• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. S. - T. I.

22.01.2018

16:20

​ZORAN MARJANOVIĆ MORA NA SLOBODU?! Advokat Aleksandar Zarić tvrdi novih dokaza protiv optuženog za SUROVO UBISTVO SUPRUGE JELENE!

Vesti

​ZORAN MARJANOVIĆ MORA NA SLOBODU?! Advokat Aleksandar Zarić tvrdi novih dokaza protiv optuženog za SUROVO UBISTVO SUPRUGE JELENE!

Podeli vest

Da postoji neki novi dokaz, on bi bio predočen i nama, njegovim braniocima, jedino novo je nalaz neuropsihijatra po kom je Zoran Marjanović zdrav i uračunljiv, tvrdi Zarić

Nema novih dokaza protiv Zorana Marjanovića i on bi morao da bude pušten iz pritvora! Da postoji neki novi dokaz, on bi bio predočen i nama, njegovim braniocima. Jedino novo je nalaz veštaka neuropsihijatra, po kome je Zoran zdrav i uračunljiv, kazao je za Informer Aleksandar Zarić, jedan od branilaca Zorana Marjanovića, osumnjičenog za ubistvo svoje supruge Jelene na nasipu u Borči 2. aprila 2016.

Ništa kapitalno

Sumnjam da će se do 10. marta pojaviti bilo šta kapitalno što bi moglo da tereti našeg branjenikaAleksandar Zarić

Zarić je najavio i da će uložiti žalbu na odluku prvostepenog veća Apelacionog suda u Beogradu, kojom je u petak Zoranu produžen pritvor do 10. marta.

Najopsežnija istraga

Sud je ovu odluku potkrepio tvrdnjom da su se protiv Marjanovića pojavili novi dokazi, ali Zarić ne veruje da oni uopšte postoje!

- Jedino novo u poslednje vreme je nalaz veštaka neuropsihijatra, ali ne vidim kako taj dokaz, odnosno veštačenje, menja bilo šta. Sumnjam da će se do 10. marta pojaviti bilo šta kapitalno što bi moglo da tereti našeg branjenika. Zato očekujem da Apelacioni sud uvaži našu žalbu, koju ćemo podneti čim dobijemo rešenje o produženju pritvora, i da Zorana pusti na slobodu - objasnio je Zarić.

Presudni momenti

2. april 2016. - Jelena Marjanović je nestala oko 15.30, kada je, prema tvrdnji njenog muža Zorana, otišla da trči od jedne do druge rampe na nasipu u Borči. On je u tom trenutku sa ćerkicom Janom, navodno, čekao na početku nasipa.3. april 2016. - Jelenino telo nađeno u kanalu, Zoran priveden na saslušanje, zadržan 48 sati.6. septembar 2017. - Zoran Marjanović ulazi u rijaliti "Zadruga".14. septembar 2017. - Tužilaštvo izdalo nalog za hapšenje Marjanovića, ali policija nije htela da ga hapsi u "Zadruzi". U dogovoru sa TV Pink, Marjanović je izašao iz rijalitija zbog navodnih problema sa Centrom za socijalni rad oko ćerke Jane.15. septembar 2017. - Zoran uhapšen u porodičnoj kući u Borči. Određen mu je pritvor do 30 dana, prvi put.19. septembar 2017. - Zoranovi otac Vladimir i brat Miloš prvi put došli da ga obiđu u pritvoru u CZ22. septembar 2017. - Miloš Marjanović se oženio dugogodišnjom devojkom Milicom.10. oktobar 2017. - Centar za socijalni rad starateljstvo nad Zoranovom i Jeleninom ćerkom Janom privremeno dao njegovom bratu Milošu.16. oktobar 2017. - U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu počelo saslušanje svedoka. Zoranovi roditelji Vladimir i Zorica i brat Miloš iskoristili pravo da ne svedoče, dok je Teodora Krsmanović, sestra od tetke ubijene pevačice, izjavila da je Zoran psihički mučio Jelenu.6. novembar 2017. - Mala Jana prvi i do sada jedini put bila u poseti Zoranu u Centralnom zatvoru.12. decembar 2017. - Zoranu produžen pritvor za još tri meseca, tužilaštvo ima krajnji rok do 15. marta 2018. da podigne optužnicu ili da odustane od krivičnog gonjenja.
18. januar 2018.
- Apelacioni sud poništio odluku o produženju pritvora, pod obrazloženjem da su potrebni "čvršći" dokazi protiv Zorana.19. januar 2018. - Prvostepeno veće opet odlučilo da produži Zoranu pritvor do 10. marta, jer protiv njega postoje novi dokazi.

Inače, istraga Jeleninog ubistva je jedna od najopsežnijih koje su vodili policija i tužilaštvo u poslednjih nekoliko decenija. Od trenutka prijave nestanka pevačice "Granda" 2. aprila 2016. i nakon što je narednog dana pronađen njen leš u kanalu kod nasipa, policija je saslušala čak 2.000 osoba radi prikupljanja informacija.

Takođe, uzeto je 30 uzoraka DNK profila kako bi se izvršilo eventualno preklapanje sa trgovima pronađenim na Jeleninom telu, njenim stvarima i u blizini mesta gde je ubijena pevačica pronađena.

Interesantno je da su dvojica muškaraca koji su bili predmet istrage i od kojih je uzet DNK u međuvremenu umrla. Jedan od njih je bivši robijaš iz Borče, koji se obesio u maju 2016. godine u svojoj kući. Komšije su tada rekle da od zločina na nasipu u Borči on skoro uopšte nije napuštao kuću.

Kada su mediji u to vreme počeli da spekulišu da je možda on Jelenin ubica, Zoran je izjavio da bi najviše voleo da krvnik bude živ uhapšen.

- Voleo bih da ubica dobije maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora - izjavio je Marjanović, koji tada verovatno nije ni slutio da će godinu i po dana kasnije, 15. septembra 2017, sam biti uhapšen zbog Jeleninog ubistva, zbog čega mu preti ista kazna.

Uzorak DNK je u maju 2016. uzet i od Zoranovog druga iz Borče, za koga se pričalo da mu je bio i obezbeđenje. Taj muškarac je nešto kasnije umro od infarkta, iako su njegovi poznanici tada tvrdili da nikad nije bolovao od ozbiljnijih bolesti.

Zorana, naime, najviše tereti trag blata na njegovim pantalonama, koje je identično blatu na mestu gde je nađeno Jelenino telo. Takođe, pronađen je i njegov DNK trag na Jeleninoj kosi, a veštačenjem mobilnog telefona utvrđeno je da je u trenutku zločina bio pored Jelene.

Niko nije čuo vriske

Na drugoj strani, Zoranovi branioci od početka tvrde da nema čvrstih dokaza koji bi doveli do presude protiv njegovog klijenta.

Podsetimo, u naredbi za sprovođenje istrage stoji da je Jelena Marjanović ubijena 2. aprila 2016. na borčanskom nasipu, između 16.49 i 17.30, dok je džogirala. Zoran je, navodno, najpre sa ćerkom Janom čekao Jelenu na početku nasipa, ali je onda otrčao u susret supruzi, nasmrt je pretukao, a zatim se vratio do ćerke i prijavio ženin nestanak.

Obdukcijom je utvrđeno da je Marjanovićeva imala čak devet smrtonosnih povreda po glavi, koje su joj nanete nekim oštrim predmetom. Oružje kojim je ubijena nikad nije nađeno.

Od početka je najintrigantnije pitanje kako niko usred dana nije čuo njene krike niti je video išta sumnjivo, iako je na nasipu u to vreme, kako je Zoran tvrdio, bilo desetak ljudi.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija