• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. C. - M. S.

08.11.2017

17:43

DETALJI NEZAPAMĆENE DRAME U SELU BELI POTOK POD AVALOM: Žena pala u bunar, 13 sati bila zarobljena na DUBINI OD 15 METARA!

Vesti

DETALJI NEZAPAMĆENE DRAME U SELU BELI POTOK POD AVALOM: Žena pala u bunar, 13 sati bila zarobljena na DUBINI OD 15 METARA!

Podeli vest

Ljiljana Jovanović (61) iz Belog Potoka u ponedeljak uveče upala u neograđen bunar kad je krenula kod prijateljice. Celu noć provela u ambisu držeći se za dasku i dozivajući pomoć. Vatrogasci je spasli tek posle 13 sati

Ljiljana Jovanović (61) iz Belog Potoka pod Avalom upala je u ponedeljak uveče u neograđen bunar dubok 15 metara i provela u njemu 13 sati, sve dok je juče ujutru nisu spasli vatrogasci!

Nesrećna žena je preživela jer se sve vreme držala za dasku, pošto bi se u suprotnom sasvim sigurno udavila u ledenoj i pet metara dubokoj vodi. Ljiljana je, pošto je spasena, promrzla i ugruvana prebačena u Urgentni centar i van životne je opasnosti.

Imala sreće

Kako nam je ispričala portparolka Hitne pomoći dr Nada Macura, starica je u ponor upala jer nije videla lišće koje je prekrivalo bunar.

Izbegla smrt
Ljiljani je daska za koju se držala pomogla da ne upadne u ledenu i pet metara duboku vodu, u kojoj bi se sigurno udavila
dr Nada Macura

- Žena je u ponedeljak oko 20.00 krenula kod prijateljice. Nije išla ulicom, već je želela da prepreči put preko jedne njive. Tako je slučajno upala u bunar, koji nije videla jer je bio prekriven travom. Bunar je dubine čak 15 metara, ali je ona uspela da pronađe neku dasku, za koju se držala sve dok nije izbavljena. U suprotnom, najverovatnije ne bi preživela jer je neplivač, a ledena voda je dubine pet metara. Ona je dozivala pomoć cele noći i ekipe Hitne pomoći i vatrogasaca su je pronašle negde oko 8.20 ujutru i posle akcije spasavanja izvukle, što znači da je skoro 13 sati provela u ambisu. Pošto su je izbavili, prevezli su je u Urgentni centar kako bi joj dijagnostikovali povrede. S obzirom na okolnosti ove nesreće i njene godine, mogu samo da kažem da je imala mnogo sreće što je ostala živa - otkriva Macura.

ŽENA UPALA U BUNAR DUBOK 10 METARA! Vatrogasci je jedva izvukli!

Informer

U Urgentnom centru su nam potvrdili da nesrećna žena nije životno ugrožena, ali da je bila ugruvana i izuzetno promrzla.

Umalo nastradao vatrogasac

Prilikom akcije spasavanja Ljiljane Jovanović, jedan od vatrogasaca koji se spuštao u bunar doživeo je nezgodu i upao je u vodu. Brzom reakcijom kolege su uspele da ga spasu i izvuku uz bunara, a on je srećom prošao samo sa lakšim povredama.

- Ljiljana Jovanović (61) je dovezena u Urgentni centar u utorak ujutru. Pregledana je i konstatovano je da nije životno ugrožena. Bila je ugruvana i promrzla, pa smo joj ukazali svu neophodnu medicinsku pomoć i uputili je na kućno lečenje - rekli su nam u Urgentnom centru.

Ledena voda

Kako smo saznali od našeg izvora iz MUP-a, operacija spasavanja je bila izuzetno komplikovana.
- Bunar je veoma uzak, a njegova dubina je čak 15 metara. Uz to vas na dnu "čeka" ledena voda dubine pet metara. Znajući sve to, vatrogasci su spasavanju pristupili izuzetno ozbiljno - otkrili su nam u MUP-u i dodali da je Ljiljana Jovanović beskućnica koja u Belom Potoku spava u nekoj od baraka smeštenih u okolini bunara.

- Ona živi na ulici i često se kreće na potezu Ripanj - Beli Potok. Nedaleko od ovog bunara postoje napuštene barake gde se beskućnici skupljaju, piju i spavaju. Tako je najverovatnije bilo i ovog puta, verujemo da je Ljiljana krenula kod neke od prijateljica iz okolnih baraka, ali je upala u bunar - otkrili su nam u MUP-u.

Informer

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Sport

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!
Fudbal

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je dve prijateljske utakmice u martu, sa polovičnim uspehom. Poraz od Rusije (4:0) još jednom je pokazao brojne nedostatke u igri "orlova", dok trijumf nad Kiprom (1:0) nikoga nije ubedio da su puleni Dragana Stojkovića kadri za velika dela i uspeh na predstojećem Evropskom prvenstvu. Pre toga, ostalo je da se završi klupska sezona u šampionatima širom Evrope i sveta gde nastupaju naši igrači.

28.03.2024

16:03

Planeta

Tajvan priznao, američke "zelene beretke" su na tri milje od Kine! Vojska SAD nije kročila na ostrvo od 1979!
Ključa u jugoistočnoj Aziji

Tajvan priznao, američke "zelene beretke" su na tri milje od Kine! Vojska SAD nije kročila na ostrvo od 1979!

Tajvan je zvanično potvrdio stalno prisustvo trupa iz Sjedinjenih Država na ostrvima pod kontrolom Tajpeja u blizini obale kontinentalne Kine. Peking smatra da ostrvo svojom teritorijom, uprkos žestokom protivljenju lokalnih stanovnika. Tenzije oko statusa Tajvana su naglo porasle poslednjih godina. Tajpej je očigledno na vojne manevre Kine odgovorio tako što je na "svoje kopno" pozvao američku vojsku!

28.03.2024

17:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija