• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. K.

21.12.2017

14:59

ČUDO NA SVETOG NIKOLU U ALEKSINCU! Dečak (11) preživeo pad u bunar dubok 18 metara!

Vesti

ČUDO NA SVETOG NIKOLU U ALEKSINCU! Dečak (11) preživeo pad u bunar dubok 18 metara!

Podeli vest

Lazar Stevanović (11) upao u nezaštićeni bunar dok je, u utorak uveče, bio kod tetke na slavi, i prošao samo sa slomljenom ključnom kosti desne ruke. Vatrogasci koji su ga spasli kažu da je pravo čudo što je ostao živ posle takvog pada

Lazar Stevanović (11) iz aleksinačkog naselja Potkovica čudom je preživeo pad u bunar dubok čak 18 metara! Dečak je u utorak uveče bio na slavi Sveti Nikola kod tetke kada je, igrajući se ispred kuće, oko 22 časa upao u neobezbeđenu rupu bunara, koji niko ne koristi već 40 godina.

Izvukli su ga vatrogasci konopcem, a dečak je ubrzo prebačen na Dečju kliniku u Nišu gde mu je konstatovan samo prelom ključne kosti desne ruke i nekoliko ogrebotina. Vatrogasci koji su ga spasli kažu da je imao neverovatnu sreću, jer iako je preživeo pad, postojale su velike šanse da se uguši otrovnim gasovima u bunaru.

Majka u šoku

Dečakova majka Jelena kaže da je i dalje u šoku posle svega što se dogodilo njenom sinu.

Mogao da se uguši
Da je u bunaru bilo otrovnih gasova, kao što obično bude, dečak bi se ugušio za 20 sekundi Blagota Kažić, vatrogasac spasilac

- Lazar je izašao da se poigra sa ostalom decom ispred kuće jer mu je bilo dosadno na slavi. Posle nekoliko minuta moj sestrić je uleteo i kazao da mi je sin upao u rupu. Istrčala sam napolje i shvatila da nije reč o rupi, već o bunaru... Zavrištala sam, ali sam ipak bila dovoljno prisebna da pozovem vatrogasce. Ono što sam preživljavala dok su ga izvlačili ne bih nikome poželela. Zahvalna sam vatrogascima što su ga spasli, a najviše Bogu, koji mi je sina čudom sačuvao - priča Jelena.

Mališan u stabilnom stanju

Lazar se od zadobijenih povreda oporavlja na Dečjoj klinici u Nišu.
- Dečak je zadobio prelom ključne kosti. Skener glave i ultrazvuk abdomena su uredni, ugruvan je dosta i ima ogrebotine po telu. Međutim, komunikativan je i nije vitalno ugrožen - saopštio je Zoran Marjanović, dežurni hirurg u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Lazarev ujak Miodrag Vasić, koji je prvi prišao da pomogne dečaku, kaže da se sledio kada je čuo njegovo nemoćno krkljanje sa dna bunara.
- Dotrčao sam do bunara i čuo kako Lazar krklja dole na dnu. Odmah sam pozvao vatrogasce i potražio konopac kako bismo se spustili dole. Priskočile su i komšije, pa smo i lampu privezali da bi vatrogasci mogli odmah da krenu u spasavanje. Srećom, uspeli su da ga izbave, ali zaista ne znam kako je Lazar preživeo pad u onoliku ruku. Sreća pa se sve dobro završilo - opisuje Vasić izbavljanje mališana.

Informer

Miodrag Vasić, ujak dečaka

Vatrogasci heroji


Za Lazarevo spasavanje najzaslužniji je vatrogasac Blagota Kažić, koji je sa kolegama za samo tri minuta stigao od centra Aleksinca do Potkovice.

Krkljao na dnu
Sledio sam se kad sam čuo Lazara kako krklja na dnu bunara, zvali smo vatrogasce i izvukli ga konopcem Miodrag Vasić, Lazarev ujak

- Laknulo mi je kada mi je dete iz bunara odgovorilo da me čuje. Iako protokol nalaže da upotrebimo i opremu zarad naše sigurnosti, za to nije bilo vremena, pa sam odmah počeo da se spuštam ka mališanu. Bodrio sam ga rečima: "Ne brini, došli su čika vatrogasci, sve će biti dobro". A i on je bio junak, nije plakao, rekao mi je da ga bole kičma i leđa, pa sam ga pažljivo vezao konopcem pre nego što sam kolegama dao znak da započnu izvlačenje. Bili smo negde na sredini kada se odronio kamen iz zida, na sreću, njega je promašio, ali je mene pogodio u glavu. Mi vatrogasci smo tvrdoglavi, tako da nije bilo posledica - šalio se na svoj račun Kažić, i dodao da je pravo čudo da dete od 11 godina preživi ovakav pad:
- Nije u pitanju samo visina sa koje je pao, već i činjenica da ovakvi zapušteni bunari uvek u sebi imaju otrovne gasove. Međutim, očigledno ih ovog puta nije bilo, jer da jeste, dečak bi se ugušio za dvadesetak sekundi.

Odmah postavili ploču

Kako kažu meštani, bunar koji se nalazi tik uz ulicu bio je pokriven samo plehom, koji se lako pomerao, pa je pravo čudi da niko ranije nije upao u njega. S obzirom na to da je bunar u vlasništvu komunalnog preduzeća, juče je po nalogu opštinskih službi na otvor odmah postavljena betonska ploča s metalnim poklopcem.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija