• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T.I.

12.12.2017

14:59

ČUME NA ROBIJI DO JULA 2018. Viši sud potvrdio presudu protiv kontroverznog Surčinca!

Vesti

ČUME NA ROBIJI DO JULA 2018. Viši sud potvrdio presudu protiv kontroverznog Surčinca!

Podeli vest

Ljubiša Buha pravosnažno osuđen na 32 meseca zbog pretnji policajcu iz obezbeđenja bivše žene Ivane Tulović, ometanja istrage i uticaja na svedoke. Pošto je u pritvoru duže od dve godine, kazna mu ističe za manje od osam meseci

Kontroverzni Surčinac Ljubiša Buha Čume ostaće u zatvoru najkasnije do jula sledeće godine!

Čume je, naime, 15. novembra pravosnažno osuđen na dve godine i osam meseci robije zbog ugrožavanja sigurnosti policajca Milana Ljubenovića, ometanje istrage i uticaja na svedoke! Međutim, pošto je u pritvoru još od 15. novembra 2015, ostalo mu je da odsluži još sedam i po meseci!

Tražiće uslovni otpust

Viši sud u Beogradu juče je saopštio da je 15. novembra potvrdio presudu Trećeg osnovnog suda, koja je do tada dva puta obarana! S obzirom na to da je Buha već izdržao dve trećine te kazne u pritvoru, stekao je pravo da traži uslovni otpust i nađe se na slobodi možda i pre jula 2018, ali zbog komplikovane administracije verovatno neće uspeti to da izdejstvuje pre isteka kazne!

Stvar je u tome što Čume još nije prebačen iz pritvora u zatvor, a tek nakon toga bi mogao da pokrene komplikovanu proceduru za odobravanje uslovnog otpusta, što bi moglo da potraje i nekoliko meseci. Njegov branilac Zdravko Đukanović najavio je da će ipak, u svakom slučaju, podneti taj predlog za uslovni otpust.

- Ne bih još u ovom trenutku da komentarišem presudu, ali je sasvim sigurno da ćemo tražiti uslovni otpust, na koji Buha ima pravo po zakonu, kao što smo to i ranije činili - izjavio je advokat Đukanović za Informer.

Istom pravosnažnom presudom Čume je kažnjen novčano sa 180.000 dinara i zabranom prilaska u trajanju od tri godine Ljubenoviću, koji je obezbeđivao Ivanu Tulović. U tom periodu zabranjeno mu je i uznemiravanje bivše supruge, kojoj, kako je naglašeno u presudi, ne sme da priđe bliže od 200 metara!

Interesantno je da je sud ipak oslobodio Čumeta optužbe za pretnje Tulovićki, pošto je u tom periodu bio u zatvoru u Padinskoj skeli. Svedok saradnik protiv "zemunskog klana" oslobođen je, takođe, i optužbi za falsifikovanje isprava za ukradeni "ferari", koji je ranije poklonio Ivani, a optužbe za to delo oslobođen je i vlasnik auto-servisa "Vest" Stevan Petošević, koji se teretio da je prekucao broj na šasiji i motoru.

Sve u svemu, to je konačan epilog Čumetove "zatvorske agonije", koja traje više od tri godine.

Naime, bivši vođa "surčinskog klana" odslužio je najpre 11. novembra 2015. godine jednogodišnju robiju zbog toga što je 3. oktobra 2014. godine pretio dvojici pripadnika obezbeđenja bivše supruge, a potom ih napao na Mitrovdan, 8. novembra. 

Od 16. novembra 2014. do 3. aprila 2015. bio je u kućnom pritvoru, a potom je prebačen u zatvor u Padinsku skelu, gde je odslužio ostatak presude.

Vređao i tužioca

Međutim, odmah po isteku te kazne, početkom novembra 2015, stigle su ga nove optužbe bivše supruge, koja ga je prijavila policiji da joj je poklonio ukradeni "ferari" i da joj je pretio dok je bio u zatvoru u Padinskoj skeli. Čume je zato 15. novembra 2015. direktno iz zatvora prebačen u pritvor, pošto je protiv njega pokrenuta nova istraga, a posle i sudski postupak pred Trećim osnovnim sudom.

Tokom tog postupka Čume je "zaradio" još jednu krivičnu prijavu zbog vređanja tužioca Borisa Pavlovića, koga je nazvao "kriminalcem koji mu radi o glavi u sprezi sa Ivanom Tulović". Usledilo je paralelno suđenje, na kraju kojeg je prvostepeno osuđen na 16 meseci zatvora. Taj postupak je u fazi žalbe pred Višim sudom, ali ako Čume i bude osuđen u ovom postupku, kazna će mu, po zakonu, biti uračunata u ovu veću od 32 meseca zatvora i najkasnije do jula će biti slobodan čovek.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija