• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.S.

09.12.2017

17:14

DETALJI KRVAVE TRAGEDIJE U PANČEVU: Tinejdžer ubio druga da dokaže da je jači!

Vesti

DETALJI KRVAVE TRAGEDIJE U PANČEVU: Tinejdžer ubio druga da dokaže da je jači!

Podeli vest

Nemanja S. (17) zario nož u srce Ivanu Adamovu (16) tokom unapred zakazane tuče kojom je trebalo da pokažu ko je snažniji

Nemanja S. (17) iz Pančeva ubio je u četvrtak uveče druga Ivana Adamova (16) zarivši mu nož u srce tokom unapred dogovorene tuče, kojom je trebalo da mu dokaže da je jači! Stravičan obračun odigrao se u blizini sportskog centra u Makedonskoj ulici, u pančevačkom naselju Nova Misa! Nemanja je posle napada pobegao, ali je sutradan, u petak, priveden.

Brzo iskrvario

U policiji kažu da je obračun dvojice mladića bio unapred dogovoren.

- Kobne večeri, Ivan Adamov je na mesto obračuna došao sa dvojicom drugara, dok je Nemanja S., koji stanuje u blizini, čekao u društvu trojice svojih prijatelja - objašnjava naš sagovornik.

Iako je na mestu obračuna bilo više mladića, sukobili su se samo Nemanja i Ivan.

Novak Đurović
- Prema izjavama očevidaca, Ivan je dva puta pesnicom udario Nemanju, koji je potom potegao nož skakavac i zario mu ga ispod levog pazuha. Kad su to videli, svi su se razbežali, a Ivan je ostao sam, teško ranjen, sa jednim drugom. Napravio je pedesetak koraka, misleći da će moći sam da se domogne bolnice, ali je pao i iskrvario - navode u policiji.

Hitna pomoć i policija su pored Ivanovog tela zatekli samo jednog mladića, koji u prvom trenutku nije hteo da kaže šta se desilo. Na insistiranje policajaca, nešto kasnije je priznao ko je sve bio prisutan tokom obračuna, pa su ubrzo svi akteri ove tragedije privedeni.

- Kada je Nemanja doveden u stanicu, u početku nije hteo da kaže šta je uradio sa nožem. Čak je i slagao da ga je bacio u Tamiš, da bi nešto kasnije tvrdio da ga je bacio u jezero u blizini mesta gde se sve odigralo. Međutim, na kraju je ipak priznao gde je nož i policija ga je pronašla - kaže naš sagovornik.

Privatna arhiva

Žrtva Ivan Adamov (16)

Prema njegovim rečima, najverovatniji povod za tuču je bio taj da se pokaže ko je od dvojice mladića jači, ali su pojedini svedoci ispričali i da su Nemanja i Ivan imali nekih novčanih neraščišćenih računa.

- Odmah nakon ubistva, Pančevom se pronela priča da je Ivan dugovao Nemanji 1.000 dinara i da su se mesec dana preganjali oko tog novca. Međutim, suština njihovog sukoba je, po svemu sudeći, ipak bila u odmeravanju snaga - kazali su nam u policiji.

U porodičnom domu nastradalog dečaka, roditelji i mlađi brat su u petak primali saučešće brojnih rođaka.

Daniela Ristić, majka ubijenog Ivana, kaže da se sat vremena pre ubistva poslednji put čula sa sinom, koji joj je tada javio da se zadržao u školi.

- Poslala sam mu u 19.15 poruku, rekla sam mu da svrati u prodavnicu i kupi mi cigarete. Kada mi je odgovorio da je još u školi, pozvala sam ga da vidim zašto se zadržao. Rekla sam mu da krene kući odmah posle nastave. Tad smo se čuli poslednji put - priča očajna Daniela.

Nešto kasnije, oko 21 sat, došao joj je na vrata Ivanov drug i samo joj rekao da se nešto strašno dogodilo.

- Muž i ja smo otrčali do mesta gde je ležao naš sin... Bio je mrtav... Ubijen! Zašto ga je taj ubio? - pita se majka nesrećnog dečaka.

Ubica u pritvoru

I rođaci stradalog Ivana još ne mogu da veruju da je tako tragično završio.

- Ako su već zakazali tu tuču, zašto je onaj mladić poneo nož? To znači da je planirao da ubije Ivana! Ivan je bio jak. Radio je i redovno išao u teretanu. Voleo je da pokazuje tu snagu, tako je verovatno i došlo do tog obračuna. Ali to je trebalo da bude fer tuča, a taj monstrum je došao sa nožem - priča rođak.

Što se Nemanje tiče, on je nakon hapšenja u skraćenom postupku izveden na saslušanje pred sudiju za maloletnike, koji mu je odredio pritvor do 30 dana. Tereti se za krivično delo ubistvo. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija