• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.01.2018

17:28

UHAPŠENI MODERNI DILERI​: U gepeku uređaj za bitkoine i oprema za uzgoj marihuane

Vesti

UHAPŠENI MODERNI DILERI​: U gepeku uređaj za bitkoine i oprema za uzgoj marihuane

Podeli vest

Carinici su u saradnji sa policijom, na graničnom prelazu Horgoš, sprečili krijumčarenje uređaja za proizvodnju kriptovalute bitkoin i opreme za uzgoj marihuane, saopštila je danas Uprava carine

Neobičan slučaj je otkriven tokom noći 18. januara na ulazu u zemlju, kada je u traku za putnike koji nemaju ništa da prijave stigao „reno espejs“ novosadskih registarskih oznaka.
Automobilom je upravljao 38-godišnji srpski državljanin iz Vojvodine, nezaposleni mesar, koji se iz Nemačke uputio u mesto gde živi.

Putovao je u društvu jednog saputnika i dva kućna ljubimca koji su imali uredne pasoše.
Iako su oba putnika rekla da osim ličnog prtljaga nemaju ništa da prijave, uskoro je utvrđeno da se u gepeku automobila nalaze delovi uređaja za proizvodnju kriptovalute bitkoin u vrednosti od preko 10.000 dolara. 

Ukratko, bitkoin predstavlja virtuelnu valutu koja nastaje procesom rudarenja "mining", za šta je neophodan specijalni računar koji može da rešava komplikovane jednačine i tako proizvodi virtuelni novac.
Daljim pregledom prtljažnika carinici su pronašli i neprijavljenu opremu za koju se sumnja da je bila namenjena za laboratoriju za uzgoj marihuane. 

Među opremom su se nalazili: šator "Grow PRO 2.0", 2 regulatora rasvete, 2 reflektujuća zastora, 2 držača lampe, 1 led svetlo, kao i nekoliko specijalnih sijalica, navedeno je u saopštenju.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija