• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Južne vesti

17.12.2017

18:47

UTAJIO POREZ! Uhapšen Zoran Banković zbog finansijskih malverzacija!

Vesti

UTAJIO POREZ! Uhapšen Zoran Banković zbog finansijskih malverzacija!

Podeli vest

Nekadašnjem funkcioneru niškog Radničkog Zoranu Bankoviću određeno je policijsko zadržavanje do 48 sati. On je uhapšen zbog sumnje da je umešan u poresku utaju i druge finansijske malverzacije

Kako novinari Južnih vesti saznaju, Banković je priveden po nalogu Osnovnog tužilaštva, a zbog sumnje da je utajio porez od preko 20 miliona dinara.

- On je priveden, jer kao direktor preduzeća nije evidentirao novac od prodaje stanova, čime je oštetio budžet Srbije za 20.580.000 dinara - kaže izvor Južnih vesti.

Banković će, kaže isti izvor, biti saslušan u Tužilaštvu, a protiv njega je Poreska policija već podnela krivičnu prijavu.

Podsetimo, Banković je poslednjih godina nekoliko puta bio meta policije i tužilaštva.

Marta 2014. godine je uhapšen sa grupom ljudi, među kojima su bili i tadašnji izvršni direktor niške Direkcije za izgradnju Branislav Jovanović, načelnik gradske Uprave za komunalne delatnosti Miodrag Brešković i bivši zamenik direktora Gradske toplane Milan Ogrizović. Istraga protiv ove grupe je obustavljena pre godinu dana.

Samo nekoliko dana nakon što je pušten iz pritvora, aprila iste godine protiv Bankovića je podneta i krivična prijava za divlju gradnju.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
asad

pre 6 godina

On je sve sto posteni gradjevinci ne treba da budu. nijedna zgrada nezavrsena... Nema papira, novac od stanova nije proso kroz racun.... Ma hapsite bre... Dokle vise

Igor

pre 6 godina

Ne razumem ovo,ovaj osumnjicen za utaju poreza i puno ime i prezime a tamo neki "majmun" ubije nekoga i samo inicijali!!!

Izbori 2024

Vesti

TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)
Live TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)

Broj nestanaka maloletne dece iz godine u godinu je u porastu. Najveći procenat je onih koji sami odu od kuće. Ipak, među nestalima ima i sasvim male dece, ali srećom, njihov broj je izuzetno mali. Porodice nestale dece na prvom mestu obraćaju se državnim organima, ali odgovore traže i od astrologa, vračara, a konkretnu pomoć od privatnih detektiva. Gost "Info jutra" bio je Braca Zdravković, privatni detektiv.

29.03.2024

10:35

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)
Live TV

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)

Američka Centralna informativna agencija radi o glavi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i za to ima pomoć ljudi koji su u neposrednom okruženju šefa naše države! Ovo tvrdi Aleksandar Vulin, bivši direktor Bezbednosno-informativne agencije. Na ovu temu su u "Info jutru" govorili Milenko Jovanov, član Predsedništva SNS i Dejan Vukelić, urednik Sprskog portala.

29.03.2024

09:18

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija