• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

02.11.2017

22:03

STANKO ROBIJAŠ, BIVŠI ŽESTOKI LESKOVČANIN: Šiptar i Kum su za mene valjali devize, TUKAO SAM ARKANA, ZVAO SAM GA HIBRID!

Vesti

STANKO ROBIJAŠ, BIVŠI ŽESTOKI LESKOVČANIN: Šiptar i Kum su za mene valjali devize, TUKAO SAM ARKANA, ZVAO SAM GA HIBRID!

Podeli vest

Željka Ražnatovića sam upoznao u zatvoru za maloletnike. Bio je ko "zmiče", sve je "ujedao", pa sam ga tukao. Posle smo se pomirili i družili se. Čuveni "zemunci" su na početku karijere radili za mene

Željka Ražnatovića Arkana sam tukao kad smo bili u zatvoru za maloletnike u Valjevu krajem šezdesetih. Bio je drčan, kao "zmiče", samo je "ujedao", pa sam ga naučio pameti. Ali posle smo se pomirili,  priseća se Stanko Stojković iz Leskovca, poznat u tom gradu pod nadimcima Stanko Bokser ili Stanko Robijaš. Početkom devedesetih, kaže on, Dušan Spasojević Šiptar i Mile Luković Kum preprodavali su devize za njega po Leskovcu i nikad ga nisu zavrnuli za pare.

Ne stidi se kriminala

Nekadašnji žestoki momak, sa popriličnim zatvorskim stažom, sad je teško bolestan i živi sam. Ne stidi se svoje kriminalne karijere, ali ističe da ga je u mladosti beda naterala u to.

Nije ustuknuo

Nije ni Hibrid ustuknuo, ali ja sam tad bio fajter. Jedan udarac, pa drugi, treći... Dobro sam ga istukao
Stanko Robijaš

Međutim, uvek sam bio ispravan... U zatvoru sam upoznao sve mangupe koji su kasnije postali šefovi mafije, veliki igrači. Poznavao sam Ljubomira Magaša, zvanog Ljuba Zemunac, družio se s njim dok nije otišao u inostranstvo, a sa Arkanom sam u početku morao da ukrstim pesnice - priča Stanko.

Arkan je, kaže on, bio tinejdžer kad se pojavio u maloletničkom zatvoru u Valjevu, ali tad su ga zvali Hibrid, verovatno zbog velike glave.
- Bio je ko "zmiče", drčan, sve je "ujedao". Svima je pokušavao da komanduje, nikoga ništa nije pitao. Jednom je viknuo na mene nešto, ja mu ne gledajući kažem: "Odjebi." On mi se onda nešto "upiljuje" u lice, a ja nonšalantno: "Ne seri." Drugari mi kažu: "Ne se diraj, Hibrid, zajeban je tip" - priseća se Stanko.

Hibrid se, prema njegovim rečima, zaista izdvajao od ostalih domaca.
- Bio je bistar, znao je i engleski... Možda se osetio superiornim jer mnogi nisu ni naš jezik dobro znali. I tako se on malo kasnije ponovo nakačio na mene, i to zbog cigarete. Tamo niko nije smeo da puši dok on ne kaže, a ja zapalio... I uzme ti on moje cigarete! Nisam mu otrpeo, već sam krenuo na njega. Nije ni on ustuknuo, ali ja sam tad bio fajter. Jedan udarac, pa drugi, treći... Dobro sam ga istukao, jedva su me razdvojili od njega - ispričao je Stanko.

BAŠ NISKO! Udarila na naslednike folk zvezde! KARLEUŠA: Ceca svoju decu uči da mrze!

On je tad postao "zvezda" u zatvoru, ali se vremenom pomirio sa Hibridom i ostali su u prijateljskim odnosima, sve do devedesetih godina.
- Tek kasnije su počeli da ga zovu Arkan, nije više bio Hibrid. Postao mi je dobar prijatelj osamdesetih i više puta je pokušavao da me privoli da budem sa njim, ali ja sam tad bio Bog u Leskovcu... Dosta sam mu kasnije pomogao i oko izbora, kada je formirao stranku. Poslednji put sam bio sa Arkanom krajem 1997. godine u Pirotu, tad me je nešto "ispalio". Nismo se više ni videli ni čuli - navodi Stojković.

POSLEDNJA ISPOVEST LEGIJINE MAJKE: Mog sina je Arkan spasao od mudžahedina, a Kristijan ga pokvario! UBISTVO ĐINĐIĆA MU JE NAMEŠTENO!

Korektni dileri

On dodaje da je Spasojevića i Lukovića upoznao početkom devedesetih, pre nego što su ovi otišli u Beograd i formirali zloglasni "zemunski klan".

Svi ga zaboravili, živi na ivici bede

Stanko Stojković nam se požalio da su ga u njegovim poznim godinama zaboravili mnogi kojima je on ranije pomagao.
- Eto, ko bi rekao da je Stanko Bokser, koji je vedrio i oblačio sa Ljubom Zemuncem, Arkanom, završio kao prodavac na pijaci - ogorčen je Stanko, koji sad živi sam i bolestan u skromnom stanu, na ivici bede.

- Bilo je to ono vreme kada su se "vrtele" devize. Ja sam tada menjao devize za mnoge jake igrače i imao sam "porudžbine" sa svih strana. Spasojević je zbog većeg obima posla angažovao Lukovića, koji je do tada bio stražar u zatvoru u Prištini, i dobro su radili. Bili su vrlo korektni, tačni i funkcionisali smo odlično. Dukijev rejon je bio od Robne kuće "Niš elektro" do Modne kuće i oko parka. Radio je maestralno! Sećam se da su me njih dvojica jednom zamolili da pomognem nekim njihovim rođacima koji su bili "zaglavili" s parama. Učinio sam to i oni su mi tad bili zahvalni. Međutim, kad su otišli u Beograd, nismo se više ni videli ni čuli - kazao je Stanko.

Inače, Stanko Robijaš nekada je bio bokser teške kategorije i nastupao je za BK "Dubočica" iz Leskovca, dok je ovaj klub bio u vrhu SFRJ.

Podsetimo, Željko Ražnatović Arkan ubijen je u hotelu "Interkontinental" 2000, a Dušan Spasojević i Mile Luković u Meljaku 2003.

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!
Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!

Šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Milenko Jovanov obrazložio je danas predlog izmena Zakona o lokalnim izborima koje su, kako je rekao, podržale poslaničke grupe većine, ali i deo opozicije, i kojima se omogućuje da se beogradski i lokalni izbori, koji nisu održani u decembru, održe istog dana - 2. juna.

22.04.2024

11:58

Vesti

Predsednik Vučić čestitao Dan Vojske Srbije!
Politika

Predsednik Vučić čestitao Dan Vojske Srbije!

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić čestitao je Dan Vojske Srbije ministru odbrane Milošu Vučeviću, načelniku Generalštaba Vojske Srbije generalu Milanu Mojsiloviću i svim pripadnicima Vojske Srbije.

23.04.2024

08:19

Rezolucija o Srebrenici otvara Pandorinu kutiju! Ruski ambasador izneo jasan stav
Politika

Rezolucija o Srebrenici otvara Pandorinu kutiju! Ruski ambasador izneo jasan stav

Ambasador Ruske federacije pri Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja izjavio je večeras da bi Rezolucija o Srebrenici mogla da otvori "Pandorinu kutiju", ali i da je veoma važno što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić bio prisutan danas na sednici Saveta bezbednosti UN na kojoj se raspravljalo o šestomesečnom izveštaju Unmika o situaciji na Kosovu i Metohiji.

22.04.2024

23:44

TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)
Live TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)

Na sednici Saveta bezbednosti UN Vjosa Osmani dala je repliku na reči predsednika Aleksandra Vučića. Gosti "Info dana" bili su analitičar Dejan Miletić, advokat Pavle Staničić, politikolog Marko Šćepanović i pukovnik Veselin Šljivančanin komentarisali su govor Vjose Osmani u Njujorku. Uživo u studio javio se i Lazar Stević, dopisnik Informera sa Kosova i Metohije.

22.04.2024

18:09

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku
Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku

Kada se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

22.04.2024

07:20