• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

01.12.2017

10:33

(VIDEO/FOTO) OVO JE LABORATORIJA U KOJOJ JE ZARUBICA PRAVIO SINTETIČKU DROGU "KAPTAGON"!

Vesti

(VIDEO/FOTO) OVO JE LABORATORIJA U KOJOJ JE ZARUBICA PRAVIO SINTETIČKU DROGU "KAPTAGON"!

Podeli vest

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije u saradnji sa makedonskom policijom, nakon višemesečne istrage, uhapsili su Milana Zarubicu i pripadnike organizovane kriminalne grupe koja je u dužem vremenskom periodu proizvodila i distribuirala sintetičku drogu "kaptagon"! Kako Informer nezvanično saznaje, ta droga bila je namenjena borcima ISIS

Kralj sintetičkih droga Milan Zarubica uhapšen je, kako Informer nezvanično saznaje, u ilegalnoj laboratoriji u Tetovu dok je nadgledao proces proizvodnje tableta "Kaptagon" koje su, najverovatnije, bile namenjene borcima ISIS!

Kako saznajemo, on je bio u laboratoriji sa još četvoricom svojih saradnika. Jedan od njih je i Stevan Klać, koji je sa Zarubicom hapšen i 2003. kada je u okolini Beograda po prvi put pronađena ilegalna laboratorija amfetamina, a za koga se sumnja da je glavni Zarubicin čovek za proizvodnju smese za tabletiranje.

Inače, kako takođe saznajemo, Milan Zarubica, koji je već dva puta hapšen zbog proizvodnje amfetamina, plan za pravljenje ilegalne laboratorije u Makedoniji je napravio još dok je bio u zatvoru, tako što je 2014. godine svom bratancu Bojanu Zarubici, koji je takođe uhapšen u akciji srpske i makedonske policije, naložio da osnuje firmu za popravku mašina u kojoj su potom pravili opremu za ilegalnu laboratoriju. Oni su preko te firme "RD 22" izvozili delove za Makedoniju, gde su potom u Tetovu napravili ilegalnu laboratoriju sintetičkih droga.

Prema našim saznanjima, sintetička droga "kaptagon" tražena je među borcima Islamske države jer kod korisnika eliminiše osećaj gladi, iscrpljenosti i umora. Tablete "kaptagona" koje je proizvodio Zarubica bile su na ceni zbog njihovog produženog dejstva.

TABLETE Informer

OVO SU ZARUBICINE TABLATE "KAPTAGON" - borci ISIS ih obožavaju!

Tokom zajedničke akcije srpske i makedonske policije, u kojoj su uhapšeni Zarubica i njegovi saradnici, zaplenjeno je i oko 300 kilograma ovih amfetaminskih tableta.

Kako je MUP zvanično saopštio, na teritoriji Makedonije i Srbije uhapšeni su organizator kriminalne grupe Milan Zarubica (1968) i još sedam državljana Srbije i Makedonije B. Z. (1981), S. K. (1962), A. H. (1964), S. Š. (1977), I. Š. (1965), A. M. (1987) i Z. D. (1962) zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela udruženje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

MUP Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je tim povodom da je ovo jedan od najboljih rezultata u zapleni sintetičke droge.

- Nakon akcije koja je trajala gotovo godinu dana policija je pažljivo pratila sve aktivnosti Milana Zarubice, transport opreme koji se kretao iz Srbije u Makedoniju, kao i iz Makedonije u Srbiju, kao i pravljenje labaratorija koje su služile za pripremu sintetičke droge. U ovoj operaciji pažljivo su praćeni svi saradnici Milana Zarubice, a identifikovani su i potencijalni kupci i zbog toga je akcija toliko trajala, jer smo želeli da obezbedimo kvalitetne i čvrste dokaze za hapšenje pripadnika ove kriminalne grupe - rekao je ministar Stefanović.

UHAPŠEN SRPSKI KRALJ SINTETIČKIH DROGA: Dr Milan Zarubica, opet u zatvoru, PAO U MAKEDONIJI!

Srpski ministar policije je pojasnio da je ova zaplena 300 kilograma sintetičke droge, veoma važna i zbog toga što je reč o "Kaptagonu", novoj sintetičkoj drogi koja je omiljena i kod ISIS boraca.

- Ovo je jedna od operacija zbog koje sam zaista ponosan na rad ljudi iz kriminalističke policije koji su vodili ovu operaciju. Ovo je zajednička akcija koju smo radili zajedno sa makedonskom policijom, koja je na svojoj teritoriji zaplenila jednu veću laboratoriju, a jedna laboratorija je otkrivena i na teritoriji Srbije - objasnio je Stefanović.

MUP Srbije

Ministar je rekao da će se ova akcija verovatno nastaviti i na teritoriji Turske, gde smo u saradnji sa policijom te države, došli i do identiteta potencijalnih kupaca.

- Veoma je dobro što je uhapšen Milan Zarubica, jer se on smatra jednim od najvećih kreatora sintetičkih droga, a na ovim prostorima bio je poznat po ovoj delatnosti i ranije. Nama je značajno zato što smo otkrili jednu izuzetno moderno opremljenu laboratoriju i nešto što je moglo da nanese veliko zlo našoj deci - zaključio je ministar Stefanović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija