• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

17.12.2017

17:30

SEDAM GODINA DIZAO PENZIJU MRTVE MAJKE! Otkrivena nečuvena prevara u prokupačkom selu, OJADIO NEMAČKI PENZIONI FOND ZA 36.000 EVRA!

Vesti

SEDAM GODINA DIZAO PENZIJU MRTVE MAJKE! Otkrivena nečuvena prevara u prokupačkom selu, OJADIO NEMAČKI PENZIONI FOND ZA 36.000 EVRA!

Podeli vest

Bivši predsednik Mesne zajednice Boban S. (50) od 2010. falsifikovao potvrde da mu je pokojna majka Đurđa još živa, pa ih slao u nemački penzioni fond i svakog meseca podizao 430 evra njene penzije

Boban S. (50) iz prokupačkog sela Donje Kordince uhapšen je proteklog vikenda zbog sumnje da je poslednjih sedam godina podizao nemačku deviznu penziju svoje preminule majke Đurđe! Od 2010, nakon što je Đurđa umrla, Boban je slao falsifikovane potvrde nemačkom penzionom fondu da je ona još živa, i svakog meseca je podizao oko 430 evra njene penzije, ukupno čak 36.000 evra!

Boban je u Tužilaštvu priznao krivicu, ali je posle saslušanja pušten da se brani sa slobode i protiv njega je podneta krivična prijava u redovnom postupku zbog prevare u osiguranju i falsifikovanje isprave.

Imao saučesnika

U policiji sumnjaju da je Boban sam falsifikovao potvrde da mu je majka još živa i svake godine ih slao u Nemačku. Dosadašnjom istragom utvrđeno je da je u ovaj slučaj uključena još jedna osoba iz Bobanove uže porodice.

U dugovima
Poslednjih godina upao je u finansijske probleme zbog kojih "nije znao gde udara" Bobanov poznanik

- Pre nekoliko meseci nemački penzioni fond je posumnjao da nešto nije u redu, pa se obratio srpskoj policiji, koja je proverila o čemu se radi i saznala da Đurđa već poodavno nije živa. Utvrđeno je da je Boban, kao bivši predsednik Mesne zajednice u selu, sačuvao pečatirane prazne memorandume, od kojih je pravio potvrde da je Đurđa još živa i svake godine ih slao u Nemačku. Tamošnji penzioni fond je uredno Đurđi uplaćivao penziju svakog meseca od 2010. godine, a Boban i još jedan član njegove porodice su po ovlašćenju dizali taj novac - otkriva naš sagovornik iz istrage.

Boban je, inače, poznat u selu Donje Kordince po tome što je ranije imao otkupnu stanicu za voće i povrće, ali je u međuvremenu upao u finansijske probleme, zbog kojih nije znao "gde udara".

- Roditelji su mu radili u Nemačkoj punih 35 godina i tamo zaradili penziju. Njemu su omogućili da pokrene svoj posao u selu, kojim se godinama uspešno bavio. Otac mu je preminuo još 2006. godine, kada je pao sa krova, a 2010. godine i majka Đurđa. Boban se tada našao u finansijskom škripcu, niko ne zna tačno kako i zašto - objašnjava za Informer njegov poznanik i dodaje:

- Zbog toga je rasprodao većinu imovine, a navodno je bio prinuđen i da se zaduži kod "zelenaša". Pritisnut sa svih strana, očigledno se dosetio i toga da bi mogao da iskoristi pečatirane papire Mesne zajednice koje je imao kod sebe i da pomoću njih nastavi da uzima majčinu penziju.

Ne priča sa rođakom

Bobanova rođaka šokirala se juče kad je od novinara Informera saznala da je on uhapšen zbog prevare.
- Nisam znala šta je radio, jer nismo u kontaktu. Ne želim da pričam o njemu, mogu samo da kažem da su mu roditelji bili dobri i vredni ljudi - kazala nam je Bobanova rođaka. 

Slični slučajevi

* 29. mart 2017. - Penzioner iz Čačka Milan M. priveden zbog sumnje da je nekoliko meseci držao u zamrzivaču leš svoje mrtve majke Ruže (90) kako bi mogao da podiže njenu penziju i naknadu za tuđu negu i pomoć!

* 1. mart 2017. - Dragan D. (55) iz Kragujevca uhapšen pod sumnjom da je 10 godina podizao penziju svog pokojnog oca! On je posle smrti oca 2006. godine nastavio da podiže njegovu penziju na bankomatima, preko kartice na koju ga je otac prethodno ovlastio. Do trenutka kada je "provaljen", podigao je ukupno 3.378.632 dinara.

 * 17. novembar 2015. - Zoran P. (63) iz Sremskih Karlovaca krišom je sahranio majku Stanojku (85) u dvorištu porodične kuće kako bi nastavio da uzima njenu penziju. Slučaj je otkriven kada su komšije prijavile policiji da Stanojku nisu videle mesecima. 

* 13. april 2009. - Aleksandar Š. iz Bora uhapšen jer je u porodičnom stanu u Ulici Moše Pijade u Boru skrivao telo mrtvog oca Rama (70) kako bi podizao njegovu penziju.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 6 godina

АКО "ДИЖЕ ИЗ МРТВИХ".... - не дирајте га...!!

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija