• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E.I.

16.01.2018

14:55

ZORANA MARJANOVIĆA GRIZE SAVEST?!  Osumnjičeni za brutalno ubistvo supruge Jelene, SVAKI DAN PALI SVEĆU U ZATVORSKOJ KAPELI!

Vesti

ZORANA MARJANOVIĆA GRIZE SAVEST?! Osumnjičeni za brutalno ubistvo supruge Jelene, SVAKI DAN PALI SVEĆU U ZATVORSKOJ KAPELI!

Podeli vest

Zoran Marjanović, osumnjičen za ubistvo supruge Jelene u Borči 2016, prvi put se pojavio na liturgiji na Božić, posle četiri meseca u pritvoru. Od tada svaki dan posećuje zatvorsku crkvu

Zoran Marjanović, osumnjičen za ubistvo supruge Jelene na nasipu u Borči 2. aprila 2016, prvi put je ove godine na Božić prisustvovao liturgiji u kapeli Okružnog zatvora u Beogradu, posle skoro četiri meseca provedenih u pritvoru! Zoran od tada svakog dana posećuje zatvorsku crkvu Vaskrsenja Hristovog i pali sveće!

Ostaje pitanje da li je Zoranu odjednom proradila savest ili se možda moli Bogu da ga što pre izvadi iz ćelije!

Bunca u ćeliji

Osim što u prvih stotinak dana u pritvoru, od 15. septembra 2017. Zoran nijedan jedini put nije pokazao volju da ode u crkvu, on nije pokazivao ni trunku religioznosti u ćeliji, nije se molio niti je tražio religiozne knjige. Međutim, Zoran je iznenada ponovo "pronašao" veru i ne propušta priliku da ode u crkvu.

Izvor Informera iz Okružnog zatvora kaže da Zoran nije tražio da ode u crkvu čak i kad mu je bila porodična slava, Sveti Đurđic.
- Kada mu je bila slava, nije tražio dozvolu da prisustvuje liturgiji, samo je počastio cimere u ćeliji sa paketom koji je dobio od roditelja i od brata. Ali od Božića potpuno se okrenuo Hristu. Moli se, pali sveće, a u ćeliji je nedavno kao u bunilu ponavljao: "Oni su, nisam ja, oni su...". Verovatno mu se nešto probudila savest, možda mu se vraćaju neke slike, pa traži utehu - kazao je sagovornik Informera iz zatvora.

ZORAN MARJANOVIĆ, POSLE PISANJA INFORMERA, NA IVICI ŽIVACA: Oni su, nisam ja, ONI SU!

Traži utehu                Verovatno mu se nešto probudila savest, možda mu se vraćaju neke slike, pa traži utehu                               Izvor iz zatvora

Na drugoj strani, klinički psiholog Milan Kostić kaže da je ovakva promena u ponašanju Zorana Marjanovića očekivana.
- On hoće da se predstavi u što boljem svetlu. Želi da se predstavi kao hrišćanin, a ne neki psihopatološki lik - objašnjava Kostić.

On dodaje i da ovo Zoranovo ponašanje ne treba kritikovati.
- Zoran je svestan koliko je i dalje prisutan u medijima i zato želi da predstavi svoju ličnost u što povoljnijem svetlu. Optužnica protiv njega još nije podignuta i on je i dalje "samo" osumnjičen za ubistvo svoje supruge. Ljudi bi, po Zoranovom uverenju, zato trebalo da gledaju na njega, pre svega, kao na običnog čoveka, a ne samo u svetlu nekih činjenica koje iznose mediji. Zato i verujem da je ovakvo njegovo ponašanje razumljivo i to ne treba kritikovati - naveo je Kostić.

Podsetimo, Zoran je, dok je bio na slobodi, u više navrata tvrdio da je bogobojažljiv i okrenut religiji i crkvi. 
- Kod nas u pravoslavlju, a ja sam vernik, praksa je da kad imaš neku muku ili problem, odeš kod sveštenika i pročitaš molitvu. To ipak ima najjaču moć. Zbog toga planiram da odem u manastir Kovilj. Na tom svetom mestu služe se liturgije s vizantijskim pojanjem, kao u Hilandaru. Veliki mudraci i prozorljivi monasi borave u tom manastiru i hoću da mi oni kažu šta misle o svemu što je zadesilo mene i moju porodicu jer ne znam šta nam se ovo dešava - ispričao je Zoran neposredno pre nego što je uhapšen 15. septembra 2017.

I Zoranov otac Vladimir je tvrdio da je njegov sin "veliki vernik" i da nije ubica.
- Da je moj sin ubica, ja bih ga se odrekao. On je veliki vernik, a vernici ne ubijaju. Mislim da je pravi ubica čekao Jelenu negde u prikrajku - kazao je Vladimir ubrzo nakon Jeleninog ubistva, kada su se u medijima pojavile prve spekulacije da je Zoran možda presudio svojoj ženi.

Informer

Majka ga ne posećuje

Zanimljivo je i da Zoranova majka Zorica, koja se bavila nadrilekarstvom, zbog nekakve "loše energije" nijedan put nije posetila sina u zatvoru. Zorana od prvog dana iz rešetaka svake nedelje posećuju otac Vladimir i brat Miloš, kao i sin iz prvog braka Uroš. Zoranova i Jelenina ćerka Jana (6) samo je jednom posetila oca u pritvoru.

(JEZIVO) MRTVOJ JELENI PRSTE POTAPALI U VARIKINU: Slike sa uviđaja ključni dokaz da JELENA NIJE UBIJENA NA NASIPU U BORČI!

Podsetimo, Jelena Marjanović je 3. aprila 2016. nađena mrtva, smrskane glave u kanalu pored nasipa u Borči, a policijskom istragom utvrđeno je da je ubijena dan ranije. U naredbi za sprovođenje istrage stoji da je Zoran tog dana u popodnevnim satima sa ćerkom Janom i Jelenom došao do početka nasipa u Borči. Jelena je zatim otišla da džogira tim nasipom, dok su je muž i ćerka čekali. U periodu između 16.49 i 17.30 Zoran je, navodno, ostavio ćerku Janu na početku nasipa, otrčao u susret Jeleni i ubio je. Potom se vratio po Janu, pozvao telefonom porodicu i prijatelje i rekao im da je Jelena nestala.

Stručnjaci saglasni: Jelenu je ubila grupa ljudi!

Ubica Jelene Marjanović nipošto nije samo jedan čovek, već iza tog zločina stoji grupa ljudi! Ovo je jednoglasna ocena stručnjaka koji su juče u emisiji "Posle ručka" na TV Hepi analizirali jedan od najmisterioznijih slučajeva u istoriji srpske kriminalistike.
Direktor Centra za forenzička istraživanja Nenad Šipka, koji je obavio palalelnu istragu ubistva, još jednom je istakao svoju teoriju na osnovu nalaza veštaka sudske medicine i trasologije da je pevačica "Granda" ubijena na drugom mestu, a ne na nasipu ili u kanalu, gde je njeno telo pronađeno.
- Naši stručnjaci su došli do zaključka da su na licu mesta morale da budu prisutne lokve krvi, imajući u vidu broj udaraca koje je pokojna Jelena zadobila u glavu. Tragova krvi, međutim, nigde nema. S obzirom da je ona bila visoka 172 cm, a teška 65-70 kilograma, nemoguće je da je samo jedan čovek uspeo da je više stotina metara dovuče sa nasipa do kanala - kako tvrdi zvanična istraga.
Kriminolog Zlatko Nikolić veruje da je Zoran taj koji je Jeleni zadao smrtonosne udarce, a potom je uz nečiju pomoć bacio u vodu:
- Iz mog iskustva, ovako ubija čovek koji je doživeo neki veliki neuspeh i poniženje, narcis koji ima želju za osvetom i ubija iz strasti.
Nekadašnji operativac DB Boža Spasić dodao je još da smatra kako sam uviđaj na mestu zločina nije urađen kako treba, zbog čega su se i pojavile silne teorije o tome ko je pravi ubica. 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Šta je sve lakše preko eUprave? (VIDEO)
Društvo

Šta je sve lakše preko eUprave? (VIDEO)

Nema sumnje da svako od nas pamti stresove koje smo doživeli zbog čekanja u dugim redovima i gubljenja vremena na obavljanje administrativnih poslova. Srećom, konačno možemo da odahnemo.

16.04.2024

08:00

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija