• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: alo.rs

14.01.2018

23:01

SRBIN PREŽIVEO NAPAD PLAĆENIH UBICA U PANAMI: Umesto njega ubijen Amerikanac!

Vesti

SRBIN PREŽIVEO NAPAD PLAĆENIH UBICA U PANAMI: Umesto njega ubijen Amerikanac!

Podeli vest

Državljanin Srbije (54) i Albanac sa Kosova (36) ranjeni su u pucnjavi u gradu Punta Pacifik u Panami, dok je jedan američki državljanin ubijen. Policija sumnja da je reč o obračunu u vezi sa trgovinom narkoticima

Kako prenose latinoamerički mediji, Srbin i njegov kompanjon sa Kosova bili su mete plaćenih ubica, a Amerikanac je stradao kao kolateralna šteta, pošto se u trenutku pucnjave sasvim slučajno našao u restoranu u neposrednoj blizini napadnutih muškaraca. Napad se dogodio 4. januara.

Poznat policiji
Policija iz Paname objavila je da je stariji ranjeni muškarac, za koga se veruje da je poreklom iz Srbije, od 2015. godine dolazio u Panamu.
- On se kretao na relaciji Panama-Kolumbija-Španija, dok je mlađi muškarac u Panamu prvi put ušao u decembru 2017. godine. Sumnja se da su ih ubice pratile od kraja decembra 2017. godine, a jedan od uhapšenih je tada svojim mobilnim telefonom slikao svoje mete u kafiću kako piju kafu - pišu mediji.

- Srbin i muškarac sa Kosova bili su u restoranu "Kafa i čaj" u Punta Pacifiku. U ranim jutarnjim časovima u lokal je iznenada upao naoružani muškarac i zapucao u njihovom pravcu. Ispaljeno je više od šest metaka. Dvojica muškaraca su tom prilikom ranjena - jedan u grudi, drugi u vilicu, dok su dva hica pogodila Amerikanca, Majkla Kristofera (40), koji je od zadobijenih povreda preminuo - prenose panamski mediji.

Policija je pokrenula opsežnu istragu i ubrzo uhapsila dvojicu muškaraca, za koje se sumnja da su učestvovali u ubistvu i ranjavanju.

- Dvojica osumnjičenih uhapšeni su na osnovu video-snimaka sa lica mesta, izjava svedoka i tragova DNK prikupljenih na mestu zločina. Utvrđeno je da su se napadači do restorana dovezli automobilom kija crvene boje. Jedan je ušao unutra i zapucao, dok je drugi čekao u autu. Kada je napadač, za koga se veruje da je plaćeni ubica, obavio posao, seo je u auto i saučesnik ga je odvezao sa lica mesta. Međutim, policija je za svega šest sati uspela da pronađe i uhapsi jednog osumnjičenog, dok je drugi uhapšen nekoliko dana kasnije - preneli su mediji detalje istrage i dodali da je oružje iz kojeg je pucano nađeno u kući jednog od uhapšenih.

Istraga je pokazala da su mete plaćenika bili Srbin i Albanac sa Kosova, a da je Amerikanac Majkl Kristofer stradao ni kriv ni dužan, pošto je utvrđeno da on kobne večeri nije bio u društvu Srbina i Albanca, niti je imao kriminalni dosije. 

Policija je na osnovu otisaka prstiju identifikovala ranjene muškarce i ispostavilo se da je za jednim od njih raspisana Interpolova poternica.

- Utvrđeno je da su ranjeni stranci koristili više pasoša. Jedan je imao srpski i irski pasoš. Sumnja se da su pasoši falsifikovani i da su njih dvojica koristili lažne identitete, zbog čega je i njihova identifikacija vrlo otežana - objasnili su izvori tamošnjim medijima.

Informer

Mediji u Latinskoj Americi spekulišu da je pozadina kriminalnog obračuna borba na narko-tržištu i da se radi o organizovanom kriminalu.

- Sumnja se da ranjene osobe imaju veze sa preprodajom droge i da su bili na meti suparničkog narko-klana. Ranjeni muškarci još nisu saslušani, pošto se nalaze u bolnici. Jedan od njih je u stabilnom stanju, dok se drugom lekari bore za život. Njih dvojicu u bolnici neprestano čuvaju policijski službenici, kako se ubice ne bi vratile da dovrše posao - pišu mediji.

Preti im 30 godina zatvora!

Dvojica mladića, koji su osumnjičeni za teško ubistvo i dvostruko ubistvo u pokušaju, nalaze se u pritvoru. - Tužilac ih je saslušao i oni se sumnjiče za teška krivična dela, za koja su zaprećene maksimalne kazne, preko 30 godina zatvora. Obojica su državljani Paname, a zadatak tužilaštva i policije jeste da otkriju nalogodavce neuspele dvostruke likvidacije - prenose mediji iz Paname.






Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija