• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: K.G.

27.01.2018

21:21

DOLIJAO MATORI PERVERZNJAK! Čajetinac uhapšen zbog polnog uznemiravanja: Telefonom nasumice zvao devojčice i NUDIO IM SEKS!

Vesti

DOLIJAO MATORI PERVERZNJAK! Čajetinac uhapšen zbog polnog uznemiravanja: Telefonom nasumice zvao devojčice i NUDIO IM SEKS!

Podeli vest

Radoje K. (61) iz Čajetine uhapšen je juče zbog sumnje da je u više navrata telefonom pozivao jednu devojčicu (12) i jednu devojku (23) iz Kragujevca, i nudio im seks! Manijak je već 21 put pravosnažno osuđivan zbog seksualnog uznemiravanja, a protiv njega je podneto još 50 krivičnih prijava

Koristio svoj broj

Kako smo saznali od izvora iz istrage, vremešni perverznjak je nasumično birao brojeve mobilnih telefona i, kada bi se javio ženski glas, on bi najpre krenuo sa komplimentima, a zatim bi otvoreno nudio seks!

- Prilikom izbora žrtava, Radoje je imao jedan jedini kriterijum - da mu žrtva bude što mlađa. Devojčica i jedna punoletna Kragujevčanka, zbog kojih je juče uhapšen, ispričale su da ih je Radoje zvao i danju i noću, govoreći im, između ostalog: "Imaš lepe sise", "Hajde da se ljubimo" ili "Baš su ti lepe noge, da vidim šta imaš između njih". Pritom, Radoje tada verovatno nije ni znao kako izgledaju njegove žrtve, ili im je, možda, video sliku na "Vajberu". Važno mu je bilo samo da je žrtva što mlađa - navodi naš izvor.

Prestravljena devojčica je pre nekoliko dana, posle jednog Radojevog poziva, sve ispričala ocu, koji je, šokiran, odmah uzvratio poziv perverznjaku.

- Ispostavilo se da se Radoje čak i ne krije, žrtve je uznemiravao sa svog broja telefona, i uredno se javio devojčicinom ocu. Hladnokrvno je čoveku kazao da je zvao njegovu ćerku zato što je mnogo lepa i zato što mu se sviđa! Otac nije mogao da veruje šta mu manijak priča! Prekinuo je vezu i odmah otišao u policiju - navodi naš izvor.

Radoje je, inače, paralelno sa ovom devojčicom uznemiravao i jednu

Manijak

Govorio im je: "Imaš lepe sise", "Hajde da se ljubimo" ili "Baš su ti lepe noge, da vidim šta imaš između njih"

Izvor iz istrage

23-godišnju devojku, takođe iz Kragujevca.

- Ona, međutim, posle prvih nekoliko poziva nije previše ozbiljno shvatala perverznjaka, i tek kad joj je dojadio zbog učestalih poziva i poruka, prijavila ga je policiji, otprilike u isto vreme kad je to učinio i otac zlostavljane devojčice - kaže naš sagovornik.

S obzirom na to da je Radoje koristio svoj telefon, policajci su ga lako i brzo locirali u njegovoj kući u jednom selu kod Čajetine.

- Uvidom u dosije 61-godišnjeg osumnjičenog otkriveno je da on godinama na sličan način uznemirava devojčice širom Srbije. Protiv njega se vodi više od 50 krivičnih postupaka za polno uznemiravanje, 21 put je pravosnažno osuđen zbog toga i jedno vreme je proveo u zatvoru. Srećom, bar do sada, nijedanput nije došlo do fizičkog napada na žrtve, tačnije, nije bilo silovanja ili obljube - objasnio je naš izvor.

Opet u zatvor

U toku istrage Radoje će najverovatnije biti poslat na psihijatrijsko veštačenje, jer je reč o višestrukom povratniku za krivično delo polno uznemiravanje.

Krivični zakon za ovo delo predviđa novčanu kaznu ili zatvor u trajanju do šest meseci, osim kada je uznemiravanje učinjeno nad maloletnikom. Tada se kažnjava isključivo zatvorom, i to najmanje tri meseca, a najviše tri godine. K. G.

Savet žrtvama: Čuvajte poruke i listu poziva

Prilikom uvođenja krivičnog dela polno uznemiravanje i proganjanje u izmenjeni Krivični zakonik, koji je stupio na snagu u junu prošle godine, postavljalo se pitanje koliko je teško dokazati ovo delo na sudu. 

Žrtvama se zato preporučuje da obavezno čuvaju sve poruke koju su primile od napasnika i da ne brišu liste poziva. Ukoliko je nasilnik neko s kim je žrtva bila u vezi, preporučuje joj se da se poveri bliskim ljudima i prijateljima, kako bi kasnije neko od njih mogao da posvedoči na sudu. 

Maloletnicima se savetuje upravo ono što je uradila Radojeva 12-godišnja žrtva, a to je da bez odlaganja obaveste roditelje ili staratelje, a potom i policiju.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija