• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.K.

07.12.2017

18:45

LAŽNI VUČIĆEV SAVETNIK, ZAVODIO PA OJADIO ŽENE: Predstavljajući se kao funkcioner BIA, od ljubavnice i drugarice UZEO 33.000 EVRA!

Vesti

LAŽNI VUČIĆEV SAVETNIK, ZAVODIO PA OJADIO ŽENE: Predstavljajući se kao funkcioner BIA, od ljubavnice i drugarice UZEO 33.000 EVRA!

Podeli vest

Zvonko Cvetković (63) se predstavljao kao funkcioner BIA i savetnik Aleksandra Vučića, pa od ljubavnice na prevaru uzeo 350.000 dinara, a od njene drugarice još 30.000 evra

Protiv Kragujevčanina Zvonka Cvetkovića (63), koji se lažno predstavljao kao funkcioner BIA i savetnik Aleksandra Vučića, podignuta je optužnica jer je 2015. prevario ljubavnicu V. M. iz Jagodine i njenu prijateljicu N. R. iz Niša za čak 33.000 evra!

Da bi bio što ubedljiviji, Cvetković je na sastanke sa naivnim ženama dolazio u automobilu sa rotacionim svetlom i blinkerima! Takođe, povremeno bi im se javljao lažući da je u Briselu ili na nekom drugom mestu gde je tadašnji premijer Vučić zaista bio u poseti, da bi ubedio nesrećne žene da se nalazi u njegovom društvu!

Brani se sa slobode

Kako se navodi u optužnici niškog Osnovnog tužilaštva, Cvetković je još 2. jula 2015. u Ćupriji upoznao V. M., predstavivši joj se kao Miroslav Milenković, savetnik tadašnjeg premijera. Dva meseca kasnije, kad su već uveliko bili u ljubavnoj vezi, zatražio joj je novac kako bi navodno renovirao kuću koju je kupio u Beogradu.

Naivna žena mu je odmah dala 50.000 dinara, a kako je to prevarantu bilo malo, nagovorio ju je da podigne kredit od 300.000 dinara, što je ova i učinila i dala mu sve pare!

- U novembru 2015. okrivljeni je rekao V. M. da je imao sastanak sa ministrom policije Nebojšom Stefanovićem, od kojeg je saznao da će biti uhapšena njena prijateljica N. R., vlasnica jedne privatne firme u Nišu, pod izgovorom da je politički nepodobna jer je u nekom sudskom sporu sa gradom Nišom. Prestravljena V. M. je odmah o tome obavestila N. R. i dogovorili su se da se sve troje nađu na jednoj benzinskoj pumpi. Cvetković je tad rekao N. R. da je protiv nje podignuta krivična prijava - otkriva naš izvor detalje iz optužnice i dodaje:

- Cvetković je pred N. R. tad odglumio telefonski razgovor sa Miljkom Radisavljevićem, tužiocem za organizovani kriminal, a zatim joj je tražio 30.000 evra, kako bi navodno sprečio njeno hapšenje. Uplašena Nišlijka mu je odmah predala 6.500 evra, a njen muž je ubrzo doneo još 2.090 evra i 400 franaka. Međutim, Cvetković je bio nezadovoljan tom sumom, tvrdeći da je ljudima koji treba da zaštite N. R. obećao da će odmah dobiti 15.000 evra. Kazao im je da zbog toga ostatak sume mora da pozajmi od Bratislava Gašića jer "neće da laže ljude u Beogradu".

Posle dva dana, N. R. je predala Cvetkoviću još 6.010 evra, koliko je, navodno, ovaj pozajmio od Gašića.

- Dve nedelje kasnije, prevarant je ponovo pozvao svoju žrtvu. Tražio je od N. R. da mu još 15.000 evra ostavi kod V. M., tako što će novac staviti u kutiju sa viskijem, što je ona i učinila - objašnjava naš izvor iz istrage.

Sticajem okolnosti, Nišlijka N. R. je tek posle godinu dana, u oktobru 2016, shvatila da je prevarena i prijavila je Cvetkovića policiji, nakon čega je uhapšen. Usledili su dugotrajna istraga i prikupljanje dokaza, pa je optužnica protiv prevaranta podignuta tek pre nekoliko dana!

Cvetković je u pritvoru bio od 19. oktobra 2016. i narednih mesec dana i od tada je na slobodi! Ostaje da se vidi da li će se uopšte pojaviti na početku suđenja koje bi uskoro trebalo da počne!

Lagao da je osvoji

Inače, Cvetković je na saslušanju prošle godine negirao da je dve žene prevario za pare. On je priznao da se lažno predstavljao kao Vučićev savetnik, ali se pravdao da je to činio samo da bi zaveo V. M., jer veruje da žene vole moćne muškarce, na važnom položaju. Kazao je i da je od ljubavnice uzeo novac, ali na zajam, da bi navodno popravio zube i da je nameravao da joj vrati te pare.

Što se tiče Nišlijke N. R., rekao je da je od prijatelja iz policije navodno čuo da se njoj zaista sprema hapšenje, ali je tvrdio da od nje nije uzimao novac. 

Mašinac, a radio kao doktor pre 30 godina!

Zvonko Cvetković ima debeo policijski dosije zbog niza prevara po čitavoj Srbiji. Poznat je po nadimku Doktor, jer je pre tridesetak godina, pomoću falsifikovane diplome, jedno vreme zaista radio kao doktor u požarevačkoj bolnici, iako je po struci mašinski tehničar! Takođe, često je voleo da se predstavlja kao službenik BIA, zbog čega je pre desetak godina hapšen u Kragujevcu. Tada je utvrđeno da je ljudima uzimao novac da bi ih navodno zaposlio u tamošnjem Kliničkom centru. Koliko je bio ubedljiv govori podatak da je jednom prilikom zaista uspeo da zaposli jednu ženu u ovoj ustanovi, pošto se tadašnjem direktoru klinike predstavio kao funkcioner BIA i ubedio ga da joj da mesto medicinske sestre.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marcco

pre 6 godina

Šta li je ta radila kad je bila spremna da plati "zaštitu" 30 000 evra?

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17