izgrađen pre nekoliko decenija, na nekim mestima oronuo i propao, ali je činjenica i da je poslednjih godina mnogo novca uloženo u obnovu.

Policija, obezbeđenje i uprava ove zdravstvene ustanove i pored brojnih prijava policiji ne mogu da se izbore sa Markom jer ga njegova dijagnoza praktično štiti od odgovornosti.

Taj mladić stanuje preko puta bolnice. Jednom prilikom, letos, naše obezbeđenje je moralo da pozove policiju jer je Marko čitav dan, na 40 stepeni, presedeo ispred bolnice slikajući zaposlene kako odlaze kućama. Hteo je valjda da uhvati nekog kako odlazi ranije s posla i da to onda predstavi kao skandal na društvenim mrežama. Policija je došla, legitimisala ga i naravno odmah pustila, jer Marko ima dijagnozu i ništa mu ne mogu dok nekog fizički ne ugrozi, kao što je u petak našeg direktora. Valjda će nam ga policija i sud konačno skinuti s vrata - ogorčen je naš sagovornik.

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17