• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.01.2018

14:27

UBICI TAKSISTE I SVEŠTENIKA 35 GODINA ROBIJE! Apelacioni sud doneo konačnu presudu Miroslavu Matiću!

Vesti

UBICI TAKSISTE I SVEŠTENIKA 35 GODINA ROBIJE! Apelacioni sud doneo konačnu presudu Miroslavu Matiću!

Podeli vest

Apelacioni sud u Beogradu povećao je za pet godina zatvorsku kaznu Miroslavu Matiću i pravosnazno ga osudio na 35 godina zatvora zbog ubistva taksiste Ćire Treneskog i sveštenika Miroslava Čvorovića u Glogonjskom ritu u martu 2015. godine

Istom odlukom, koja je objavljena na sajtu suda, izrečena mu je i novčana kazna od 100.000 dinara, dok su oštećeni upućeni na parnicu.

Matić je osuđen jer je 12. marta 2015. godine najpre ubio taksistu koji ga je povezao iz Koteža, tako što je u Glogonjskom ritu u njega ispalio više hitaca iz automatske puške, a nakon toga ga i "overio".

Uzeo mu je novčanik sa oko 300 do 400 dinara, ličnu kartu, dokumenta i mobilni telefon i taksijem se odvezao sa lica mesta, ali je ubrzo vozilom upao u kanal.

Posle nekoliko minuta, Miroslav Čvorović, pastor protestantske crkve, zastao je kraj puta, kada je spazio taksi, koji je Matić pokušavao da izvuče iz kanala.

Čvorović izašao iz svog „juga" i ponudio mu pomoć, ali Matić je i u njega ispalio hice i ubio ga kako bi prikrio prvi zločin.

Sveštenika je bacio u kanal, uzeo njegov auto i pobegao.

Mediji su preneli da se dan nakon zločina sam predao policiji u svom rodnom selu Donja Bukovica kod Valjeva, kao i da je tokom suđenja izrazio kajanje za svoja zlodela.

Apelacioni sud je zaključio da izrečena kazna nije adekvatna težini učinjenog krivičnog dela, te da prvostepeni sud nije u dovoljnoj meri cenio činjenicu što je Matić nakon ispaljivanja rafala u grudi Terenskog, prišao i sa bliskog odstojanja mu ispalio još jedan rafal dok je ležao na ledima, čime je "overio žrtvu“.

Takođe, prema stavu drugostepenog suda, prvostepeni sud nije dovoljno cenio ni to što je ubio Čvorovića, čoveka koji mu je faktički nudio pomoć.

Osim toga, Apelacioni sud je imao na umu i da je drugo ubistvo izvršeno radi prikrivanja prvog i to je cenio kao otežavajuću okolnost, kao i to što je iz vozila obe žrtve oduzeo manje iznose novca, koje je potršio za kupovinu goriva.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija