• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. K.

15.12.2017

14:07

EVO KAKO JE DOLIJAO NOVOSADSKI MAKRO! Zaposlio maserke, pa ih TERAO NA PROSTITUCIJU!

Vesti

EVO KAKO JE DOLIJAO NOVOSADSKI MAKRO! Zaposlio maserke, pa ih TERAO NA PROSTITUCIJU!

Podeli vest

Saša R. (46) dao oglas da zapošljava maserke, pa izabrao dve socijalno ugrožene devojke, koje je terao da se prostituišu u iznajmljenom stanu. Makro mesecima praćen

Policija je juče u Novom Sadu uhapsila Sašu R. (46) jer je preko interneta oglasio da zapošljava maserke, koje je potom terao na prostituciju u iznajmljenom stanu! Saša je mesecima praćen, pošto je utvrđeno da je angažovao dve socijalno ugrožene devojke i pod pretnjama i silom ih terao da prodaju telo!

Nasilnik je, takođe, pokušao da vrbuje i jednu Beograđanku, ali ona je uspela da mu pobegne!

Izvor iz istrage kaže da se Saša tereti za trgovinu ljudima.

Teško dokazati
Kako bismo imali validne dokaze, potrebno je maltene da "maserke" i klijente uhvatimo na deluIzvor iz istrage

Makrou preti od tri do 12 godina

Saša R. (46) se tereti za krivično delo trgovine ljudima, za šta mu preti od tri do 12 godina zatvora.
Na drugoj strani, prema Zakonu o javnom redu i miru, koji je Skupština Srbije usvojila u januaru prošle godine, za prostitutke, njihove klijente, ali i one koji ustupaju prostorije radi prostitucije predviđene su istovetne kazne. Svima je zaprećena novčana kazna od 50.000 do 150.000 dinara ili kazna zatvora od 30 do 60 dana.

- On je na internetu dao oglas da traži devojke za masažu, a kada su mu se javile dve Novosađanke, iskoristio je njihovu tešku materijalnu situaciju i primorao ih na prostituciju. Te devojke su tokom ove godine primale klijente u stanu osumnjičenog, a zaradu su delile s njim. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati, po odobrenju višeg javnog tužioca - navodi naš izvor.

Kako nezvanično saznajemo, akcija je trajala nekoliko meseci kako bi se došlo do opipljivih dokaza da se pod maskom masaže odvija prostitucija. Takođe, daljom istragom biće utvrđeno i da li je Saša bio učesnik šire mreže makroa, koji su na ovaj način vrbovali devojke za prostituciju, jer je i ranije hapšen zbog toga.

300 prostitutki, prema jednom istraživanju, ima u Novom Sadu, bez tzv. elitnih

- Postojanje salona za masažu nije zakonski zabranjeno, a u onima gde se odvija prostitucija, kako bi imali validne dokaze pred sudom, potrebno je maltene da "maserke" i klijente uhvatimo na delu. Zbog toga je i ova akcija trajala nekoliko meseci, a makro je uhapšen kad smo došli do konkretnih dokaza da je podvodio devojke. One su dobijale novac od makroa, što je, osim straha, bio dodatni razlog da ćute - objašnjava naš sagovornik.

Inače, prema istraživanju Instituta za javno zdravlje Srbije i Udruženja "Prevent", u Novom Sadu postoji više od 300 prostitutki koje usluge pružaju na ulici, u stanovima ili salonima za masažu, pri čemu ovim istraživanjem nije obuhvaćena takozvana visoka ili elitna prostitucija.

Istraživanje je pokazalo da većina novosadskih prostitutki ima između 18 i 29 godina, kao i da se uglavnom radi o siromašnim devojkama i ženama, većinom romske nacionalnosti ili interno raseljenim sa Kosova i Metohije. 

OBUČAVAO SAM ŽENE ZA SAJBER-PROSTITUCIJU! Šokantno priznanje psihologa JOVANA MARIĆA!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija