• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

09.01.2018

12:04

(FOTO) EKSKLUZIVNO OTKRIVAMO! Ove fotografije dokazuju: JELENA NIJE UBIJENA NA NASIPU U BORČI!

Vesti

(FOTO) EKSKLUZIVNO OTKRIVAMO! Ove fotografije dokazuju: JELENA NIJE UBIJENA NA NASIPU U BORČI!

Podeli vest

Informer došao do tri slike sa uviđaja za koje forenzičari tvrde da apsolutno dokazuju da je Jelena Marjanović ubijena na nepoznatoj lokaciji, a zatim mrtva doneta do nasipa u Borči i bačena u kanal

Informer je ekskluzivno došao u posed tri fotografije sa uviđaja ubistva Jelene Marjanović u Borči, koje dokazuju da ona nije ubijena na nasipu u Borči 2. aprila 2016, već je tamo doneta mrtva i bačena u kanal!

Uvereni
Nepomirljivo smo na stanovištu da Jelena nije zadobila smrtonosne udarce na tlu nasipa ili u vodi kanalaNenad Šipka

Ključni argument ovoj tvrdnji je taj što na Jeleninoj majici (slika 1), odmah nakon što je izvučena iz kanala, nije bilo tragova krvi! To znači da joj je čista majica obučena tek nakon što joj je neko smrskao glavu, a zatim ju je mrtvu odneo do kanala da bi se rešio leša!

Međutim, kad je Jelenino telo izvučeno iz vode i prevezeno na obdukciju, na slikama nastalim na Institutu za sudsku medicinu (slike 2 i 3) vide se tragovi razvodnjene krvi na njenoj majici! To može da znači samo da je ta razvodnjena krv tek prilikom transporta tela iscurila iz rana na njenoj glavi i razlila se po majici!

Kad smo došli u posed ovih fotografija, pozvali smo za komentar Nenada Šipku iz Centra za forenzička istraživanja (CFI), koji je i najveći protivnik policijske teorije da je Jelena Marjanović ubijena na nasipu 2. aprila 2016. On je uveren da je Jelena ubijena dan ranije na nepoznatoj lokaciji, posle čega je njeno telo presvučeno i odneto do nasipa, a zatim bačeno u obližnji kanal.

- Mesecima tvrdim da krv na Jeleninoj majici nije posledica krvarenja usled udaraca u glavu. Krv na majici na slikama 2 i 3 potiče od krvi iz lobanje pomešane sa vodom iz kanala. S obzirom na to da je Jelenino telo bilo potpuno potopljeno u vodi u kanalu, voda je prodrla u lobanju kroz otvore i rane nastale udarcima tupim predmetom. Prilikom pronalaska Jeleninog tela 3. aprila 2016. i izvlačenja na obalu, a potom i prilikom transporta na obdukciju, došlo je do izlivanja krvave vode iz lobanje na majicu - istakao je Šipka.

Informer

Kada je Jelena izvučena iz kanala u Borči, na njenom okovratniku nije bilo tragova krvi. To znači da joj je čista majica obučena nakon što joj je smrskana glava. Tek posle toga njeno telo je odneto na nasip i bačeno u kanal

Informer

Na prednju i zadnju stranu majice krv iz rane na glavi iscurela je tokom transporta tela na obdukciju u Institut za sudsku medicini

Informer


Prema njegovim informacijama iz istrage, na isti način je razvodnjena krv dospela i na Jelenino lice.

- Mi iz CFI smo posle detaljne istrage došli do zajedničkog zaključka sa našim saradnikom i nepomirljivo smo na stanovištu da Jelena nije zadobila smrtonosne udarce na tlu nasipa ili u vodi kanala - istakao je Šipka.

ZLA KOB PORODICE KRSMANOVIĆ SE NASTAVLJA: Posle Jeleninog ubistva i smrti najbližih rođaka, NAPRASNO PREMINUO I NJEN JAKO BLIZAK SARADNIK!

Inače, Jelenin muž Zoran Marjanović je glavnoosumnjičeni za njeno ubistvo i od 15. septembra se nalazi u pritvoru. Tužilaštvo još nije podiglo optužnicu protiv njega, a 15. mart je krajnji rok da to učini ili da odustane od krivičnog gonjenja protiv njega.

U naredbi za sprovođenje istrage stoji da je Zoran 2. aprila 2016. u popodnevnim satima sa ćerkom Janom (6) i suprugom Jelenom došao do početka nasipa u Borči. Jelena je zatim otišla da džogira tim nasipom, dok su je muž i ćerka čekali.

U periodu između 16.49 i 17.30, Zoran je, navodno, ostavio ćerku Janu na početku nasipa, otrčao u susret Jeleni i ubio je. Potom se vratio po Janu, pozvao telefonom porodicu i prijatelje i rekao im da je Jelena nestala.

OTKRIVAMO: ZORANA UKOPAO MOBILNI?! Završeno veštačenje baznih stanica na mestu ubistva Jelene Marjanović!

Ceo zločin je, kako piše u spisima predmeta, trajao 10 minuta, koliko je Jana bila sama pored rampe dok joj je otac ubijao majku. Jelenin leš, smrskane glave, pronađen je narednog dana, 3. aprila 2016, u kanalu pored nasipa u Borči. 

Advokat: Najvažnije je otkriti motiv zločina

Advokat Nebojša Milosavljević, koji je ranije zastupao Teodoru Krsmanović, rođaku ubijene Jelene, smatra da je u ovom trenutku najvažnije otkriti pravi motiv ovog zločina. On se slaže sa teorijom da je Jelena ubijena na nepoznatoj lokaciji, a da je njeno telo zatim doneto na nasip u Borči i bačeno u kanal.
- Slažem se sa forenzičarom Nenadom Šipkom u tome. Sve mi se čini da je Jelenu ubila neka, da tako kažem, organizovana grupa, a ne pojedinac. Naravno da je važno pronaći i skupiti sve tragove, ali je najvažnije otkriti pravi motiv jer bi to moglo rasvetliti ceo zločin - objašnjava Milosavljević.

Informer

On smatra da je slučaj protiv Zorana Marjanovića prilično neizvestan zbog nedostatka dokaza. Međutim, nejasno mu je zašto su Zoranovi roditelji Zorica i Vladimir i brat Miloš iskoristili svoje zakonsko pravo da ne svedoče u tužilaštvu.

- Vidite, ako je porodica Zorana Marjanovića, koji je optužen za ubistvo supruge Jelene, ubeđena da je on nevin ili da nema nikakva saznanja o tom zločinu, zašto ćute i neće da svedoče? Pa zar nije logično da kažu: "Ej ljudi, ovako stoje stvari, Zoran je nevin", pa da onda iznesu sve dokaze. Ne, oni su se na moje iznenađenje odlučili da ćute. To rađa veliku sumnju i dilemu - navodi advokat.

On ne isključuje mogućnost i da je Jelenu ubio neki migrant, ili više njih.

- Radim na nekoliko slučajeva u kojima su migranti optuženi za teške krađe, ali i za ubistva. Zašto i to ne bi mogla da bude jedna od mogućnosti? Oni lutaju svuda po gradu, a retko ko ima saznanja o njihovim kretanjima. Ne tvrdim da su migranti ubili Jelenu, to samo navodim kao mogućnost - kazao je Milosavljević.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija