• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

08.11.2017

08:39

ČEKIĆEM UBIO DRUGA ZBOG 20.000 EVRA, pa nudio porodici pomoć u potrazi! Policiji ga prijavila ROĐENA ŽENA!

Vesti

ČEKIĆEM UBIO DRUGA ZBOG 20.000 EVRA, pa nudio porodici pomoć u potrazi! Policiji ga prijavila ROĐENA ŽENA!

Podeli vest

Staklorezac Filip Gavranović smrskao glavu Nikoli Ostojiću da bi mu oteo pare, pa nudio pomoć njegovoj supruzi da ga nađe. Leš ubijenog krio u svom lokalu, ubicu odala njegova žena

Nidža je Filipu pozajmljivao para i para, bukvalno ga hranio, a ovaj ga mučki ubio! Mali Srđan još ne zna da mu je tata mrtav
Nikolina tašta Milena

Staklorezac Filip Gavranović (31) u petak uveče je u svom lokalu u centru Beograda čekićem smrskao glavu svom prijatelju Nikoli Ostojiću (36) da bi mu oteo 20.000 evra koje je ovaj imao kod sebe! Krvnik je potom sakrio leš u svojoj radnji, a sutradan je bez trunke savesti ponudio pomoć Nikolinoj supruzi da nađe nestalog muža!

U Filipa je najpre posumnjala njegova supruga i prijavila ga policiji, pa je u ponedeljak Nikolin leš nađen, a ubica je uhapšen!


(EKSKLUZIVNI FOTO) DETALJI STRAVIČNOG ZLOČINA U CENTRU BEOGRADA: Vodio ga na kolače, pa namamio u radnju, a onda uzeo staklo i ZARIO MU U LEĐA!

Kako saznajemo od izvora iz policije, Filip je bio blizak prijatelj sa Nikolom, koji je preko puta Gavranovićeve staklorezačke radnje u Resavskoj ulici držao uspešnu pekaru. Kobnog popodneva su sedeli u poslastičarnici "Don Žuan", u istoj ulici.

Hronologija

Petak, 3. novembar
18:30 Nikoli Ostojiću gubi se svaki trag. Poslednji put je viđen u Resavskoj ulici, nedaleko od svoje pekare
21.00 Supruga Vera prijavljuje nestanak u policiji, ali po zakonu mora da prođe 24 sata da bi se policija uključila u potragu
00:00 Filip oko ponoći izlazi iz svoje radnje, ostavlja mrtvog Nikolu u lokalu i sa suprugom svraća u Balkansku ulicu, pa odlazi kući
Subota, 4. novembar
09:00 Nikolina porodica kreće u potragu, Filip Gavranović im nudi pomoć
10:00 Policija saopštava Nikolinoj supruzi da je njegov telefon bio lociran kod nasipa u Borči, a zatim u Starčevu kod Pančeva
10:25 Ubica odlazi u svoju radnju, čitav dan radi, prima mušterije dok se Nikolin leš nalazi u susednoj prostoriji
Nedelja, 5. novembar
Ceo dan traje potraga, Filipova supruga sumnja na muža, savetuje se sa ocem
Ponedeljak, 6. novembar
09:00 Filipova supruga Ivana odlazi u policiju i prijavljuje muža
12:00 Policija ulazi u staklorezačku radnju i nalazi Nikolu mrtvog
13:00 Policija hapsi Filipa Gavranovića

- Nikola je u tom trenutku kod sebe imao 5.000 evra i 7.000 dinara. Filip, koji je bio pritisnut dugovima, verovatno je to znao i odlučio je da ga ubije kako bi mu oteo taj novac. Kad su popili nekoliko tura u poslastičarnici, Filip je pozvao Nikolu u svoju radnju da popiju još poneko pivo. Čim su ušli u lokal, Filip je uzeo čekić ili manju macolu, i sa nekoliko udaraca s leđa smrskao prijatelju lobanju - kaže naš izvor iz istrage.

Iako je Nikola bio snažan, visok 212 centimetara i težak oko 135 kilograma, nije ni stigao da se odbrani.

- Filip je iz džepa žrtve uzeo novac, a leš je odvukao u drugu prostoriju i zatrpao ga nekim starim stvarima, kartonima, slikama... Zatim je oko ponoći pozvao suprugu Ivanu i rekao joj da ga čeka autom kod Beograđanke - dodaje naš sagovornik.

Dok je Ivana čekala muža, on je sprao krv sa sebe, presvukao se i zaključao radnju.

- Ona ga je čekala oko 45 minuta i već tad je posumnjala da Filip nešto krije. On je zatim rekao supruzi da ga odveze do Balkanske, da nešto završi, pa će produžiti kući. Pretpostavlja se da je Filip nekom opasnom čoveku morao po svaku cenu da vrati neke pare u Balkanskoj ulici, i moguće je da se zbog toga iz očaja odlučio na ubistvo. U Balkanskoj ulici je isplatio taj dug, a ostatak para je zadržao za sebe i sa suprugom se uputio kući u Borču - objašnjava naš izvor.

Sutradan se Filip pojavio kod Nikoline supruge, zabrinuto joj rekao da je čuo da je Ostojić nestao, pa joj je ponudio da organizuje potragu za njim.

Iz Nikolinog sefa nestalo 15 miliona dinara

Nikolina supruga Vera je u subotu, nakon njegovog nestanka, policiji prijavila kako im je iz sefa u kući nestalo 15 miliona dinara. U sefu je ostalo netaknutih 40.000 evra.
- Sada ispitujemo šta je sa tim milionima. Nikola je, inače, nedavno podigao kredit kako bi otkupio lokal u kome je bila njegova pekara u Resavskoj ulici, a planirao je i da kupi još neki poslovni prostor u gradu - navodi izvor iz istrage.

- Filip je zatim otišao do svoje radnje, otvorio je i ceo dan radio pored unakaženog leša svog prijatelja. U jednom trenutku javila mu se supruga Ivana i najavila da će doći u radnju, ali on joj je izričito zabranio da dolazi u lokal. Tad je Ivana već bila sigurna da Filip nešto krije, jer je u međuvremenu i ona čula da je Nikola nestao. Razmišljala je šta da radi, pa je u nedelju otišla kod oca da se posavetuje - navodi naš sagovornik.

Ivanin otac ju je posavetovao da za svaki slučaj ode u policiju i ispriča im sve o Filipovom čudnom ponašanju, što je ona i učinila u ponedeljak ujutro.

- Za to vreme, od subote po podne do ponedeljka ujutro, Filip je uglavnom bio van kuće. Najverovatnije je lutao okolinom Beograda sa Nikolinim telefonom, da bi policija prateći signal tog telefona pomislila kako je Ostojić živ i da je svojevoljno pobegao od kuće. Inspektori su ipak rešili da provere Ivanine sumnje i otišli su do Filipove staklorezačke radnje, ali su je zatekli zaključanu. Provalili su unutra i pronašli Nikolin leš, koji je već bio u početnoj fazi raspadanja. Filip je ubrzo lociran i uhapšen, nakon čega je pao na poligrafu - dodaje naš izvor.


MUNJEVITA AKCIJA MUP! Policija uhapsila ubicu vlasnika pekare iz Resavske!

Ono što je posebno zaintrigiralo inspektore prilikom traganja za Nikolom bilo je to što je Filipov automobil od petka do ponedeljka bio sve vreme parkiran ispred staklorezačke radnje.

- Pretpostavljamo da je planirao da sačeka izvesno vreme da se čitava stvar slegne, a da onda nekako spakuje Nikolino telo u svoj automobil i otarasi se leša. Međutim, ne znam da li je sve to dobro isplanirao, jer je Nikola bio pretežak, uprkos tome što je i Filip visok 205 centimetara i veoma je snažan. Pritom, u Resavskoj ulici nalazi se mnogo kamera za video-nadzor, teško da bi neopaženo izneo leš iz radnje do auta - dodaje naš izvor iz istrage.

Nikolin sin još ne zna da je ostao bez oca

Informer

U stanu u Ulici generala Zaha na Zvezdari, gde su Ostojići živeli kao podstanari, juče smo zatekli uplakanu Nikolinu taštu Milenu.
- Odmah da vam kažem da tog krvnika Filipa niko od nas nije voleo, nikome nije bio simpatičan. Bio je u ovoj kući na slavama, proslavama, poslednji put u oktobru kad smo Nikolinom sinu Srđanu slavili sedmi rođendan. Filip se veselio, nazdravljao, grlio sa mojim zetom, a onda mu zario nož u leđa. Metak je zlatan za njega, seme mu se zatrlo - očajna je Milena.
Posebno ju je, kaže, pogodilo to što je Filip u subotu ujutru došao kod njih da navodno pomogne u potrazi za Nikolom.
- Pojavio se tobož zabrinut, predlagao da se mi svi organizujemo i započnemo potragu. Glumio je da mu je teško. Pa, bre, Nidža mu je pozajmljivao para i para, bukvalno ga hranio, a ovaj ga mučki ubio! Mali Srđan još ne zna da mu je tata nastradao, sada smišljamo kako da mu kažemo. Sahranićemo našeg Nidžu u rodnom Prijepolju - objašnjava Milena. 


 

 

 

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Nastavljeni piromanski napadi na časne Srbe na severu KiM! Zapaljen automobil Ivanu Petroviću!
Politika

Nastavljeni piromanski napadi na časne Srbe na severu KiM! Zapaljen automobil Ivanu Petroviću!

Srpska lista saopštila je danas da paljenje automobila radniku opštine Privremenog organa Opštine Leposavić Ivanu Petroviću predstavlja nastavak piromanskih napada na časne Srbe na severu Kosova i Metohije "u režiji poslušnika i miljenika" premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija" na teritoriji opštine Leposavić, koju, kako navode "hoće da pretvore u leglo kriminala svojim nedelima".

18.04.2024

15:24

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Englezi od gotovog napravili veresiju! Nemci trljaju ruke!
Fudbal

Englezi od gotovog napravili veresiju! Nemci trljaju ruke!

Kao što je već poznato, od naredne sezone Liga šampiona igraće se po novom formatu. Jedan od noviteta biće taj da će dve najuspešnije zemlje po koeficijentu dobiti dodatno, peto mesto u elitnom takmičenju! Iako je delovalo da je to pitanje rešeno, brodolom engleskih klubova u završnici evrokupova gotovo izvesno, doneće veliki preokret u korist nemačke Bundeslige!

18.04.2024

15:38

Salcburg u odabranom društvu! Nijedno veliko takmičenje ne može da prođe bez Srba!
Fudbal

Salcburg u odabranom društvu! Nijedno veliko takmičenje ne može da prođe bez Srba!

Odigrani su revanš mečevi četvrtfinala Lige šampiona, nakon čega smo saznali imena četiri preostala kluba koja će se boriti za najvredniji trofej u evropskom klupskom fudbalu. Pored toga, eliminacija Arsenala od minhenskog Bajerna imala je za posledicu to da engleski velikan neće igrati na Svetskom klupskom prvenstvu 2025. godine! Umesto "tobdžija" tamo će se naći austrijski Salcburg za koji nastupaju trojica srpskih fudbalera! Nema sumnje da će domaćim ljubiteljima fudbala reformisano takmičenje biti vrlo interesantno, jer će na njemu nastupiti veliki broj srpskih igrača!

18.04.2024

14:48

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija