• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.01.2018

11:55

SUĐENJE ZA UBISTVO ADVOKATA ZRELECA! Šaranović traži izuzeće celog Višeg suda zbog pristrasnosti!

Vesti

SUĐENJE ZA UBISTVO ADVOKATA ZRELECA! Šaranović traži izuzeće celog Višeg suda zbog pristrasnosti!

Podeli vest

Odbrana Vladimira Šaranovića (41) koji se sumnjiči da je u decembru 2015. godine ubio advokata Vladimira Zreleca na Vračaru u decembru 2015. godine, zatražila je izuzeće kompletnog Višeg suda u Beogradu iz tog predmeta, zbog sumnje u pristrasnost sudija, saznaje Tanjug

Naime, oštećena u tom postupku - supruga ubijenog advokata, radi kao sudija Višeg suda, pa Šaranovićeva odbrana, želi izuzeće svih sudija, njenih kolega, kao i predsednika Višeg suda, kako bi se osigurao objektivan i pravičan krivični postupak.

Odluku o ovom zahtevu treba da donese Apelacioni sud u Beogradu, a ima mogućnost da zahtev odbije ili pak da odredi stvarno nadležni - viši sud u drugom gradu da postupa u ovom slučaju.

(VIDEO) OVAKO JE UHAPŠEN UBICA ADVOKATA ZRELECA: Posle dvogodišnjeg bekstva Vladimiru Šaranoviću ŠKLJOCNULE LISICE NA RUKAMA!

Šaranović je uhapšen 9. januara u okolini Zrenjanina, nakon čega je sproveden pravo u Okružni zatvor u Beogradu jer je za njim još u novembru 2017. bila raspisana poternica, kada mu je određen i pritvor.

Njemu je Viši sud nakon hapšenja postavio branioca po služenoj dužnosti, koji je podneo pomenuti zahtev za izezeće, kao i žalbu na rešenje o određivanju pritvora.

Public/facebook/Anja Zrelec

Ubijeni advokat Vladimir Zrelec

Pritvor mu je određen po svim tačkama predviđenim Zakonikom o krivičnom postupku (opasnost od bekstva, bojazan da će utixcati na svedoke, ponoviti krivično delo, zbog težine dela i zaprećene kazne kao i zbog uznemirenja javnosti).

U narednom periodu očekuje se da Šaranović bude saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, koje vodi istragu protiv njega za krivična dela teško ubistvo i neovlascena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, zbog marihuane koja je pronađena u stanu u kojem je boravio sa suprugom.

Šaranović se sumnjiči da je iz kola u pokretu 1. decembra 2015. godine izrešetao advokata Zreleca ispred zgrade u kojoj je imao advokatsku kancelariju na Vračaru, a inače je bio branilac njegovog rođaka Slobodana Šaranovića koji je prošlog februara ubijen u Budvi.

Tri nedelje nakon oružanog napada, beogradski advokat je podlegao povredama u Urgentnom centru.

EVO KO JE BIO ADVOKAT VLADIMIR ZRELEC, čijeg ubicu juri cela srpska policija: Radio za braću Šaranović, ubijen u KLASIČNOJ SAČEKUŠI!

Šaranovićeva supruga Nataša kao i pomagač u skrivanju nakon ubistva Nenad Milojković uhapšeni su 14. novembra 2017. godine u akciji policije koja je sprovedena 14. novembra prošle godine na Kanarevom brdu u okviru potrage za Šaranovićem.

Ona se tereti za krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, a Milojković za pomoć učiniocu posle izvršenja krvičnog krivičnog dela.

Njima je u petak ukinut pritvor i pušteni su da se brane sa slobode. Nataši Šaranović je određen kućni pritvor.

Policija je nakon njihovog hapšenja saopštila da je Nataša Šaranović uhapšena u stanu na Kanarevom brdu, u kome je neprijavljeno boravila sa svojim suprugom, i da je u stanu pronašla oko pola kilograma marihuane.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija