• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: LJ. T.

11.12.2017

14:20

DANIJELA UMRLA OD PRELOMA NOGE! Još jedna žrtva STRAŠNE LEKARSKE GREŠKE!

Vesti

DANIJELA UMRLA OD PRELOMA NOGE! Još jedna žrtva STRAŠNE LEKARSKE GREŠKE!

Podeli vest

Danijela Trailović (40) u avgustu polomila butnu kost, a posle tri meseca umrla od posledica infekcije. Sedam dana niko joj nije previo ranu. Prodaću sve što imam i tražiću krivce dok sam živ, kaže očajan otac Mile Ilić

Boranka Danijela Trailović (40), iz sela Donja Bela Reka, umrla je od posledica nesavesnog lečenja preloma noge! Ova nesrećna žena izgubila je život pošto lekari nisu odmah operisali polomljenu nogu.

Kako tvrdi njena porodica, odlagali su operaciju, a u međuvremenu rana se zagnojila, infekcija proširila i Danijela je posle manje od tri meseca preminula!

Danijelin otac Mile Ilić kaže da će za smrt njegovog deteta neko morati da odgovara. Prikupio je potrebnu dokumentaciju da dokaže da Danijela nije dobila stručnu pomoć.

- Moja ćerka nije umrla, ona je ubijena! Bila je zdrava, ni od čega nikada nije bolovala, ali su je usmrtili lošim lečenjem. Ranu joj nisu previjali, niti joj polomljenu kost operisali. Samo su je šetali po bolnicama kako bi prikrili svoju odgovornost - gušeći se u suzama za Informer priča Mile Ilić.

Iz bolnice u bolnicu

Prelom noge i posekotinu Danijela je zadobila u Novom Pazaru krajem avgusta. Tada sa suprugom Novicom odlazi u novopazarsku bolnicu, gde joj pružaju prvu pomoć, ali je za dalje lečenje upućuju u KBC Kragujevac.
- Kada je pala, lekari u Novom Pazaru su sanirali ranu, ali su rekli da zbog preloma butne kosti odemo u KBC u Kragujevcu. Danijela je u toj ustanovi čekala nedelju dana da je operišu. Za to vreme nijednom joj nije promenjen zavoj na nozi, na mestu gde je imala posekotinu - priča Danijelin muž Novica.

LJ. T
- Moja žena se požalila medicinskoj sestri, rekavši joj da joj rana neprijatno miriše i da misli da joj treba čist zavoj. Na sve to sestra joj je grubo odgovorila "naravno da tako miriše kad se nisi kupala". Posle nedelju dana, lekari su Danijelu konačno uveli u operacionu salu, ali nisu obavili nikakvu intervenciju. Umesto toga, samo su je izveli iz sale jer su ustanovili da ne mogu da operišu butnu kost pošto se rana iznad kolena veoma proširila i zagnojila. Tada su morali prvo da saniraju ranu pa sa zagnojenog dela skinuli deo mesa. Posle su joj nogu stavili u nekakav vakuum kako bi se izvukao gnoj iz rane - u neverici priča Novica.
Kragujevački lekari tada odlučuju da Danijelu upute na VMA u Beograd, ali su se dan kasnije ipak predomislili i operisali Danijelu. Posle operacije noge saglasili su se da Danijelu premeste u bolnicu u Boru.

- Smestili smo Danijelu na Odeljenje ortopedije Opšte bolnice u Boru, gde su lekari dali sve od sebe da joj pomognu. Pošto se stanje nije popravljalo, rešili su ipak da je pošalju kod kolega u niški KBC - kaže Novica.

Nije bilo spasa

Međutim, čim su pregledali Danijelu, niški lekari su procenili da je stanje veoma ozbiljno i odmah je uputili na VMA u Beograd.

- Na VMA doktori su se samo zagledali, jasno im je bilo koliko je teško njeno stanje i kao da su znali da joj nema spasa. Ranu su joj očistili, ponovo previli ranu i vratili u Bor. U Boru je moja supruga pala u komu. U takvom stanju je prebacuju u KBC u Beogradu, gde je početkom novembra, posle tri meseca od običnog pada, preminula - sa suzama u očima priča Danijelin muž.
Nakon smrti, 7. novembra je urađena obdukcija, ali Danijelin suprug i roditelji taj nalaz još uvek nisu dobili!

- Svi znaju da je moja jedinica preminula zbog pogrešnog lečenja, ali ćute. Prodaću sve što imam, tužiću koga sve treba i tražiću krivce dok sam živ. Neko će za smrt mog deteta morati da odgovara - poručuje neutešni otac Mile.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija