• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. V.

09.12.2017

10:45

MAJKA ZVER IZ KOVINA! Krvnički tukla ćerku (4) obolelu od epilepsije, NAPRAVILA JE INVALIDOM!

Vesti

MAJKA ZVER IZ KOVINA! Krvnički tukla ćerku (4) obolelu od epilepsije, NAPRAVILA JE INVALIDOM!

Podeli vest

Maja K. (23) je krvnički pretukla ćerkicu obolelu od epilepsije, koja je završila u komi. Od posledica jezivih povreda devojčica je nepokretna, ne govori i hrani se na sondu

Protiv Maje K. (23) iz Kovina podignuta je optužnica zbog jezivog zlostavljanja bolesne četvorogodišnje ćerke S. K., koja je od posledica batina ostala invalid! Nesrećno dete, koje boluje od epilepsije, u februaru je krvnički pretučeno, pa je ostalo nepokretno, ne govori i hrani se na sondu!

Negirala
Maja je negirala da je zlostavljala dete. Tvrdila je da je njena ćerka dobila povrede prilikom epileptičnih napadaIzvor iz tužilaštva

Da sve bude užasnije, majka se tokom istrage branila da se njena ćerka sama povredila kad je padala zbog epilepsije!

Ovaj jezivi slučaj zlostavljanja ostavio je u potpunom šoku i policajce i bolničare, ali i nadležne u Osnovnom javnom tužilaštvu u Smederevu, koje je podiglo optužnicu protiv pomahnitale majke.

- Devojčica je u februaru zadobila toliko teške povrede da je završila u komi, a lekari su posvedočili da se u svojoj praksi nikad nisu susreli s tako strašnim slučajem zlostavljanja deteta - kažu u tužilaštvu.

Maja je, inače, uhapšena 13. februara pošto je njena ćerka S. K. primljena na Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovoj. Devojčica je bila bez svesti i otkucaja srca, sa višestrukim hematomima na glavi, a ustanovljeno je i krvarenje na mozgu. Slučaj je odmah prijavljen policiji i tužilaštvu, a majka je privedena zbog nanošenja teških povreda opasnih po život svojoj ćerki.

Preti joj do 10 godina zatvora

Maja K. je, nakon hapšenja u februaru, provela mesec dana u pritvoru, nakon čega je puštena da se brani sa slobode. Protiv nje je podignuta optužnica za nasilje u porodici, a tužilaštvo je tražilo najstrožu zakonom propisanu kaznu zatvora od deset godina.

Stravično zlostavljanje nesrećne bolesne devojčice, ispostavilo se, trajalo je duži period, a batine koje je dobila pre nego što je završila u bolnici bile su samo poslednje u nizu.

- Bilo je tu modrica, ožiljaka, hematoma na nogama, rukama, grudnom košu i glavi, a ustanovljeno je da su to sve bile stare povrede, što znači da je devojčica fizički zlostavljana duže vreme. Poslednje, brutalno prebijanje, moglo je da bude kobno. Lekari su uspeli da spasu život deteta, ali je zbog težine povreda devojčica pala u komu - navode iz tužilaštva.

Do danas nije utvrđeno pod kojim je tačno okolnostima Maja za čitav život unakazila svoje dete.

- Ona je na saslušanju u tužilaštvu negirala da je zlostavljala dete. Tvrdila je da je njena ćerka zadobijala povrede prilikom epileptičnih napada. Ustanovljeno je, međutim, da Maja zbog te bolesti nikad nije dete odvela lekarima. To je potvrdio i očuh devojčice, sa kojim je Maja K. u vreme hapšenja živela u vanbračnoj zajednici. On je izjavio da Maja nije tukla dete, ali da je ponekad umela da je "ćušne" - kažu u tužilaštvu.

Psihičkim veštačenjem je utvrđeno da je Maja K. uračunljiva, ali da ima nizak količnik inteligencije i lakši stepen mentalne retardacije. U međuvremenu, oduzeto joj je starateljstvo nad ćerkom, koje je dodeljeno Centru za socijalni rad u Kovinu. Nakon oporavka u bolnici, devojčica je smeštena u Dom za nezbrinutu decu u Zvečanskoj.

- Monstruozno nasilje koje je pretrpela ostavilo je trajne posledice na devojčicu. Ona je danas težak invalid. Ima kvadriparezu (otežano pomeranje ruku i nogu), hrani se na sondu, ne govori, ne može da sedi i ne može uspravno da drži glavu - rekli su u smederevskom tužilaštvu. 

MAJKA MONSTRUM HOĆE NA SLOBODU! Sude joj za svirepo ubistvo BEBE, ona traži da brine o drugom detetu!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija