• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.V.

09.01.2018

18:17

UBICA OPISAO DETALJE JEZIVOG ZLOČINA U PORODINU: Nožem sam masakrirao Hristinu samo zbog para

Vesti

UBICA OPISAO DETALJE JEZIVOG ZLOČINA U PORODINU: Nožem sam masakrirao Hristinu samo zbog para

Podeli vest

Upao sam u kuću Hristine Ilić (81) i ubadao je dok mi nije priznala gde su pare. Nisam hteo da je ubijem, ali je iskrvarila. Čuo sam da ima 100.000 evra, ali našao sam samo 3.000, kazao je Goran Mikuljević

Požarevačka policija u petak je uhapsila Gorana Mikuljevića (47) iz Smederevske Palanke zbog sumnje da je 30. septembra u Porodinu nožem ubio Hristinu Ilić (81) u njenoj kući! Monstrum je na saslušanju u tužilaštvu do detalja ispričao kako je izmasakrirao staricu zbog para, jer je prethodno čuo da kao devizna penzionerka ima 100.000 evra u kući!

Kako je rekao, staricu je ubadao nožem sve dok mu nije priznala gde drži novac, ali je na tom mestu u kući pronašao "samo" 3.000 evra, dukate i nešto zlatnog nakita.

Znao da će biti sama

- Znao sam da će Hristina te noći 30. septembra biti sama, jer sam čuo da je njena snaja, s kojom živi, otputovala u banju. U Porodinu se pričalo da Hristina ima 100.000 evra u kući, pa sam odlučio da je opljačkam, trebao mi je taj novac... Upao sam u njenu kuću i počeo da je ubadam nožem da bi mi rekla gde drži novac i zlato - kazao je Goran pred tužiocem.

Starica je, prema njegovim rečima, u početku odbijala da kaže

Nije hteo?!

Nisam nameravao da ubijem staricu, samo da je nateram da mi prizna gde drži pare... Žao mi je

Goran Mikuljević

gde drži pare, ali on je nastavio da je ubada po telu dok nije priznala.

- Našao sam samo 3.000 evra u kešu, devet dukata i nešto zlatnog nakita. Nisam nameravao da ubijem staricu, samo da je nateram da mi prizna gde drži pare. Onako ranjenu sam je na kraju vezao selotejp-trakom, zapušio joj usta i odvukao je u kupatilo, a onda sam pobegao. Hristina je u međuvremenu iskrvarila i umrla. Žao mi je - kazao je Goran.

Izvor iz istrage kaže da je policija nakon tromesečne istrage, pomoću bioloških tragova nađenih na mestu zločina, identifikovala Gorana kao Hristininog ubicu.

- Mikuljević je nekoliko meseci pre zločina u Porodinu izašao iz zatvora Zabele, gde je robijao 14 godina zbog ubistva. Što se Hristine tiče, ona je radni vek provela u Nemačkoj, a u Porodinu je živela sama u velikoj kući sa snajom, jer joj je sin ranije preminuo. Njeno telo su pronašli u kući drugi sin i unuk, koji žive na drugom kraju sela, i odmah su obavestili policiju - kaže naš izvor.

Određen mu pritvor

Goranu Mikuljeviću je na zahtev tužilaštva određen pritvor do 30 dana.

Tereti se za teško ubistvo, za šta mu preti kazna do 40 godina zatvora, jer je motiv zločina bio koristoljublje. M. V.

Meštani Porodina odahnuli

Meštani Porodina s olakšanjem su primili vest o hapšenju ubice Hristine Ilić. Mnoge starice iz ovog mesta, koje su inače živele same, u prethodna tri meseca često su spavale kod rođaka plašeći se da će i njih napasti Hristinin ubica dok je bio na slobodi. I Hristinina snaja je do hapšenja ubice boravila kod rođaka u Nemačkoj.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!
Fudbal

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!

Sezona u evropskim klupskim takmičenjima ulazi u samu završnicu. Odigrani su svi revanš mečevi četvrtfinala u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencija i poznati su svi polufinalni parovi. Ono što odmah privlači pažnju jeste da engleska Premijer liga u završnici kontinentalnih takmičenja ima samo jednog predstavnika! Iako važi za ligu u kojoj se igra najbolji fudbal, Englezi su ove sezone doživeli debakl! Postavlja se pitanje, da li je to samo izolovan incident ili nagoveštaj da u evropskom klupskom fudbalu duvaju neki novi vetrovi?

19.04.2024

13:44

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija