• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T. I.

15.12.2017

09:26

POVEĆANA KAZNA "BATAJNIČKOM KASAPINU"! Ubica sa mačetom ROBIJAĆE OSAM GODINA!

Vesti

POVEĆANA KAZNA "BATAJNIČKOM KASAPINU"! Ubica sa mačetom ROBIJAĆE OSAM GODINA!

Podeli vest

Apelacioni sud u Beogradu povećao je za tri godine kaznu Petru Kneževiću (66) i pravosnažno ga osudio na osam godina zatvora jer je 16. februara 2015. mačetom iskasapio Stevana Katilovića (35) u Batajnici!

Tom odlukom preinačena je prvostepena presuda Višeg suda iz frebuara ove godine, kojom je Knežević bio osuđen na pet godina robije zbog nanošenja teške povrede sa smrtnim ishodom. Kao ključni razlog za izricanje više kazne Apelacioni sud je naveo da je u prethodnom postupku "dat prenaglašen značaj olakšavajućim okolnostima za Kneževića."

Negirao
Nisam nikog ubio, nisam ubica ni kasapin iz Batajnice! Neko drugi je krivPetar Knežević

Prilikom izricanja prve presude, naime, istaknuto je da "nije dokazano da je kod okrivljenog postojao umišljaj".

- Smrt je posledica nehata. Osim toga, sud je cenio i nalaze veštaka iz kojih proizilazi da su kobnom događaju prethodile grube reči i uvrede. Kao olakšavajuće okolnosti na strani Kneževića uzete su u obzir njegove porodične prilike, godine života i činjenica da nikada ranije nije osuđivan - rekla je predsednica prvostepenog veća Snežana Garotić.

Pokojni Katilović je kobne večeri sa suprugom Nevenkom bio u "dačiji" u Ulici Svetog Rafaila Šišatovačkog, kada im se na putu isprečio pešak, koji je uporno išao sredinom ulice. Počeo je verbalni sukob, pa je Katilović izašao iz auta da se "obračuna" sa pešakom, koji je neočekivano izvadio sečivo nalik mačeti i zadao mu više nasumičnih povreda.

(FOTO) REKONSTRUKCIJA SVIREPOG UBISTVA U BATAJNICI: Ubica s mačetom BEZ IKAKVIH EMOCIJA NA MESTU ZLOČINA!

Kako je utvrđeno, napadač je žrtvi odsekao nos i presekao butnu arteriju, usled čega je Stevan ubrzo iskrvario. Da je Knežević napadač dokazano je na osnovu snimaka obližnjih kamera, tragova krvi na čizmama i svedočenja Katilovićeve supruge.

Petar je pred sudom negirao krivicu i sve vreme ponavljao da nije "kasapin iz Batajnice", kako je nazvan u medijima.

- Te večeri otišao sam u prodavnicu da tetki kupim hleb. Kad sam se vraćao, video sam mnogo policajaca na ulici, a komšija mi je rekao da je jedan muškarac ubijen. Ništa više nisam čuo o tom zločinu. Znam samo da nemam nikakve veze s tim. Nisam nikog ubio, nisam ubica ni kasapin iz Batajnice! Neko drugi je kriv - tvrdio je Knežević. 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija