• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Slobodna dalmacija

22.12.2017

10:47

HULIGANI USKORO NA SLOBODI! Hrvatski mediji citiraju beogradske advokate koji kažu DA NEMA DOKAZA PROTIV NJIH!

Vesti

HULIGANI USKORO NA SLOBODI! Hrvatski mediji citiraju beogradske advokate koji kažu DA NEMA DOKAZA PROTIV NJIH!

Podeli vest

Šestorica hrvatskih huligana, koji su uhapšeni zbog izazivanja haosa na srpskom večitom derbiju, uskoro bi mogli da se nađu na slobodi, jer nema dokaza za optužbe koji im se stavljaju na teret, tvrde beogradski advokati

Beogradski advokat Đorđe Kalanj je u razgovoru za "Slobodnu Dalmaciju" istakao da su svi uhapšeni u dobrom stanju, da nemaju ozbiljnije povrede od tuče, a da je i Ante Firić, koji je najgore prošao u tuči, prebačen sa Vojnomedicinske akademije u pritvor.

Iz Kalanjove advokatske kancelarije angažovani su još dvoje branilaca Maja Trkulja i Predrag Marić, koji će braniti uhapšene Damira Tovarovića, Jakova Podruga, Hrvoja Bakovića i Anta Firića.

Svoje klijente posetili smo u pritvoru u ponedeljak i ponovo ćemo ići pre kraja nedelje. Antu Firiću se stanje poboljšalo pa je s Vojnomedicinske akademije i on prebačen u pritvor. O samom slučaju u ovoj fazi neću da govorim. Slobodno napišite, ja bih voleo da su oni došli u Beograd da gledaju kako igraju Hajduk i Partizan – kazao nam je Kalanj za Slobodnu Dalmaciju.

Anonimni sagovornik ovog lista, a može se zaključiti da je iz Beograda, tvrdi da će ceo slučaj protiv huligana da padne na sudu.

- Ovde se advokati doslovno tuku da zastupaju vaše Hrvate. Osim medijske eksponiranosti slučaja, razlog za to je što nema pravih dokaza protiv Splićana. Ni jedan svedok još ne postoji u spisu, a istraga je u fazi da će snimci sukoba biti predati advokatima koji zastupaju Splićane. Kad oni raščlane što se na njima zapravo vidi, od ove najteže kvalifikacije za 12 godina zatvora neće ostati takoreći ništa. Policija i tužilaštvo imaće sreće ako im opstane postupak za učestvovanje u tuči, pogotovo jer su najgore prošli Hrvati, a niko još nije prijavljen za nanošenje povreda njima - tvrdi sagovornik lista.

Pismo koje je navodno nađeno u hotelskoj sobi, u kojem jedan od uhapšenih priznaje da ide da se tuče je predmet - podsmeha, tvrdi sagovornik iz Beograda.

Jedan od elemenata na temelju kojeg se dovodi u pitanje tvrdnja da su Splićani učestvovali u organizaciji tuče, sami je započeli i ugrozili domaće navijače, je činjenica da su Damir Tovarović i Ivan Mišković napustili stadion kroz izlaz na tribinama. Uhapšeni su naknadno, a ne kao ostali koji su krvavih glava izbačeni na teren s tribina, piše Slobodna Dalmacija.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
ARiki

pre 6 godina

Advokati su najgora fela, za pare bi i majku prodali. Koliko su vam hrvati platili?

Perar JVetar

pre 6 godina

Адвокати су потпуно у праву. Хрватски мирни грађани дошли туристички у Београд, кад их је маса разуларених српских навијача случајно ( док су ови шетали Калемегданом) унела на стадион и ту их без икаквог повода претукла. А знали су да су Хрвати зато што су ови истакли плакат изнад глава: Ми смо Хрвати. Осудити овим поводом цео српски народ и за још већу казну им доделити те исте адвокате. Сигурно ћемо да наје.емо.

Žika

pre 6 godina

"Jadni navijači" došli na jedan od najvećih derbija u Evropi i to iz hrvatske (Malo slovo "h" zbog mere poštovanja) a "divlji" Srbi ih ni krive ni dužne pretukli. A onda se pojave advokati (opet malo "a" takodje zbog mere poštovanja) i po priči advokata još će Država SRBIJA morati da im plati odštetu. Od velike većine advokata čak i Starlete imaju više morala.

dragan

pre 6 godina

Posle završene tuče, policija privodi onoga koji dobije batine. E, sad, zašto su dobili batine? To treba ispitati. Ispašće na kraju da će Srbija morati da im plati zbog primljenih batina i boravka u pritvoru.

AS

pre 6 godina

OVAKVU GLUPOST JOŠ NISAM ČUO, DA NEMA DOKAZA. PA ZAR JE NAS DVA MILIONA KRAJ TV-a I 20000 NA STADIONU LUDO? AJTE MOLIM VAS NE PRENOSITE TAKVE GLUPOSTI.

pekar

pre 6 godina

Znaci moja nada da ce im biti dat vazelin na odsluzenju dugogodisnje kazne zatvora, pada u vodu..... A moje sumjne su se skoro pa ostvarile.... Pa nek im spakuju po jedno peceno prase i po neku teglu ajvara i tursije da ponesu svojoj obitelji u njinu lepu da pokazemo nasu srpsku gostoprimljivost i velikodusnost.... A pride i pismo izvinjenja njihovoj im dragoj obitelji nasih pravosudnih organa sto su nas uvredili i povredili.... "Ma bitno je da im se dete vrati zivo i zdravo doma a prase ajvar i tursiju ce pojesti"......

BREŽANAC

pre 6 godina

Zatvor je za njih a i advokate koji ih bbrane.

Goran

pre 6 godina

Jel to srpske i ustaske sluzbe dogovorm pustaju ove debile? Volio bi da gresim ali lova cini svoje....

Goran

pre 6 godina

Jos cemo se morati i izviniti. Hvla nasim advokatima i osobama koje trce da se uvuku hrvatima u gu##cu.

Izbori 2024

Vesti

TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija