• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

24.11.2017

17:37

NI TRUNKE KAJANJA! KRVNIK IZ PANČEVA na saslušanju kod Višeg tužioca samo POGNUO GLAVU I ĆUTAO!

Vesti

NI TRUNKE KAJANJA! KRVNIK IZ PANČEVA na saslušanju kod Višeg tužioca samo POGNUO GLAVU I ĆUTAO!

Podeli vest

Siniša Radovančev (50) ni reč nije rekao u tužilaštvu, ali je u policiji priznao da je nožem ubio Biljanu Mijatović (30) jer mu je prigovarala zbog male zarade sa njegove farme krava. Biljana juče sahranjena

Siniša Radovančev (50) iz Pančeva, koji je u utorak nožem ubio suprugu Biljanu Mijatović (30) posle svađe oko zarade od mleka na njegovoj farmi krava, ćutao je juče pognute glave na saslušanju u Višem tužilaštvu. Dok je Siniša bio u tužilaštvu, pedesetak rođaka i prijatelja je ispratilo Biljanu na večni počinak.

Kako saznajemo u pančevačkom tužilaštvu, Radovančev je bio veoma utučen kad je doveden na saslušanje.

Siniša Radovančev se tereti za takozvano obično, a ne teško ubistvo. Za ovo krivično delo preti mu maksimalna kazna zatvora od 15 godina. U međuvremenu, on će po svemu sudeći ići na psihička veštačenja kako bi se utvrdilo da li je bio uračunljiv prilikom zločina.

Preti mu do 15 godina zatvora 
Radovančev se tereti za takozvano obično, a ne teško ubistvo. Za ovo krivično delo preti mu maksimalna kazna zatvora od 15 godina. U međuvremenu, on će po svemu sudeći ići na psihička veštačenja kako bi se utvrdilo da li je bio uračunljiv prilikom zločina.

- Sedeo je pognute glave, gledao u jednu tačku na podu i ni reč nije hteo da kaže o ubistvu supruge. Nije se ni žalio, ni plakao, samo je bledo gledao u pod. On je, međutim, odmah posle ubistva kazao policajcima da mu je Biljana prigovarala jer im njegov sin iz prvog braka, koji se brine o porodičnoj farmi krava, ne šalje dovoljno para - kaže naš izvor.

Nakon saslušanja, Radovančevu je određen pritvor do 30 dana.

Dok je Siniša ćutke slušao obrazloženje zašto je zadržan u pritvoru, Biljana je sahranjena na pančevačkom Novom groblju.

U povorci, koja je oko 13 sati krenula ka grobnom mestu, bili su i Biljanina ćerka (12) iz prvog braka, brat Bojan i otac Milovan. Neposredno pre nego što je beli kovčeg spušten u grobnicu, Biljanina ćerka je u suzama počela da doziva majku:

Informer
- Mama, dođi! Neću ovako, neću... Nemoj da ideš... Vrati se, molim te, ne ostavljaj me, obećala si da nećeš...

Inače, dok je Siniša ubijao suprugu, u stanu su bili i njihova beba, stara 20 dana, i Biljanina ćerka iz prvog braka.

Sanja Patalov Stojadinović, direktorka Centra za socijalni rad u Pančevu, izjavila je za Informer da je ova ustanova reagovala iste večeri kada se odigrao zločin u pančevačkom naselju Sodara.

- Deca su odmah zbrinuta. Na lice mesta su izašle socijalne radnice koje su bile u pasivnom dežurstvu i deca su sada na bezbednom. Ceo tim je angažovan na nalaženju najboljeg rešenja za njih. Što se bebe tiče, nađeno je trenutno najbolje rešenje za nju, a stručnjaci Centra će u narednom periodu biti angažovani na radu sa 12-godišnjom devojčicom, koja je svesna zločina koji se odigrao - rekla je Sanja Patalov Stojadinović.

Na pitanje ko sada brine o bebi, ona nam je praktično indirektno kazala da je privremeno smeštena u hraniteljsku porodicu.

- Mi nemamo smeštaj za tako malu decu, a ne mogu vam reći gde se beba nalazi - kazala je ona.

Informer
Podsetimo, Radovančev je u trenutku zločina već izdržavao kaznu kućnog zatvora zbog nanošenja teških povreda jednom čoveku.

Stanari zgrade u kojoj su supružnici iznajmljivali stan kažu da se povremeno iz njega čula svađa, naročito kada Siniša "malo više" popije, ali da se u utorak uveče nije čulo ništa.

- Svi znamo da je on preke naravi, naročito kada se napije. Biljana i Siniša su u vezi oko godinu i po dana, a ona je pre toga radila u njegovom kafiću u Pančevu, koji je u međuvremenu zatvoren. Siniša ima ogromno imanje u okolini Alibunara, pa je farmu i svu mehanizaciju ostavio svom sinu iz prvog braka. Čujem da je Biljana zamerala Siniši što ne uzima više novca od te farme, verovatno joj je on i obećavao mnogo lagodniji život kad su počinjali vezu. A priča se i da mu je tokom svađe, u afektu, rekla i da beba nije njegova, pa je Siniša potegao nož. Ali samo Siniša zna šta se te večeri desilo među njima - rekao je komšija. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija