• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.12.2017

15:04

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV ČOVIĆA! Tužilaštvo za organizovani kriminal donelo odluku posle DOPUNSKE ISTRAGE!

Vesti

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV ČOVIĆA! Tužilaštvo za organizovani kriminal donelo odluku posle DOPUNSKE ISTRAGE!

Podeli vest

Tužilaštvo za organizovani kriminal ponovo je nakon dopune istrage podiglo optužnicu protiv Nebojše Čovića i još šest osoba, rečeno je danas Tanjugu u tom tužilaštvu

Optužnica je podneta Posebnom odeljenju Višeg suda u Beogradu (Specijalni sud) koji treba da potvrdi njenu ispravnost.

Taj sud je prošle godine u martu, kako je tada saopštio, naložio tužilaštvu da u roku od tri dana naloži dopunu istrage, radi boljeg razjasnjenja stanja stvari.

Prvi put je tužilaštvo optužnicu bilo dostavilo 15. januara 2016. godine.

Njeni detalji kao ni ove nakon dopunjene istrage nisu saopšteni javnosti.

Protiv Čovića i ostalih Tužilaštvo za organizovani kriminal je u avgustu 2014. godine pokrenulo istragu zbog sumnje da su od januara 2003. godine do sredine septembra 2005. godine izvršili krivična dela zloupotreba službenog položaja, zloupotreba odgovornog lica i primanje mita, a u vezi posla otkupa i izgradnje nekretnina.

Istraga je vođena protiv Čovića, bivše sekretarke Koordinacionog centra Anđelke Radenković, bivšeg načelnika Kosovskomitrovačkog okruga Dragana Kalabe i vlasnika privatnih firmi Komgrap gradnja, Daki i Masters.

Oni su, kako je tada saopšteno iz tužilaštva, osumnjičeni za pribavljanje protivpravne imovinske koristi u iznosu od oko 10 miliona evra.

Tužilaštvo sumnja da su u poslu otkupa nekretnina u Severnoj Kosovskoj Mitrovici, Čovic, Radenković i Kalaba, u prethodnom dogovoru sa vlasnicima privatnih firmi omogućili da se na osnovu fiktivne dokumentacije izvrše nezakonita plaćanja.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bilja

pre 6 godina

Taj covek je teska lopuza al izvucice se ko i Vlasnik kurira

volim crno bele

pre 6 godina

Ne vidim u cemu je problem,covek ulozio u KK,i sve je onda regularno...

Izbori 2024

Vesti

TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!
Live TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!

Situacija na Bliskom istoku se, naizgled, barem malo primirila nakon sukoba između Izraela i Irana. Kako će tok spomenutog konflikta teći i da li postoji mogućnost da on eskalira na čitav svet? Na ova pitanja odgovarao je profesor dr Milan Petirčković sa Fakulteta političkih nauka za Informer TV u emisiji "Info jutro".

18.04.2024

13:00

JOŠ TV VESTI

Sport

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)
Partizan

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)

Košarkaši Partizana trijumfalno su krenuli u odbranu titule u ABA ligi, pošto su sinoć u Beogradskoj areni prilično glatko i ubedljivo savladali Igokeu sa 94:85 u prvom meču četvrtfinalne serije regionalnog takmičenja. Navijači crno-belih, osim zbog trijumfa, imaju razlog za zadovoljstvo i zbog uspona forme igrača koji je do pre nekoliko nedelja praktično bio zaboravljen i potpuno otpisan, a reč je o Amerikancu sa pasošem Hrvatske, Džejlinu Smitu (29)!

18.04.2024

10:28

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija