• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N.S.

22.12.2017

21:50

DETALJI STRAVIČNE SAOBRAĆAJKE U BEČMENU koja je zavila u crno dve porodice! Autom usmrtio dete prijatelja!

Vesti

DETALJI STRAVIČNE SAOBRAĆAJKE U BEČMENU koja je zavila u crno dve porodice! Autom usmrtio dete prijatelja!

Podeli vest

Nikola Č. (26) pregazio je malog Nikolu Barjaktarevića (8), nakon što je dečak izašao iz busa i krenuo da pređe ulicu

Nikola Čobanović (26) iz Petrovčića prekjuče je u Bečmenu autom usmrtio sina porodičnih prijatelja, osmogodišnjeg Nikolu Barjaktarevića (8). U porodici stradalog dečaka nikako ne mogu da dođu sebi od bola i tuge, dok je Čobanović posle tragičnog udesa, od šoka što je ubio dete svojih prijatelja, završio u bolnici.

Išao u treći razred

Mali Nikola je inače išao u treći razred OŠ "Dušan Vukasović Gideon" u Bečmenu, a poginuo je u sredu po podne vraćajući se iz škole. Nesrećni dečak je izašao iz gradskog autobusa na zadnja vrata i pokušao odmah da pređe ulicu, kada je na njega naleteo "folksvagen polo", kojim je upravljao Čobanović.

Nikolin rođak ispričao nam je da je on veoma teško podneo smrt dečaka. Čobanović dobro poznaje Barjaktareviće, jer živi u Petrovčiću preko puta kuće u kojoj je odrasla majka stradalog dečaka.

- Dve porodice su se poznavale i povremeno družile. Majka malog Nikole rođena je preko puta Čobanovića. Kad se udala za oca stradalog dečaka preselila se u Bečmen, ali se kasnije razvela i vratila u Petrovčić. Mali Nikola je ostao da živi 

Šok

Ne pije, ne jede, odbija sve... Teško mu je, znao je to dete koje je ubio...

Rođak Nikole Čobanovića

u Bečmenu sa ocem, sestrom i dedom. Čobanović je odmah nakon nesreće prevezen u bolnicu, jer mu je od šoka pozlilo. Ne pije, ne jede, odbija sve... Teško mu je, znao je to dete koje je ubio... On nikad u životu mrava nije zgazio. Ne pije, ne puši, nikad nije imao problema sa zakonom - ispričao je Čobanovićev rođak.

U domu Barjaktarevića i juče su bili rođaci i prijatelji, bezuspešno pokušavajući da ih uteše. Niko od porodice nije bio u stanju da priča o tragediji, a jedan komšija nam je rekao da su na ivici snage od bola.

Očevidac tragedije, radnica u prodavnici koja se nalazi preko puta mesta gde je Nikolu udario automobil, ispričala je da se sve odigralo munjevito.

- Čula sam tup udarac. Istrčala sam ispred radnje i ugledala dete na zemlji... Nad njim je stajao mladić, držao se za glavu i kukao, malo kasnije sam saznala da ga je on udario autom. Kad su lekari stigli, pokušali su da pomognu dečaku, ali bilo je kasno - ispričala je prodavačica.

Nestala "zebra"

Na mestu nesreće ranije je postojao pešački prelaz, ali on, nakon što je put asfaltiran u maju, nije ponovo iscrtan. Sa obe strane puta postoje i saobraćajni znakovi koji ukazuju da je na tom mestu pešački prelaz, ali jedan se ne vidi dobro od nadstrešnice na autobuskoj stanici, dok je drugi znak oborio Čobanović, dok je u agoniji jaukao što je usmrtio dečaka.

Damir Okanović, direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja, napominje da je upravljač puta obavezan da, nakon asfaltiranja neke deonice, vrati horizontalnu i vertikalnu signalizaciju u pređašnje stanje.

- Međutim, ne bih komentarisao ovaj konkretan slučaj, jer treba precizno utvrditi sve detalje nesreće - kazao je Okanović. 

"Beograd put" čekao nalog "Puteva Beograd"?!

U JKP "Beograd put" prebacili su odgovornost na novoformirano preduzeće JP "Putevi Beograda" što na mestu tragičnog udesa u Bečmenu nije iscrtan novi pešački prelaz.

- Radove na rekonstrukciji glavne ulice u Bečmenu obavljalo je JKP "Beograd put" i završeni su 9. maja ove godine. Saobraćajne oznake su tada vraćene nakon radova. Međutim, za izradu horizontalne signalizacije u prigradskim opštinama od 1. novembra neophodan je nalog JP "Puteva Beograda". Naše preduzeće nije dobilo nalog za obeležavanje pešačkih prelaza u Bečmenu, pa taj posao nije urađen - naveli su u JKP "Beograd put".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija