• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: blic.rs

07.01.2018

20:22

UBISTVO JELENE MARJANOVIĆ ISKOPIRANO U RUMUNIJI?! Krvavi zločin dogodio se pre deset godina, ali i danas nije do kraja rešen!

Vesti

UBISTVO JELENE MARJANOVIĆ ISKOPIRANO U RUMUNIJI?! Krvavi zločin dogodio se pre deset godina, ali i danas nije do kraja rešen!

Podeli vest

Pažnju srpske javnosti već godinu dana i devet meseci zaokuplja istraga ubistva pevačice Jelene Marjanović Krsmanović. Zanimljivo je, međutim, da se u Rumuniji dogodio gotovo identičan zločin. Reč je o nestanku advokatice Elodije Ginesku, čije telo još nije nađeno 

Za ubistva obe žena osumnjičeni su muževi, i dok je Zoran Marjanović uhapšen 17 i po meseci posle zločina, Rumunu su zbog zločina neverovatne sličnosti lisice na ruke su stavljene pet godina posle nestanka advokatice. 

Marjanović je u pritvoru, a Kioača je u zatvoru već pet godina i odslužio je trećinu od 15 godina i osam meseci na koliko je osuđen.

DNK, tragovi krvi...

Nestanak obe žene prijavili su upravo muževi, Zoran nekoliko sati nakon što joj se Jeleni izgubio trag na nasipu, a Kioača 5. septembra 2007. godine, čitavih nedelju dana posle 29. avgusta - dana kada je Elodija poslednji put viđena živa.

Mediji u Rumuniji i dalje pitaju da li bi Kristijan i tada prijavio njen nestanak da kojim slučajem Elodijin šef nije tražio nju, jer nije znao šifru da uđe u mejl poslovne prepiske.

Nakon prijave nestanka počela je potraga za uglednom advokaticom, koja je trajala mesecima, ali nažalost od Elodije, ni žive ni mrtve, nije bilo traga. 

Mesec dana posle prijave nestanka, u šumi u blizini grada Brašova nađena je prljava policijska uniforma, nekolikko fotografija Elodije Ginesku, bočica parfema, rukavice na kojima je nađen DNK Kioače, ali i tragovi krvi, za koje je takođe DNK analiza, pokazala da su advokatičine.

Glavnog dokaza - tela, međutim nije bilo, pa nije bilo moguće uhapsiti ga zbog ubistva.

Printskrin Jutjub

Kristijan je sve vreme tvrdio da je Elodija živa. Međutim, kako se Elodija nije pojavljivala njena porodica je, posle četiri godine, jer toliko nalaže zakon u Rumuniji, od trenutka kada je poslednji put viđena živa, podnela zahtev da je sud proslasi mrtvom. Mesec dana kasnije sud je Elodiju Ginesku proglasio mrtvom, i tada počinje prava istraga ubistva.

Pet puta krečio sobu

Kako je posle hapšenja i osuđujuće presude "ucveljenom" mužu ispričao glavni komesar Vasile Viorel, zašto je Kristijan postao glavnoosumnjičeni i kako su inkriminišući dokazi nađeni u spavaćoj sobi para Ginesku-Kioača. 

OTKRIVAMO: ZORANA UKOPAO MOBILNI?! Završeno veštačenje baznih stanica na mestu ubistva Jelene Marjanović!

- Pomoću najsavremenijih uređaja u utvrđeno je da u spavaćoj sobi na zidu ima čak pet slojeva boje, umesto tri. Na zid je stavljena još jedan sloj gipsa i farbe, što je ukazalo da su na njemu bile mrlje krvi i da je Elodija ubijena upravo u toj sobi, u delu između kreveta i zida - objasnio je Viorel.

Istražitelji su takođe utvrdili da u stanu nedostaju nož dužine od 25 do 30 cm, dva peškira, putna torba i zavesa za tuširanje. Kristijan je uhapšen 5. decembra 2012, a u optužnici je navedeno da je ubistvo prethodila svađa jer je Kristijan bio ljubomoran te da je našao njenu prepisku sa ljubavnikom.

EVO ŠTA O MISTERIOZNOM ZLOČINU KAŽU STRUČNJACI! Ubistvo Jelene Marjanović NEĆE BITI REŠENO NI U 2018. GODINI!

Posle svađe u spavaćoj sobi, suprugu nekoliko puta udario po glavi i telu i zadao joj smrtonosne povrede. Nije međutim precizirano da li ju izbo nožem ili ju je udaria službenim pištoljem, ali je navedeno da je njeno telo odneo u kadu, gde ga je uvio u zavesu od kade, a zatim stavio u veliku putnu torbu, koju je inače kupio tokom odmora u Dubaiju, stavio u gepek.

Printskrin Jutjub

Telo je odvezao do istražiteljima neutvrđenog mesta i bacio ga. Smatrao je da ako nema tela, nema zločina, pisali su mediji u Rumuniji posle njegovog hapšenja, ali su policija i tužilaštvo dokazali suprotno, pa je prvobitno bio osuđen na 22 godine zatvora, ali je u junu 2014. godine Apelacioni sud u Pitestij kaznu smanjio na 15 godina i osam meseci zatvora.

FORENZIČAR TVRDI: JELENA JE UBIJENA DAN RANIJE! Posle 20 meseci istrage Nenad Šipka ubeđen da je do nasipa u Borči PEVAČICA DONETA MRTVA!

Presuđeno je da mora da plati 250.000 evra porodici Elodije Ginesku i 130.000 evra sinu, rođenom u januaru 2005. godine, jer je ostao bez roditeljskog staranja pa je poveren na čuvanje babi i dedi.

Posle hapšenja Kioača je tvrdio da je Elodija živa, da je u Dominikani, kao i da se smeje svemu pšto se dešava u Rumuniji.

Mediji i dalje pišu o ovom slučaju!

Iako je od nestanka advokatice prošlo više od decenije mediji u Rumuniji još pišu o ovom slučaju. Sada je u fokusu Kristijanovo ponašanje u zatvoru, a mediji navode, daga ostali osuđeni, bez obzira na to što je bivši policajac, poštuju. U žiži je i njegovo finansijsko stanje, jer je navodno izgubio stan u kome je ubio suprugu, ali i onaj u kome je Elodija imala advokatsku kancelariju.
Koliko je ovaj slučaj zaokupljao pažnju rumunske javnosti svedoči i to da su pojedini muzičari objavili i "Pesme za Elodiju". Čak je programirana i video-igrica "Nađi Elodiju". Ima i onih koji veruju da je bivši policajac nevin, pa su čak osnovali i njegov klub obožavatelja.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija