• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. K.

22.12.2017

15:06

ŠEF BANKE MAZNUO 540.000 EVRA ŠTEDIŠAMA! Detalji filmske pljačke banke u Novom Sadu!

Vesti

ŠEF BANKE MAZNUO 540.000 EVRA ŠTEDIŠAMA! Detalji filmske pljačke banke u Novom Sadu!

Podeli vest

Bankar Dalibor D. (42) punih sedam godina krao male iznose sa deviznih računa na kojima je bilo dosta novca kako štediše ne bi primetile, pa dao otkaz i pobegao u Crnu Goru

Bivši šef ekspoziture jedne banke u Novom Sadu Dalibor D. (42) uhapšen je prekjuče zbog sumnje da je u poslednjih sedam godina ukrao oko 540.000 evra sa deviznih računa štediša! Dalibor je od 2010. pomoću falsifikovanih potpisa sa više deviznih računa skidao male iznose kako štediše ne bi primetile pljačku! Kad je pre tri meseca posumnjao da će biti uhvaćen, dao je otkaz i pobegao u Crnu Goru, ali su ga inspektori čekali da se vrati u zemlju i uhapsili su ga!

Kako saznajemo od izvora iz istrage, Daliboru je određeno zadržavanje do 48 sati, a tereti se za zloupotrebu položaja odgovornog lica.

Gde su pare?
Tek treba da se utvrdi na šta je osumnjičeni trošio ukradene pare i da li je išta od tog iznosa preostaloIzvor iz istrage

Raskomadao klijenta zbog 10.000 evra

Najdrastičniji slučaj pljačke klijenta u Novom Sadu dogodio se pre deset godina kad je Zoran Munćan (31), referent štednje u jednoj banci, ubio i raskomadao štedišu Živojina Margetića (85) kako bi prikrio da mu je ukrao 10.000 evra sa računa! Munćan je krajem februara 2007. falsifikovao nalog za isplatu, podigao Živojinove pare, a onda ga pozvao 9. marta da dođe u njegov stan, gde ga je udavio, isekao delove tela i pobacao ih u različitim gradovima Srbije. Za ovaj zločin Munćan je osuđen na 35 godina zatvora.

- Dalibor je bio šef ekspoziture jedne banke, koja je bila u zgradi "Spensa" u Novom Sadu, ali je nedavno iseljena odatle. On je od 2010. godine pratio stanje na deviznim računima štediša i birao klijente koji su imali dosta novca. Pomoću falsifikovanih naloga za isplatu skidao bi sa računa manje sume, do 100 evra najviše, kako bi štediše pomislile da je u pitanju neka naknada ili provizija banke - priča naš izvor.

Ove krađe, kaže on, rasvetljene su tek pre tri meseca, nakon što je jedan klijent primetio da mu je neovlašćeno skinut određeni iznos sa računa, pa je počeo da se raspituje u banci.

- Dalibor je posumnjao da će se naći na meti istrage, pa je dao otkaz i pobegao u Crnu Goru pre nego što je utvrđena njegova krivica. Tek pošto je istraga završena, utvrđeno je da je Dalibor ukrao ukupno 538.499 evra, ali kad su inspektori krenuli da ga uhapse, saznali su da nije u Srbiji - objašnjava naš izvor.

Za Daliborom nije odmah bila raspisana poternica, zbog čega je verovatno pomislio da je bezbedno da se vrati u Srbiju posle nekoliko meseci. Međutim, čim se u ponedeljak pojavio u Novom Sadu, lociran je i uhapšen.

- Tek treba da se utvrdi na šta je osumnjičeni trošio ukradene pare i da li je išta od tog iznosa preostalo. Banka je u međuvremenu obeštetila klijente, pa će po svemu sudeći privatnom tužbom tražiti od Dalibora da taj novac nadoknadi - navodi naš sagovornik. 

EVO KOJI SU SVE SRBI NA POTERNICI INTERPOLA! Ima ih 21, svi su opasni kriminalci, a među njima je i jedna POZNATA LEPOTICA!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Srba

pre 6 godina

Tako rade Crnogorci,na privremenom radu u Srbiji.Srbija bi trebalo da izvrsi reviziju drzavljanstva i vise da brine o svojim gradjanima sa korenima iz Srbije.

Gen Lee

pre 4 godine

Informeru, naucite da bankar i sluzbenik banke nije isto. Znam da necete objaviti, ali bar naucite.

Slavica

pre 4 godine

To se isto desilo u Pancevu u Banci Intesi. Glavna kontrolorka je ukrala najmanje 400.000 eura. Banka je zataskala da stedioci ne izgube poverenje, sto je isto krivicno delo.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17