• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T. I.

04.11.2017

08:47

ADVOKATICA SRBA OSUMNJIČENIH ZA UBISTVO NA ZAKINTOSU: Amerika vrši pritisak na grčki sud!

Vesti

ADVOKATICA SRBA OSUMNJIČENIH ZA UBISTVO NA ZAKINTOSU: Amerika vrši pritisak na grčki sud!

Podeli vest

Grčka je kolevka evropske civilizacije i ubeđena sam da njihovo pravosuđe neće dozvoliti nikakve uticaje sa strane

 

Nagoveštaji da bi Stejt department mogao da se uključi u slučaj ubistva Amerikanca Bakarija Hendersona (22), koji je letos nasmrt prebijen na Zakintosu, neprimereni je pritisak na grčko pravosuđe, smatra advokat Zora Dobričanin.

RODITELJI UHAPŠENIH SRBA NA ZAKINTOSU: Tražili smo od grčkih vlasti da ih puste da se brane sa SLOBODE!

Ona zastupa dvojicu od sedmorice srpskih državljana osumnjičenih za učešće u kobnoj tuči. Njih petorica, Miloš Ilić, Nemanja Petrović, Stefan Stojanović, Dušan Ranković i Miloš Senić, čekaju izlazak pred sudiju u grčkom pritvoru, dok se Nenad Jovanović i Siniša Petrović brane sa slobode. Svima njima preti kazna od 10 godina zatvora do doživotne robije.

- Grčka je kolevka evropske civilizacije i ja imam poverenja u njihovo pravosuđe. Sigurna sam da neće dozvoliti nikakvo uplitanje od strane bilo kakve politike i bilo čijih uticaja. Očekujem da će svako odgovarati samo za ono za šta je kriv i onoliko koliko je kriv - ističe Dobričaninova za Informer i dodaje:

SLUČAJ ZAKINTOS! Maloletnici koji su u pritvoru su DOBRO!

- Što se tiče naših okrivljenih državljana, nadam se i ubeđena sam u to da neće biti diskriminisani i da im to što su Srbi neće biti tretirano kao otežavajuća okolnost u krivičnom postupku. Važne su činjenice i dokazi, a uskoro očekujemo saslušanje nekih svedoka.

(FOTO) SELFI NASTAO SAMO MINUT PRE UBISTVA NA ZAKINTOSU! Ova fotografija je bila povod za obračun u kafiću Barkod!

Dobričaninova podseća i na presudnu činjenicu da je u noći tragedije mladić iz Teksasa prvi inicirao sukob tako što je flašu "mitos" piva razbio o glavu Dušana Rankovića.

- Nažalost, posle svega desio se tragičan kraj. Henderson je stradao spletom nesrećnih okolnosti - zaključuje ona.

Osim sedmorice Srba, kao saučesnici u tuči terete se još i Grk Jorgos Skijadopulos i Britanac bosanskog porekla Amir Omerdžić. Dosadašnjom istragom utvrđeno je da je povod za tuču bio taj što je devojka iz Srbije koja je radila u lokalu "Bar kod" u Laganasu, gde su mladići bili, popila piće sa mladim Amerikancem, što se nekim Srbima nije svidelo. 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Poslednji pozdrav: Sahranjen zastavnik Mijodrag Tošković
Društvo

Poslednji pozdrav: Sahranjen zastavnik Mijodrag Tošković

Zastavnik Mijodrag Tošković, pripadnik 72. brigade za specijalne operacije koji je stradao prilikom realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu kanala Dunav-Tisa-Dunav, sahranjen je danas uz vojne počasti u Staroj Pazovi.

18.04.2024

17:58

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija