• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. Kostić

10.11.2017

21:10

ŠKRBIN UBICA PAO POSLE TRI I PO GODINE BEKSTVA: Sve o spektakularnom hapšenju mafijaša u Novom Sadu!

Vesti

ŠKRBIN UBICA PAO POSLE TRI I PO GODINE BEKSTVA: Sve o spektakularnom hapšenju mafijaša u Novom Sadu!

Podeli vest

Miloš Buha (46), saučesnik u ubistvu "novosadskog dona" Vojislava Škrbića (40) 2014. godine, uhapšen je u jednom iznajmljenom stanu i odmah sproveden na izdržavanje kazne od 17 godina

Miloš Buha (46) iz Stepanovićeva, koji je u odsustvu osuđen zbog saučesništva u ubistvu šefa novosadskog podzemlja Vojislava Škrbića (40) iz Kaća, uhapšen je preksinoć u Novom Sadu posle tri i po godine bekstva. Buha je nakon tog ubistva pobegao u inostranstvo i tek nedavno se vratio u Novi Sad, gde je brzo lociran i priveden.

Krio se u "šteku"

Zagovarao
Miloš je prišao Škrbiću u "Gondoli" i zagovarao ga kako ne bi primetio da mu Dušan prilazi sa oružjem
Navodi iz presude

Miloš je, kako saznajemo, odmah po hapšenju upućen u Okružni zatvor na Klisi na izdržavanje pravosnažne kazne od 17 godina zatvora.

- Miloš se nedavno vratio iz inostranstva u Novi Sad, gde je živeo u iznajmljenom stanu. Lociran je u noći između srede i četvrtka, posle čega je usledila efikasna akcija policije. Bio je iznenađen kad su mu specijalci banuli u stan, ali nije pružao nikakav otpor - kaže za Informer izvor iz MUP.

S. K.

Škrbića je, podsetimo, 22. maja 2014. u novosadskom restoranu "Gondola" sa dva hica iz pištolja ubio Milošev prezimenjak i prijatelj Dušan Buha (28) iz Bačkog Dobrog Polja, koji je osuđen na 18 godina zatvora i već je na izdržavanju kazne.

Posle ubistva Škrbića, koga je policija označavala kao najvećeg dilera heroina u Vojvodini, obojica Buha su pobegli sa mesta zločina.

Ipak, Dušan se sam predao posle svega tri nedelje i priznao da je ubio Škrbića.

(VIDEO) OPSADA DILEROVE KUĆE U NOVOM SADU: Specijalci pretresli dom Radoslava Cvijovića zvanog CVIKO, PRIVELI PAŠENOGA!

- Beskrajno se kajem zbog svega što se desilo. Nikad neću moći sebi da oprostim što sam ubio čoveka, bez obzira na sve što mi je Škrbić radio - rekao je Dušan Buha u završnoj reči na suđenju.

Iz tužilaštva je navedeno da je ubistvo bilo planirano i da je ceo događaj u "Gondoli" trajao samo sedam sekundi.

- To je dokazano Dušanovom izjavom i zapisnikom sa uviđaja, snimcima sa kamera iz restorana, ali i DNK analizom i nalazima balističara. Dušan se žalio da ga je Škrbić prethodno u tri navrata maltretirao, ali ni on, niti bilo ko drugi nije obavestio policiju o tome - pisalo je u optužnici.

ZAVRŠENA POLICIJSKA AKCIJA U NOVOM SADU: Uhapšen pašenog Radoslava Cvijovića!

Advokat Slavko Pereski, koji je branio u odsustvu Miloša Buhu, kazao je da nije postojao plan za Škrbićevo ubistvo. Za svog branjenika je tražio oslobađajuću presudu jer, navodno, nije bilo dokaza da je Miloš znao za sukob između Dušana i Škrbića, niti da je znao da će doći do obračuna u "Gondoli".

 

VIDEO: POLICIJSKA AKCIJA U CARA DUŠANA

 

Zagovarao žrtvu

Međutim, sudija Višeg suda u Novom Sadu je prilikom izricanja presude naveo da je Miloš Buha u velikoj meri pomogao prezimenjaku Dušanu u ubistvu, tako što je on prvi prišao Škrbiću u "Gondoli" i zagovarao ga kako ne bi primetio da mu Dušan prilazi sa oružjem.

Tokom višegodišnjeg suđenja Dušan je iz zatvora sa Klise zbog opasnosti od bekstva uvek dovođen sa bukagijama na nogama, koje mu ni u sudnici nisu skidane, dok je svakom prilikom obezbeđenje u sudu bilo dignuto na najviši nivo.

Što se Miloša tiče, on je ranije više puta osuđivan, između ostalog i za pokušaj ubistva 2008. godine.

Robijao 11 godina, preživeo više napada

Vojislav Škrbić je u Beloj knjizi MUP Srbije svojevremeno bio pominjan kao član nekoliko organizovanih kriminalnih grupa i jedan od glavnih distributera heroina u Novom Sadu i Vojvodini. Pre nego što je ubijen 2014, preživeo je nekoliko atentata. Bio je osuđen na 11 godina zatvora zbog naručivanja ubistva Branislava Jeličića, člana kriminalne grupe "Firma" koji je likvidiran 2004. u restoranu "Marina", kao i za pokušaj ubistva Dragana Vojnovića, takođe povezanog sa trgovinom droge.

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija