• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.M.

29.11.2017

21:35

NAĆI ĆEMO BARBARU, ŽIVU ILI MRTVU! Stevan Đokić, iz centra za bezbednost, ponovo POKREĆE SLUČAJ NESTALE DEVOJČICE!

Vesti

NAĆI ĆEMO BARBARU, ŽIVU ILI MRTVU! Stevan Đokić, iz centra za bezbednost, ponovo POKREĆE SLUČAJ NESTALE DEVOJČICE!

Podeli vest

Istraga o nestanku Barbare Vitez iz Sente puna je propusta i nelogičnosti, tvrde da je pala u Tisu, a gde su dokazi za to? Zato je moj tim odlučio da se uključi u istragu, mi ćemo je pronaći, BILO DA JE ŽIVA ILI MRTVA

Istraga o nestanku Barbare Vitez (15) iz Sente puna je propusta i nelogičnosti, moj tim i ja ćemo pronaći Barbaru živu ili mrtvu, kaže za Informer privatni detektiv Stevan Đokić, predsednik Centra za bezbednost, istrage i odbranu (DBA), organizacije koja se bavi pronalaženjem nestalih lica! Đokić otkriva da je u dogovoru sa porodicom Vitez počeo sprovođenje nove istrage o Barbarinom nestanku i da će učiniti sve da dođe do bilo kakvog traga koji vodi do nje.

Nova istraga

On tvrdi da, od nestanka devojčice 25. novembra prošle godine, policija nije dala nijedan dokaz da je Barbara pala u Tisu i da zbog toga nije logično da se istraga u ovom slučaju prekine.

Falš poligraf  
Izjave Barbarinih drugova na poligrafu nisu validne za istragu jer su date preko prevodioca sa mađarskog 
Stevan Đokić

- Godinu dana nakon tragičnog događaja istraga tapka u mestu, a o devojčici nema ni traga na glasa. Moram priznati da u ovom slučaju ima mnogo nelogičnosti, čudnih dešavanja i malo činjenica, što je prosto neverovatno. Mi ne znamo ni da li postoji bilo kakav dokaz koji bi potkrepio tvrdnje da je Barbara upala u Tisu? Osim toga, kakva je saradnja sa policijom iz okolnih zemalja po ovom slučaju? Kada je učinjen poslednji korak u potrazi za Barbarom i koji je to potez? Verujem da za svako naše pitanje postoji pravi odgovor. I zato je moj tim, u dogovoru sa porodicom Vitez, odlučio da se uključi u istragu. Bilo da je Barbara živa ili mrtva, mi ćemo je pronaći, jer je nemoguće da ovaj slučaj ostane nerešen - poručuje Đokić.

Informer
POKREĆE NOVU ISTRAGU Stevan Đokić

Tužilaštvo nema dokaze

Tužilac iz Sente Mirko Gašević kaže za Informer da, iako je prošlo godinu dana od nestanka Barbare Vitez, ni policija ni tužilaštvo nemaju nove dokaze, saznanja niti obaveštenja. Prema njegovim rečima, i dalje postoji samo jedna verzija ovog događaja, a to je da je devojčica pala u Tisu.
- Sve stoji kao što je bilo nakon nestanka. Policija nema nova obaveštenja niti bilo kakav novi trag kojim bi se vodila. Ukoliko se bilo šta novo i provereno pojavi, odmah će se uzeti u obzir i detaljno ispitati. Mada, devedeset odsto istrage pokazuje da je ovo bio nesrećan slučaj i da je Barbara pala u reku - smatra Gašević.

Prema njegovim rečima, organizacija DBA je već sprovela istraživanje terena oko Tise i utvrdila kakva je priroda te reke, odnosno da li ona može telo tek tako da "proguta", a da ono nikad ne bude pronađeno.

- Pored stručnjaka, na ovom zadatku nam pomažu i domaći alasi. Uzećemo osnovne informacije i detalje iz policije koje nam zakon dozvoljava i početi novu istragu od početka. Osim ispitivanja svedoka i ljudi koji su poznavali Barbaru, trebalo bi i dečake koji su bili sa njom te noći ponovo podvrgnuti poligrafu, ali ovog puta bez prevodioca, jer u suprotnom rezultati sa detektora laži nemaju nikavu validnost. Moram da napomenem da naš Centar ne sumnja u rad policije, ali neke informacije i dokaze treba ponoviti i proveriti. Mi ćemo napraviti i kampanju, osnovati grupe i forume, a pozvao bih i sve ljude koji to žele da se priduže našoj istrazi da lakše dođemo do Barbare Vitez - naglašava naš sagovornik.

Niz nelogičnosti

Đokićeve reči potvrdio je i otac nestale devojčice Endre Vitez. On je i nakon godinu dana potpuno uveren da je njegovo dete živo i da neko pokušava da zataška pravu istinu.

Moja ćerka je živa 
Drago mi je da je neko uvideo da je moja ćerka nestala pod veoma sumnjivim okolnostima. Uveren sam da je i dalje živa
otac Endre Vitez

Zbog kvaliteta rada dogovorio sam se sa gospodinom Đokićem da ne otkrivam detalje niti planove istrage. Zahvalan sam što je ovaj centar pristao da nam pomogne, jer je očigledno da stvari u ovom slučaju nisu čiste, da je bilo mnogo propusta i nelogičnosti! Na prvom mestu bih istakao nepovezane i nejasne izjave dečaka koji su bili sa Barabrom te noći, kao i njihovo poligrafsko ispitivanje. Umesto da ih saslušaju 24 sata nakon događaja, oni su na poligraf išli posle tri nedelje, i to uz prisustvo prevodioca, što nikako nije dozvoljeno. A da ne pričam da policija do sada nijednu informaciju koja je došla do nas nije pravilno ispitala. Neko očigledno ne želi da se otkrije istina - ističe Vitez i drhtavim glasom ponavlja: - Moja Barbara nije pala u Tisu i ostajem pri tome. Ona se plaši visine i ni u najvećem ludilu ne bi se pela po mostu i ogradama. Njeni drugovi kriju istinu i to mora da izađe na videlo. Ja znam da je moja ćerka živa i želim da je pronađem.

Hronologija nestanka:

* Barbara Vitez nestala je 25. novembra oko 22 časa, kad se vraćala s rođendana. Navodno, prelazeći most na Tisi kod Sente, tokom opasne dečje igre popela se na stub mosta i upala u reku
* Desetak dana posle nestanka, Barbarini roditelji dobili su anonimno pismo u kom se tvrdi da je devojčica oteta i silovana, a zatim "omamljena drogom sipanom u sok zadavljena i bačena u Tisu"
* Barbarini drugovi koji su bili s njom kobne noći tvrdili su da je pala s mosta i utopila se
* Svi oni su prošli poligraf, osim dvojice. Ta dvojica su jedini bili sa Barbarom kad je poslednji put viđena
* Pojavili su se snimci sigurnosnih kamera na osnovu kojih se može zaključiti da ona uopšte nije ni stigla do mosta na Tisi
* Mađarski spasioci sa obučenim psima pretražili su u februaru i martu Tisu na potezu od senčanskog mosta do brane kod Novog Bečeja, ali telo nije pronađeno
* Ministarstvo unutrašnjih poslova nakon toga prijavljuje slučaj Interpolu, koji raspisuje žutu poternicu za Barbarom




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
marko

pre 6 godina

Ja bih uhvatio tu dvojicu sto bejahu sa njom i mojim metodama bi izvukao istinu. U staroj Jugi, dohvati te narodna milicija, strpa u podrum i ne izlazis dok se svega ne setis, a verujte da se pamcenje, tim metodama, veoma brzo vraca. Kakav poligraf i bakraci. Ne bi oni meni cutali.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...
Partizan

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...

Navijači Partizana, naviknuti od košarkaša iz crno-bele porodice da pola veka unazad raznoraznim trofejima pune riznicu, teško su podneli sušan period od odlaska Duška Vujoševića do povratka Željka Obradovića i „dana pobede“. Posebno pamte generaciju koju je pre šest-sedam godina vodio Aleksandar Džikić i koja se poput Spartanaca u Termopilima srčano i do poslednje kapi znoja suprotstavljala daleko moćnijem protivniku.

24.04.2024

08:00

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija