• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: K.V.

12.01.2018

19:27

STARCA PRETUKLI PA ZADAVILI ZAVESOM: Potresni detalji stravičnog zločina u Majuru kod Šapca

Vesti

STARCA PRETUKLI PA ZADAVILI ZAVESOM: Potresni detalji stravičnog zločina u Majuru kod Šapca

Podeli vest

Đorđe Abžić (68) pronađen mrtav u svojoj kući, s brojnim povredama i zavesom oko vrata * Komšije kažu da ga je godinama maltretirala i pljačkala grupa Roma

Đorđe Abžić (68) iz Majura kod Šapca pretučen je i zadavljen zavesom u svojoj kući još pre Nove godine, a policija još traga za ubicom! Đorđevo telo pronašle su komšije 1. januara, a sumnja se da je ubijen zbog novca!

Komšije kažu da je Abžića godinama maltretirala i pljačkala grupa Roma koja živi u blizini, ali da on nikad nije želeo da se požali policiji.

Živeo sam

Abžićeva komšinica i bliska prijateljica ispričala nam je da je on radni vek proveo kao auto-mehaničar i da se poslednjih godina zbog bolesti teško kretao. Nikad se nije ženio, a živeo je sam od pre šest godina, kad mu je umrla majka.

- Bio je dobar, kulturan i prostodušan čovek, ali su ga godinama zlostavljali Romi koji žive u blizini. Sve je počelo kad mu je umrla majka. Bio je usamljen, pa je umeo malo i da popije. U početku, romska deca iz komšiluka dolazila su kod njega da prose novac, a njemu je bilo žao, pa im je davao. Upozorila sam ga da ih ne pušta u kuću, a on je govorio da mu ne smetaju i da mu oni malo prave društvo - priča komšinica.

Trpeo
 Đorđe je bio dobar i prostodušan čovek, ali su ga godinama zlostavljali Romi koji žive u blizini Komšinica Đorđa Abžića

Međutim, kaže ona, ono što je u početku delovalo bezlazleno, polako je prerastalo u stravično nasilje.

- Humanost Đorđa Abžića vratila mu se na najgori mogući način! Ti Romi, među kojima je bilo i dečaka od 14 godina, počeli su redovno da obilaze Đorđa i da mu traže novac. Što je on bio stariji i bolesniji, tako su i ti mladići bili suroviji prema njemu. Upadali su mu u kuću, tukli ga i krali mu stvari, pred njim su iznosili sve što im je palo šaka, a on je, jadan, ćutao i trpeo. Nikad nije hteo da se žali i da zove policiju, valjda ga je bilo sramota. Mi, komšije, nismo mogli više da gledamo šta mu rade, pa smo u više navrata zvali policiju, ali od toga nije bilo ništa - kazala je komšinica.

Poslednji put su pozvali policiju pre mesec dana, kada su bahati mladići oteli Đorđu 700 evra ušteđevine i nekoliko hiljada dinara.

- Štedeo je novac da bi pomogao sestri u Zvorniku i njenoj deci, jer svoje nije imao. Policija je tada privela jednog nasilnika, ali je on ubrzo pušten. Svi su znali šta ti mladići rade Đorđu, jer su se i sami hvalili po komšiluku. Palili su mu vatru u pomoćnoj kući, čak su mu naređivali da novac od penzije odmah prosleđuje njima. Jednom su mu i luster sa plafona skinuli i prodali ga - ogorčena je Đorđeva komšinica.

Stravičan zločin otkriven je 1. januara, jer je komšinica primetila da u Đorđevoj kući dugo nije uključeno svetlo.

- Ranije mu je televizor uvek bio upaljen, ponekad i kada spava. Moj prozor od kupatila gleda na njegovu kuću, pa sam shvatila da već nekoliko dana kod Đorđa nema nikakvog svetla. Muž i ja smo se zabrinuli i obratili se ostalim komšijama i zajedno smo otišli kod Abžića da proverimo šta se dešava. Zatekli smo otvorena vrata. Ušli smo u kuću, zvali ga, ali nije se odazivao - priča ona.

Dali izjave u policiji

Prizor koji je potom zatekla u jednoj prostoriji nikada neće zaboraviti.

- Đorđe je ležao mrtav na podu, sav u modricama, a oko vrata mu je bila obmotana zavesa, koja je skinuta sa svetlarnika na spratu. Pozvali smo Hitnu pomoć, koja je samo mogla da konstatuje smrt. Zatim su došli policija i forenzičari. Kasnije su nas zvali iz policije da damo izjave i rekli smo im sve što znamo - ispričala je komšinica.

U Višem javnom tužilaštvu u Šapcu saznali smo da još niko nije priveden zbog Abžićevog ubistva, a da je najverovatniji motiv bio pljačka. 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija