• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

04.12.2017

15:09

UHAPŠEN BIVŠI DIREKTOR AERODROMA! U velikoj policijskoj akciji zbog malverzacija i korupcije palo 56 "KRUPNIH ZVERKI"

Vesti

UHAPŠEN BIVŠI DIREKTOR AERODROMA! U velikoj policijskoj akciji zbog malverzacija i korupcije palo 56 "KRUPNIH ZVERKI"

Podeli vest

Bivši direktor Aerodroma Nikola Tesla Velimir Radosavljević osumnjičen da je od marta 2013. do aprila 2014. godine zloupotrebivši službeni položaj ošetetio to preduzeće za za više od 41.000 evra. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su prethodnih dana, u više odvojenih akcija na suzbijanju finansijskog kriminala i korupcije, koje su posebno vezane za zloupotrebe službenih položaja u državnim organima, uhapsili 56 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su u periodu od 2008. godine do danas počinili više korupitivnih krivičnih dela

U akcijama koje su u saradnji sa nadležnim tužilaštvima sprovedene na teritoriji Beograda, Novog Sada, Pančeva, Smedereva, Zaječara, Kragujevca, Kraljeva, Kruševca, Prokuplja, Pirota i Novog Pazara uhapšeni su osumnjičeni koji su koruptivnim krivičnim delima oštetili budžet Republike Srbije, budžete lokalnih samouprava i druga privredna i fizička lica za više od 8,4 miliona evra.

Takođe, u akciji usmernoj na suzbijanje sive ekonomije zaplenjeno je 31.627 boksova cigareta različitih marki bez akciznih markica, vrednosti oko 50 miliona dinara.

OPLJAČAKLI ZLATARU! U Rumi uhapšena dva Rumuna!

Među uhapšenima su i bivše odgovorno lice aerodroma Nikola Tesla, četiri policijska službenika, bivši stečajni upravnik preduzeća Zastava Kovačnica u stečaju, kao i zaposleni u preduzećima Železnice Srbije, Poštanska štedionica - ekspozitura Vršac, u banci Inteza - ekspozitura Pančevo i Jugobanci-JU banci AD Kosovska Mitrovica, kao i vlasnici i odgovorna lica u privrednim društvima.

U sklopu akcije zbog postojanja osnova sumnje da su počinili korupitivna krivična dela, krivične prijave u redovnom postupku podnete su protiv 40 osoba.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsili su i bivše odgovorno lice Aerodroma Nikola Tesla Velimira Radosavljevića, osumnjičenog da je od marta 2013. do aprila 2014. godine zloupotrebivši službeni položaj ošetetio to preduzeće za za više od 41.000 evra.

(VIDEO) UHAPŠEN DEJAN POPOVIĆ TIGAR! Kontroverzni biznismen i prijatelj starleta PRETUKAO BIVŠEG POLICAJCA!

Postoje osnovi sumnje da je Radosavljević iskorišćavanjem svog službenog položaja i ovlašćenja, marta 2013. godine, suprotno Zakonu o javnim nabavkama, bez sprovođenja propisanog postupka i mimo predviđenog godišnjeg plana investicija, zaključio Ugovor o iznajmljivanju infrastrukture za implementaciju Disaster Recovery rešenja sa jednim beogradskim privrednim društvom, sa inicijalnim ugovorenim periodom važenja od 36 meseci.

Informer

Ovaj ugovor odnosio se na izradu projekata i planova, zakup resursa u mrežnoj i hardverskoj infrastrukturi i inženjering usluge potrebne za implementaciju Disaster Recovery rešenja.

Osumnjičeni je sa tim privrednim, u narednom periodu, zaključio još tri aneksa ugovora, vrednosti 715.000 evra, bez prethodne izrade projektne dokumentacije i provere tržišnih cena ugovorenih usluga koje su u momentu zaključenja predmetnog ugovora bile oko 30 odsto niže od tržišnih.

AKCIJA MUP U VALJEVU! Uhapšen zbog droge i oružja

Za vreme važenja ugovora, kako se sumnja, sa računa aerodroma „Nikola Tesla" za pružene usluge osumnjičeni je tom privrednom društvu isplatio ukupno 31.779.479 dinara.

Na taj način, na osnovu razlike u ugovorenim i tržišnim cenama usluga predviđenih aneksima, Velimir Radosavljević je kako se sumnja omogućio sticanje imovinske koristi beogradskom privrednom društvu od 4.644.300 dinara, za koliko je oštećeno privredno društvo Aerodrom Nikola Tesla.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužilaštvu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija