• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N.S

27.01.2018

20:38

DETALJI UŽASA U ŠKOLI U OSTRUŽNICI! Učenik (14) pokušao da se ubije zbog ljubavi?!

Vesti

DETALJI UŽASA U ŠKOLI U OSTRUŽNICI! Učenik (14) pokušao da se ubije zbog ljubavi?!

Podeli vest

Dečak M. V. (14), učenik osmog razreda Osnovne škole "Karađorđe" u Ostružnici kod Beograda, u petak je pokušao da se ubije u školskom WC-u, popivši šaku lekova za smirenje "bromazepam"! Njegovi drugovi kažu da je M. V. bio očajan jer ga je ostavila devojka! Hitno je prevezen u bolnicu, gde su mu lekari spasli život

Pronašao ga drug

Kako smo saznali od izvora iz istrage, M. V. je u petak ujutro u školskom WC-u popio između šest i 12 tableta "bromazepama".

- Ubrzo je izgubio svest i pao. Pronašao ga je jedan školski drug i pozvao pomoć. Dečak je brzo prevezen u bolnicu, gde mu je konstatovano lakše trovanje i nije u životnoj opasnosti. Tokom istrage utvrđeno je da je dečak pokušao da digne ruku na sebe zbog neuzvraćene ljubavi. Angažovan je i psiholog, koji bi trebalo da pomogne dečaku - kaže naš izvor.

Školski drug nesrećnog dečaka potvrdio nam je da je on patio zbog neuzvraćene ljubavi.

- Bio je neko vreme u vezi s tom devojčicom, a onda su pre nekoliko dana raskinuli. M. V. ju je mnogo voleo, nije to krio, ali niko od nas, njegovih drugova, nije ni pomislio da će pokušati da se ubije zbog nje - kaže ovaj dečak, kog smo u petak zatekli u dvorištu škole.

Na drugoj strani, direktorka škole Emilija Rajić Matić u petak je negirala da je njen učenik pokušao samoubistvo, tvrdeći da je M. V. imao epileptični napad.

- Taj učenik je i ranije imao napade. Odmah smo obavestili Hitnu pomoć

Lakše trovanje

M. V. je u školskom WC-u popio između šest i 12 tableta "bromazepama", konstatovano mu lakše trovanje

Izvor izi istrage

i dečakovu majku. Dečak je po dolasku lekara bio svestan. Ništa se strašno nije dogodilo, nije bilo nikakvog pokušaja samoubistva, horora, drame i slično. On će u ponedeljak uredno doći u školu i nema potrebe da dete dodatno potresate novinskim napisima - kazala je direktorka pomalo nervozno.

Direktor Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj prof. dr Zoran Radojičić potvrdio je da je dečak uzrasta 14 godina primljen u tu ustanovu.

- On je primljen zbog krize svesti. Nakon analiza i dijagnostike dati su saveti za dalje lečenje, a dečak je upućen na pregled kod specijaliste u drugu instituciju - izjavio je on.

Majka dečaka nije želela da priča o incidentu. I ona, kao i direktorka škole, tvrdi da njen sin nije pokušao samoubistvo, već da je imao neki napad.

Više priča o ljubavi

Zoran Milivojević, psihoterapeut, nije želeo da komentariše konkretni slučaj, ali je objasnio da dečaci i devojčice, inače, dramatično doživljavaju ljubavne probleme.

- Čvrsto verujući u to da je dotična osoba njihova životna ljubav, oni raskid doživljavaju tragično, razmišljaju kako njihov život više nema smisla. Zapadaju u neku vrstu depresije i razmišljaju šta će i kako dalje. Sa osnovcima treba više pričati o ljubavi, emocionalno ih opismeniti, kako bi se izbegle ovakve stvari - objašnjava Milivojević.

Inače, 10 dece uzrasta do 14 godina izvršilo je samoubistvo u periodu od 2012. do 2016. godine u Srbiji. 

Maloletnici dizali ruku na sebe širom zemlje

- 17. januar 2018. - Jovana L. (13) pokušala da se ubije skokom sa trećeg sprata zgrade u Banijskoj ulici u Zemunu, ali su je policajci spasli u poslednji čas! Nesrećna devojčica pre toga već dva puta pokušala da digne ruku na sebe.

- 27. februar 2017 - Učenica (12) šestog razreda jedne zemunske osnovne škole pokušala da se obesi u školskom WC-u zbog neuzvraćene ljubavi.

- 15. oktobar 2016. - Osmogodišnji J. J. iz Čajetine vezao sebi omču oko vrata, posle čega je pao u komu i posle sedam dana umro u bolnici

- 26. jul 2016. - M. J. (6) slučajno se obesio o kanap roletne, i to naočigled svoje mlađe sestre (4) u porodičnoj kući u Ulici Svetog Save u Pančevu!

- 5. april 2016. - M. B. (13) bacila se sa silosa nekadašnjeg "Žitomlina" u Negotinu, nedaleko od Tehničke škole. Spekulisalo se da je devojčica digla ruku na sebe zbog neuzvraćene ljubavi.

- 3. februar 2015. - N. G. (11) iz borskog sela Zlot slučajno se obesila u sobi porodične kuće. Pretpostavlja se da je devojčica želela iz šale da prestravi ukućane, pa je okačila omču o kuku na plafonu, popela se na krevet i obesila se misleći da će moći nogama da dohvati pod. Nažalost, falilo je samo nekoliko centimetara da se osloni i ugušila se.

- 31. mart 2015. - M. G. (12) iz Dimitrovgrada obesila se u sobi u porodičnoj kući. Nesrećnu devojčicu obešenu o traku za roletnu našao je mlađi brat, a do tragedije je najverovatnije došlo tokom igre. I mala Mila je najverovatnije želela da preplaši ukućane glumeći da hoće da se obesi, pa je nesrećnim slučajem zaista sebi presudila.

- 10. maj 2011. - Aleksa Janković (14) iz Niša oduzeo je sebi život skočivši sa trećeg sprata. On je prethodno u školi "Sreten Mladenović Mika" zlostavljan od svojih vršnjaka toliko da je dobio potres mozga i završio sa longetom. Za osam meseci tukli su ga osam puta, vređali, jurili i pretili mu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!
Fudbal

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!

Sezona u evropskim klupskim takmičenjima ulazi u samu završnicu. Odigrani su svi revanš mečevi četvrtfinala u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencija i poznati su svi polufinalni parovi. Ono što odmah privlači pažnju jeste da engleska Premijer liga u završnici kontinentalnih takmičenja ima samo jednog predstavnika! Iako važi za ligu u kojoj se igra najbolji fudbal, Englezi su ove sezone doživeli debakl! Postavlja se pitanje, da li je to samo izolovan incident ili nagoveštaj da u evropskom klupskom fudbalu duvaju neki novi vetrovi?

19.04.2024

13:44

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija