• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.02.2018

17:59

BEOGRADSKO TUŽILAŠTVO: Kosovski organi nam nisu ništa dostavili!

Vesti

BEOGRADSKO TUŽILAŠTVO: Kosovski organi nam nisu ništa dostavili!

Podeli vest

Tužilaštvo za organizovani kriminal saospstilo je danas da još od dana ubistva Olivera Ivanovića, 16. januara, čeka da mu su kosovski organi dostave kopije zapisnika o uviđaju, fotodokumentaciju, skice lica mesta, kao i sve druge podatke koji mogu biti od značaja za rasvetljavanje krivičnog dela

- Navedena dokumentacija se, bez izuzetka, prva sačinjava nakon izvršenja krivičnog dela i predstavlja osnov za dalji tok postupka. Prema saznanjima tužilaštva ova dokumentacija je sačinjena, ali do danas nije dostavljena Tužilaštvu za organizovani kriminal - navodi se u saopštenju. 

Napominje se da je 26. januara 2018. godine uputilo još jedan zahtev za uzajamnu pravnu pomoć kojim je traženo više dokaza, ali da ni po tom zahtevu do sada nije postupljeno.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je ukazalo da je 22. januara, 25. januara i 29. januara primilo tri zahteva za uzajamnu pravnu pomoć koje je Ministarstvu pravde Srbije dostavlila Kancelarija Specijalnog predstavnika EU u Prištini.
Najveći deo zahteva za uzajamnu pravnu pomoć odnosi se na dokaze za čije su pribavljanje potrebne naredbe suda, a sam tok pribavljanja zahteva odgovarajuću proceduru za koju je potrebno vreme, ukazano je u saopštenju. 

NEISKRENA SARADNJA KOSOVSKIH ORGANA? Kuburović: Nije dostavljena nijedna tražena informacija, čak ni zapisnik sa uviđaja Ivanovićevog ubistva


Tužilaštvo za organizovani kriminal je, kako ističe, od Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu dobilo odgovarajuće naredbe koje su prosleđene organima zaduženim za njihovu realizaciju. 
- Odmah po dobijanju dokaza i njihovoj analizi dokazi će biti prosleđeni tražiocu - navodi tužilaštvo. 

Kosovski tužilac Aleksander Ljumezi izjavio je danas da ima dokaze o ubistvu Ivanovića ali da Srbija ne sarađuje u otkrivanju identiteta počinioca ubistva.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
dada

pre 6 godina

Treba ih još više pritisnuti da bi nam dostavili dokazni materijal.

Nikola Pasic

pre 6 godina

Nece nam ni dostaviti nikakve informacije, jer njima nije u interesu da se pronadju ubice...

Milovan

pre 6 godina

Ubistvo Ivanovića je naručeno iz Prištine,i to su činjenice od kojih ne mogu pobeći.Inače bi odavno pronašli krivce.

Lala iz Banata

pre 6 godina

А Ви сте канда нешто... - очекивали...?! Па ми сми збиља - мали наивни народ... Докле...?

fiko

pre 6 godina

Ocito je da ne zele da se nesto sazna kada se ovako ponasaju!!!

GajbexG

pre 6 godina

Pristina laze i zavlaci sve i Beograd i Evropu.

Hedona

pre 6 godina

Logično da niko neće dostaviti bilo šta to je ubistvo bilo od strane SAD i albanskih terorista koji su želeli da destabilišu ceo region, dokaza ima, ali su neozbiljni.Kosovski organi ne rade svoj posao, i totalno su nefunkcionalni.

Misko

pre 6 godina

Tesko da ce oni ista i saznati, a kamo li dostaviti.

MOMIR

pre 6 godina

Kako vreme prolazi cini mi se da smo sve dalje da saznamo koje izvrsio ubistvo Olivera Ivanovic. Sve je izvesnije da vlast na Kosovu nece nista uraditi povodom rasvetljavanja tog ubistva, ne ide im na ruku da rese jer lako moze da se ispostavi da je neki nihov to uradio.

mihajlo

pre 6 godina

Albanci ocigledno ne zele da se slucaj resi!

Mladen Mladenović

pre 6 godina

Siguran sam da se ubice Olivera Ivanovića nikada neće pronaći?! Isto kao što se nisu pronašli ni za one hiljade i hiljade pobijenih i nestalih Srba. Medjutim, šta je ovde strašno i tragično? Albanskoj ujdurmi, neiscrpno su pomagali pojedini srpski mediji i javne ličnosti Srbije. Da li su to radili svesno ili nesvesno, ostavljam njima na savest. Politička ostrašćenost i pripadnost pojedinim politikantskim krugovima, pobedila je saosećanje sa porodicom Olivera Ivanovića i pijetet prema stradalom čoveku. Medjutim, nije najtragičnija ta politička ostrašćenost i izopačenost pojedinaca na ovom našem , više politikantskom nego političkom, bunjištu, navikli smo i na najneverovatnije stvari, najtragičnije je što će se u ovom sveopštem "gakanju", sveopštem galijamatisu, izgubiti pravi zločinci. Haotične optužbe i upiranje prstima u one koje ne volimo ili mrzimo, zauvek će pokriti tragove. Oni će negde sedeti, pisati svoje biografije, koje će biti objavljene kada za to dodje vreme, i primati apanaže od svojih nalogodavaca za "podvige" koje su napravili. Kao neko ko je živeo medju Albancima, siguran sam da barem hiljadu ljudi iz tog okruženja veoma dobro zna ko su ubice Olivera Ivanovića samo, što to oni ne smatraju zločinom već vrlinom. Život "škije" ovde ne vredi "ni lule duvana".

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija